Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πάρις Κουκουλόπουλος: «δεν θα είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης»

του Θωμά Δημητριάδη
Δεν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας στο σταθμό μας, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. Εντός των ημερών είπε το ΠΑΣΟΚ θα κλείσει τις υποψηφιότητες στους δήμους που υπολείπονται, ενώ τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών αναμένεται να ανακοινωθούν από το ΠΑΣΟΚ από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Υποστήριξε ότι το πρόσωπο που θα επιλέξει το κόμμα του για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, θα μπορέσει να φέρει το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Πηγή: ΕΡΑ

Σχόλιο ai-vreS: μάλλον επιβεβαιώνονται οι φήμες για υποψηφιότητα Αθανασιάδη...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΙ Μ' ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ! ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Κακώς
Δεν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,
ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ !!!!!!!!!!
Θα στερηθεί η Κοζάνη ??????????

Μήπως ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ αξιοποιηθεί ???????
ΣΗΜΕΡΑ ως ΥΠΟΥΡΓΟΣ για την ΣΩΤΗΡΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ???????

Εντάξει, αν είναι αυτός ο λόγος, ας τον ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ !!!!!!!!

Προέχει το ΣΥΜΦΕΡΟΝ όλων των Ελλήνων !!!!!!!!!!

η ΚΟΖΑΝΗ εξάλλου χάρη στον ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ, είναι
ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη απειλή: μαζική μετανάστευση πτυχιούχων για να βρουν καλύτερες δουλειές

Έρευνα του πανεπιστημίου Μακεδονίας καταγράφει τάσεις φυγής Ελλήνων πτυχιούχων στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια, για αναζήτηση εργασίας και καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης. Ονομάζεται φαινόμενο brain drain ("πνευματική διαρροή"), για το οποίο η επιστημονική κοινότητα της χώρας μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Αλλά η πολιτική κοινότητα της χώρας μας κάθεται με σταυρωμένα χέρια.
Ή στην καλλίτερη περίπτωση αρνείται να προσφέρει υπηρεσίες σε Περιφεριακό Επίπεδο για να βοηθήσει να αλλάξει κάτι σε αυτό το θέμα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Ερευνητική Μονάδα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Λόη Λαμπριανίδη.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματά της, από τους Ελληνες πτυχιούχους ΑΕΙ που εργάστηκαν στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια, το 15,9% επέστρεψε στην πατρίδα, ενώ το 84,1% προτίμησε να μείνει στο εξωτερικό.

Οι νέοι επιστήμονες που δοκιμάζουν την τύχη τους στο εξωτερικό, ανήκουν συνήθως στην κατηγορία των αποφοίτων με τα περισσότερα προσόντα (γλώσσες, μεταπτυχιακά). Το 73% από αυτούς έχει μεταπτυχιακό τίτλο, το 51,2% έχει διδακτορικό, ενώ το 41% έχει σπουδάσει στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Επίσης, περίπου το 70%, πριν εργαστεί στο εξωτερικό, δεν επιχείρησε καν να αναζητήσει εργασία στην Ελλάδα.

Το 81% των ελλήνων επιστημόνων ασχολείται κυρίως με τους τομείς όπως η οικονομία-διοίκηση επιχειρήσεων και τα νομικά (33%), ο προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, η φυσική και η χημεία (25%), ενώ αρκετοί είναι και οι μηχανικοί (23%).

Οι χώρες που κυρίως προτιμούν, είναι η Βρετανία (31,7%) και οι ΗΠΑ (28,7%), ενώ η Γερμανία έρχεται τρίτη στη σειρά προτίμησης (6,6%), με τέταρτη την Ελβετία.

Ακόμη, το 68,4% των πτυχιούχων που εργάζονται στο εξωτερικό, έχει ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο από 40.000 ευρώ. Στην Ελλάδα το ποσοστό των πτυχιούχων που κερδίζουν περισσότερα από 40.000 ευρώ είναι σχεδόν το μισό: 34,4%.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο σημαντικότερος λόγος για την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό είναι οι καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, η αξιοκρατία στον εργασιακό χώρο, οι οικονομικές απολαβές, το ενδιαφέρον για την εργασία και η απόκτηση περισσότερων και εξειδικευμένων γνώσεων και οι δυνατότητες που προσφέρει η Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 2.734 Ελληνες, πτυχιούχους ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι έχουν εργαστεί στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ:Και γιατι να μην το κανουν;
Τι βλεπουν που να τους συγκρατησει;
Και δεν εννοω μονον την προοπτικη εργασιας και τις αποδοχες,αλλα και το ολο κλιμα στην Ελλαδα σημερα;
Αναξιοκρατια, νεποτισμος, κλεπτοκρατια, βασιλευουν και ο δρομος για τον ικανο, ειναι συνηθως κλειστος, ενω η μετριοτης κυριαρχει. Αυτο δεν θελαμε;
Να μπεί δηλαδη το δικο μας το παιδι καπου, εις βαρος του αλλου, που ενω ειναι ικανοτερος,σπρωχνεται στο περιθωριο;
Ας τα φαμε τωρα στη μαπα, και ας δουμε τι θα κανουμε με τα "νουμερα" που φορτωθηκαμε, ενω χρειαζομαστε τους καλυτερους, για να παρουμε τα πανω μας.
Καλο σας ταξείδι παιδια,και αφηστε μας εμας,να βρασουμε στο ζουμι μας μαζί με τους πολιτικούς.

Το Προφίλ μας