Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού SERVIA-OPEN 2022 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Από το http://cerbiwnfrouros.blogspot.com
Σε
  εξέλιξη  βρίσκεται από το Σάββατο 30 Ιουλίου (μέχρι και την Κυριακή 07 Αυγούστου 2022) το 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Αιωροπτερισμού  SERVIA-OPEN (2022) στην Καστανιά των Σερβίων.  Μετά από  απουσία τριών ετών λόγω των έκτακτων υγειονομικών  μέτρων κατά της πανδημίας , πραγματοποιείτε  αυτός ο αγώνας όπου εντάχθηκε στο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  το 2006 και έκτοτε συνεχίζεται κάθε χρόνο στην πίστα της Καστανιάς Σερβίων (υψόμετρο 1150μ.). Οι πιλότοι μπορούν να φτάσουν σε υψόμετρο 3800μ. και διάρκεια πτήσης έως 4 ώρες.

    Σε κάθε ημέρα πτήσης μετά το ενημερωτικό μίτινγκ οι πιλότοι  «περνούν» τις συντεταγμένες της διαδρομής σε συσκευή  G.P.S  του αετού τους , η οποία κάνει και την χρονομέτρηση. Σκοπός του αεραθλητή-πιλότου είναι να βρει ανοδικά ρεύματα , να  συντονιστεί μαζί τους για να ανέλθει ψηλά , ώστε να κάνει ευχερέστερη την αγωνιστική του διαδρομή μήκους από 30 έως 120 Km με ταχύτητα τα 110Km/h.

    Ο αγώνας  SERVIA-OPEN όπως και αυτός της Αμφίκλειας προσμετρώνται για την παγκόσμια κατάταξη των πιλότων όπως επίσης και για τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας  (5 βασικοί και 2 αναπληρωματικοί). Φέτος συμμετέχουν συνολικά 20 πιλότοι  , 16 της μεγάλης κατηγορίας και 4 της μικρής.

    Διοργανωτές του αγώνα  είναι  η  Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία  ΕΝΑΡΑ-ΣΤΥΓΑ, ο Δήμος μας , η Τοπική Κοινότητα Καστανιάς  και ο Μορφωτικός  Όμιλος Καστανιάς.

    Ακολουθεί  βίντεο με στιγμιότυπα από την 4η ημέρα  του  36ου Πανελλήνιου Πρωτάθλημας  Αιωροπτερισμού  SERVIA OPEN 2022 (στην Καστανιά Σερβίων) ,  ενημέρωση  από τον υπεύθυνο του αγώνα κ. Γιάννη Μητρόπουλο , δηλώσεις - ενημέρωση από τον  Γραμματέα της  Επιτροπής  Αιωροπτερισμού κ. Γιώργο Καψιμάλη   καθώς και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές του αθλήματος.

 

Συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας