Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Πώς το ενεργειακό κόστος βάζει τέλος στην τηλεργασία -Επιστροφή στο γραφείο, τι δείχνει έρευνα

Ειδικοί στη Βρετανία βλέπουν ότι παρά τα πρακτικά οφέλη της εργασίας από το σπίτι, το τεράστιο ενεργειακό κόστος βάζει τέλος στην τηλεργασία και αλλάζει τα πάντα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι Βρετανοί που αποφεύγουν το γραφείο και δουλεύουν από το σπίτι θα μπορούσαν να πληρώσουν επιπλέον 2.500 £ (2.925 ευρώ) ετησίως σε ενεργειακό κόστος, προειδοποιούν οι ειδικοί, οι οποίοι λένε ότι η αύξηση των λογαριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους πίσω στα γραφεία τους.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η τελευταία έρευνα αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα γραφεία τους και να μην συνεχίσουν την «κακιά»και πλέον ακριβή συνήθεια της τηλεργασίας. Η πανδημία μπορεί να οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενους στην εργασία από το σπίτι για υγειοομικούς λόγους. Αλλά τώρα η ενεργειακή κρίση μπορεί να τους στείλει όλους πίσω στα γραφεία τους, ειδικά για τον χειμώνα που έρχεται.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem ανακοίνωσε την Παρασκευή το ανώτατο όριο τιμών της θα αυξηθεί κατά 80 τοις εκατό, σε 3.549 £ ετησίως τον Οκτώβριο.

Οι λογαριασμοί προβλέπεται να ανέβουν ξανά στις 5.400 λίρες τον Ιανουάριο και ακόμη περισσότερο στις £6.600 (7728 ευρώ) την άνοιξη σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών ενέργειας Cornwall Insight, αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Μιάμιση μέρα τη βδομάδα στο γραφείο ο μέσο εργαζόμενος


Ο μέσος Βρετανός εργαζόμενος πηγαίνει στο γραφείο μιάμιση μέρα την εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η απομακρυσμένη εργασία θα οδηγήσει πιθανότατα σε λογαριασμό ενέργειας 789 λίρες (923 ευρώ) τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με 580 λίρες (679 ευρώ) για όσους πηγαίνουν στη δουλειά.

Η Σάρα Κόουλς, της χρηματοοικονομικής Hargreaves Lansdown, περιέγραψε την «φρικτή κλίμακα» της αύξησης της τιμής της ενέργειας.

«Ακόμη και για εκείνους που θεωρούν ότι αισθάνονται άνετα, αυτή είναι μια αρκετά σοβαρή κρίση για την οποία θα χρειαστεί να βρεθούν νέες λύσεις», είπε.

«Οι άνθρωποι μπορεί να πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τη θέρμανση τους, επομένως αντί να την αφήνουν ανοιχτή όλη μέρα, να επικεντρώνονται στην προσπάθεια να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα στα δωμάτια που χρησιμοποιούν».

Μειώνεται αλλά παραμένει η τηλεργασία για 1 στους 3 στη Βρετανία


Τον Μάιο, αποκαλύφθηκε ότι τρεις στους τέσσερις ενήλικες στη Βρετανία ταξιδεύουν τώρα για να εργαστούν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας - από τα δύο τρίτα που κινούνταν πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με επίσημη έρευνα σήμερα. Δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι κινούνται προς και από τη δουλειά τους μειώνοντας το ποσοστό των τηλεργαζομένων σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής δείχνουν επίσης ότι περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων συνεχίζουν να περνούν μέρος της εβδομάδας δουλεύοντας στο σπίτι.

Τα στοιχεία δείχνουν μια αλλαγή σε ορισμένους τύπους δημόσιας συμπεριφοράς τους τελευταίους δύο μήνες - μια περίοδος που συμπίπτει με μια σταθερή πτώση των μολύνσεων από τον Covid-19.

Η Consultancy Advances Workplace Associates ισχυρίζεται ότι η μέση συμμετοχή στο χώρο εργασίας είναι 29 τοις εκατό στα γραφεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε τον Ιούλιο ότι το 37 τοις εκατό των Λονδρέζων εργάζονταν από το σπίτι, σε σύγκριση με το 14 τοις εκατό πριν από την πανδημία.

Η καθημερινή χρήση ενέργειας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τους μηνιαίους λογαριασμούς. Το βράσιμο ενός βραστήρα τρεις φορές την ημέρα θα κοστίζει 8 λίρες(9,37 ευρώ) το μήνα ή 100 λίρες (117 ευρώ) το χρόνο, σύμφωνα με το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας του Οκτωβρίου, αναφέρει η υπηρεσία Citizen's Advice Bureau.

Ομοίως, η λειτουργία ενός σταθερού υπολογιστή οκτώ ώρες την ημέρα θα κοστίζει 35,68 λίρες (σχεδόν 42 ευρώ) το μήνα.

Θα χαθούν ζωές το Χειμώνα, χωρίς επιπλέον κυβερνητική παρέμβαση


Ο ιδρυτής του MoneySavingExpert, Μάρτιν Λιούις, δήλωσε στο πρόγραμμα Today του BBC την Παρασκευή: «Με έχουν κατηγορήσει για καταστροφολογία για αυτήν την κατάσταση. Λοιπόν, ο λόγος που καταστροφολογώ είναι επειδή πρόκειται για μια καταστροφή, απλά και καθαρά. Εάν δεν λάβουμε περαιτέρω κυβερνητική παρέμβαση πέρα ​​από αυτά που ανακοινώθηκαν τον Μάιο, θα χαθούν ζωές αυτόν τον χειμώνα».

Ανέφερε επίσης ότι η τελευταία αύξηση του ανώτατου ορίου σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι θα πληρώνουν έως και 10.000 λίρες (11.722 ευρώ) ετησίως σε λογαριασμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem, Τζόναθαν Μπρίρλεϊ Jonathan Brearley, προειδοποίησε για τις δυσκολίες που θα προκαλέσουν οι τιμές της ενέργειας αυτόν τον χειμώνα και προέτρεψε τον επερχόμενο πρωθυπουργό και το νέο υπουργικό συμβούλιο «να παράσχουν μια πρόσθετη και επείγουσα απάντηση στη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών της ενέργειας».
Το κόστος της ενέργειας θα μπορούσε να γίνει σημαντικά χειρότερο το 2023

Είπε επίσης ότι η τιμή του φυσικού αερίου φέτος τον χειμώνα ήταν 15 φορές μεγαλύτερη από το κόστος πριν από δύο χρόνια.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι η αύξηση αντανακλά τη συνεχιζόμενη άνοδο στις παγκόσμιες τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου, οι οποίες άρχισαν να εκτινάσσονται καθώς υποχωρούσε η πανδημία και οδηγήθηκαν ακόμη υψηλότερα από τη σταδιακή διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Η Ofgem προειδοποίησε επίσης ότι οι τιμές της ενέργειας θα μπορούσαν να γίνουν «σημαντικά χειρότερες» το επόμενο έτος. Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι ορισμένοι πάροχοι ενδέχεται να αρχίσουν να αυξάνουν το ποσό που πληρώνουν οι πελάτες που ξευπηρετούν μέσω πάγιας εντολής πριν από την 1η Οκτωβρίου, για να κατανεμηθούν οι πληρωμές, αλλά τα χρήματα που θα λάβουν οι πάρχοι θα δαπανηθούν μόνο για την παροχή ενέργειας στα νοικοκυριά.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας