Οι βροχοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια που συγκομίζονται αυτή την εποχή στον Τύρναβο.

Οι βροχοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια που συγκομίζονται αυτή την εποχή

στον Τύρναβο.

Ο κ. Σωτήρης Ταμπόσης, πρόεδρος στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, δηλώνει στον ΑγροΤύπο ότι «αυτή την εποχή έχουμε συνεχόμενες βροχοπτώσεις. Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια είναι ευαίσθητα φρούτα. Η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει προσβολή από από μύκητες ακόμη και όταν το φρούτο έχει συγκομιστεί και αποθηκευτεί στα ψυγεία. Επίσης τα φρούτα αυτά θα πρέπει να συγκομιστούν αμέσως μόλις ωριμάσουν. Οι βροχές όμως εμποδίζουν την συγκομιδή τους με αποτέλεσμα να μην είναι εμπορεύσιμα».

Από την πλευρά του ο κ. Στέλιος Τσικριτζής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, επισημαίνει ότι «υπάρχει πρόβλημα στις όψιμες ποικιλίες από τις βροχοπτώσεις. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις, που πλήττουν την περιοχή μας, έρχονται να προστεθούν σε αυτές του Ιούνιου και Ιουλίου, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τις ήδη μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες ροδάκινου και νεκταρινιών. Όλο και περισσότερες ποικιλίες έχουν υποστεί ζημιά και είναι μη εμπορεύσιμες. Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε τραγική οικονομική θέση πολλούς συναδέλφους μας. Άμεσα και με κυβερνητική απόφαση πρέπει να δοθεί λύση ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής μας που έχουν πληγεί».

Ο παραγωγός και πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, Βασίλης Τζιουράς, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «Tα ροδάκινα πρέπει να συγκομίζονται γρήγορα. Αυτή την περίοδο έχουμε συνεχόμενες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να μπούμε στα χωράφια για να κάνουμε την συγκομιδή. Οι ποικιλίες που αυτή την εποχή συγκομίζονται έχουν πρόβλημα».

πηγή:agrotypos.gr- Παϊσιάδης Σταύρος

Το είδαμε στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ