Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Εθνική μπάσκετ: Ο κρίσιμος αγώνας με το Βέλγιο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και η διπλή αξία του

Ο επίσημος αγώνας Βέλγιο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (20:00, Novasports 4HD/Novasports News, LIVE από το SPORT24) είναι ταυτόχρονα η πρόβα τζενεράλε της Εθνικής για το Eurobasket 2022. Η διπλή αξίας της νίκης και η πειραματική δωδεκάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Απόψε βράδυ στο ΟΑΚΑ (20:00,

Novasports 4HD / Novasports News, LIVE από το SPORT24) δεν θα υπάρχει κενή θέση στις εξέδρες. Η ΕΟΚ ανακοίνωσε άλλο ένα sold out μέσα στο καλοκαίρι και στις 27 Αυγούστου, όταν οι άδειες δεν έχουν τελειώσει ακόμη, η Εθνική μπάσκετ θα παίξει μπροστά σ' ένα παθιασμένο (για ωραίο μπάσκετ) κοινό.

Ο αγώνας με το Βέλγιο στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων είναι ο δεύτερος της Ελλάδας σε αυτή τη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ίσως μάλιστα πιο σημαντικός από τον πρώτο. Το προ ημερών αποτέλεσμα της επικής μάχης στη Σερβία γέννησε μια νέα συνθήκη στον όμιλο, αφού η νίκη μοιάζει πλέον επιτακτική για ν' αποφευχθεί ενδεχόμενος κίνδυνος στο υπόλοιπο της διαδικασίας και να επιτευχθεί το συντομότερο ο στόχος της πρόκρισης. Άλλωστε οι "κόκκινοι διάβολοι" βρίσκονται επίσης στο 3-2.

Βέβαια με τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Ιτούδης, η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη. Σε βαθμό που ο ομοσπονδιακός προπονητής έπρεπε να καλέσει πίσω και δεύτερο παίκτη απ' όσους είχαν κοπεί στην πορεία, τον Δημήτρη Κακλαμανάκη.

 

Οι ελλείψεις στη φροντ λάιν είναι ταυτόχρονες, καθώς ούτε ο Γιώργος Παπαγιάννης ούτε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι της Κυριακής. Τούτο σημαίνει αυτομάτως πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έρχεται από τους 40 πόντους στο Βελιγράδι, θα παίξει πολύ στο "5" εκ νέου έτσι ώστε να καλυφθεί το μεγάλο κενό. Small ball δεν είναι ακριβώς, ούτε όμως κι ένα συμβατικό σχήμα με κλασικό σέντερ στο post.

Παράλληλα, λείπουν ο Ιωάννης Παπαπέτρου (μπήκε στο ομαδικό πρόγραμμα) και ο Κώστας Σλούκας (οίδημα), που αφήνει στον Νικ Καλάθη το μεγάλο βάρος στο κουμάντο.

Έτσι η αποστολή της Εθνικής αποτελείται από τους Παπανικολάου, Καλάθη, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Θανάση Αντετοκούνμπο, Αγραβάνη, Λαρεντζάκη, Ντόρσεϊ, Μποχωρίδη, Κασελάκη, Λούντζη, Καλαϊτζάκη και Κουζέλογλου.

Ο αγώνας της Εθνικής θα μεταδοθεί από τα Novasports 4HD και Novasports News.

Την ίδια ώρα (20:00) θα διεξάγονται οι άλλοι δύο αγώνες του ομίλου, καθώς η Μεγάλη Βρετανία θα υποδέχεται τη Λετονία στο Νιούκαστλ και η Τουρκία τη Σερβία στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης.

Η βαθμολογία στη Β' προκριματική φάση

  1. Λετονία 4-1
  2. Ελλάδα 3-2
  3. Βέλγιο 3-2
  4. Σερβία 2-3
  5. Τουρκία 2-3
  6. Μεγάλη Βρετανία 1-4

*Οι τρεις πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στη Β' Φάση

  • Σερβία - Ελλάδα 100-94
  • Ελλάδα - Βέλγιο (28 Αυγούστου 2022)
  • Ελλάδα - Λετονία (10 Νοεμβρίου 2022)
  • Βέλγιο - Ελλάδα (13 Νοεμβρίου 2022)
  • Ελλάδα - Σερβία (24 Φεβρουαρίου 2023)
  • Λετονία - Ελλάδα (27 Φεβρουαρίου 2023)

 Πηγή: sport24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας