Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Μαζάνης: Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια

Ο παιδίατρος τόνισε πως το μυστικό για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό στα παιδιά είναι η καλή διατροφή, η μείωση των γλυκών και των τηγανιτών, καθώς και η κατανάλωση φρούτων.

Ο κοροναϊός άφησε «παραθυράκι» για την επανεμφάνιση ασθενειών, όπως ο κοκκύτης και η διφθερίτιδα, σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Όπως τόνισε ο παιδίατρος, κατά τη διάρκεια της καραντίνας υπήρξε

μείωση των εμβολιασμών των παιδιών, η οποία έφτασε σε επικίνδυνα σημεία. Ο λόγος γίνεται για τα εμβόλια της μηνιγγίτιδας, του καρκίνου της μήτρας, της διφθερίτιδας, του τετάνου και της πολιομυελίτιδας.

Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός για αυτές τις ασθένειες μειώθηκε κατά 20% στους εφήβους, ενώ στις μικρότερες ηλικίες σημείωσε πτώση κατά 10%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές από τις παραπάνω ασθένειες επανήλθαν λόγω του κοροναϊού.

«Το μήνυμα προς τους γονείς είναι να κοιτάξουν τα βιβλιαράκια των παιδιών τους, να επανέλθουν στον παιδίατρο και να κάνουν τα εμβόλια. Μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε η γρίπη, οπότε πρέπει μέσα στον Σεπτέμβριο τα παιδιά από 6 μηνών και πάνω να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, για να μην έχουμε μέσα στο χειμώνα κορoναϊό και γρίπη. Ο κοροναϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις, το καλοκαίρι βρήκε την ευκαιρία η γρίπη να φουντώσει», δήλωσε ο Σπύρος Μαζάνης στο MEGA. 

 

 

«Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια»

Ο παιδίατρος τόνισε πως το μυστικό για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό στα παιδιά είναι η καλή διατροφή, η μείωση των γλυκών και των τηγανιτών, καθώς και η κατανάλωση φρούτων.

«Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα δεν χρειάζονται εάν τα παιδιά τρέφονται σωστά», δήλωσε.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ο κος Μαζάνης είπε πως η διεθνής στάση επιμένει σε άνοιγμα των σχολείων χωρίς μάσκα και self test, ωστόσο ο ΠΟΥ τονίζει πως η πανδημία συνεχίζεται.

«Ο κοροναϊός μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, όμως πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται. Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση για την πάταξη του κοροναϊού. Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια. Τα άλλα μέτρα είναι προληπτικά, όμως δεν δίνουν τη λύση», τόνισε.

 

.

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας