Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Προβολή της ταινίας «Σκοποφιλία (scopophilia)» και after party, απόψε, στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, σήμερα, την ταινία των Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου «Σκοποφιλία», στις 21:00, στην αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Η Σκοποφιλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ταινία οθόνης υπολογιστή, ενώ είναι μόλις η τρίτη σε όλο τον κόσμο (μετά την Unfriended και την Αναζήτηση). Η αφήγηση της ταινίας είναι κυρίως μέσω της οθόνης του ήρωα του υπολογιστή.

Η ιστορία της αφορά έναν φοιτητή ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα σπίτι του λόγω προβλημάτων υγείας. Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης εξελίσσεται μέσω βιντεοκλήσεων, αλληλεπιδράσεων στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και μέσω της διαδικτυακής παρακολούθησης των φωνητικών...

H ταινία των Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου ανήκει στο είδος των «computer screen movies», ταινίες που βλέπουμε όλο και περισσότερο τελευταία, κι η δράση τους ξεδιπλώνεται (κυρίως) μέσα από την οθόνη του υπολογιστή (ή του κινητού τηλεφώνου). Οι ήρωες ζουν μέσα από τα social media, τσατάρουν, σχολιάζουν, κάνουν skype, παρακολουθούν από κάμερες - κατακερματισμένες μικρότερες οθόνες συνθέτουν το παζλ για εμάς στη μεγάλη.

Όλοι οι βασικοί συντελεστές της ταινίας Σκοποφιλία είναι απόφοιτοι/απόφοιτες και φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2018, ενώ στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2019.

«Στους καιρούς που όλοι βρισκόμαστε στο σπίτι - ή όλοι θα έπρεπε να βρισκόμαστε, θελήσαμε να προσφέρουμε ένα μικρό λιθαράκι στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία που τόσο στερούμαστε ... Εξάλλου - το βλέπουμε ως αντίδωρο καθώς η ταινία ήταν απολύτως low budget - δεν στοίχισε περισσότερο από 5.000 ευρώ κι αυτό το ποσό εξασφαλίστηκε από τις χορηγίες Θεσσαλονικιών επιχειρηματιών ή και απλών ανθρώπων» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεναριογράφος -παραγωγός της ταινίας Σωτήρης Πετρίδης - Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Διδάσκων του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

Ελλάδα, 2018

Παραγωγή: Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας, Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου

Σκηνοθεσία: Ναταλία Λαμπροπούλου, Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου

Σενάριο: Σωτήρης Πετρίδης

Φωτογραφία: Θανάσης Κωνσταντόπουλος

Μοντάζ: Τάνια Ναναυράκη

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Πρωταγωνιστούν: Ηλέκτρα Καρτάνου, Κωνσταντίνος Λιάρος, Τζόυς Ευείδη, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Ματίνα Κουλουριώτη, Στέλλα Νούλη

Διάρκεια: 70 λεπτά

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0YMpDAK3tE0 

Page: https://www.facebook.com/scopophilia.film 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη βραδιά και το after party εδώ:

https://www.facebook.com/events/3387016738288952

 

Ελεύθερη Είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας