Συνάντηση με εκπροσώπους του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) είχε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκα, το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου 2022, στο Δημαρχείο.

Ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους Μιχάλη Αδαμαντιάδη, πρόεδρο, Απόστολο Κενανίδη Β΄ Αντιπρόεδρο και Σπύρο Ζαφείρη, μέλος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των City logistics και η ιδιαίτερη σημασία τους στην πορεία για την κλιματική ουδετερότητα, καθώς και στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά τις μεταφορές. Επίσης, αναλύθηκε ο αναπτυξιακός ρόλος των City Logistics στον σύγχρονο τρόπο ζωής των πόλεων, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και στην ομαλή λειτουργία των πόλεων.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας του Εμπορευματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στο νομό Κοζάνης, την οποία είχε εκπονήσει προ εικοσαετίας ο ΕΕΣΥΜ, με στόχο την επικαιροποίηση της μελέτης και τη δρομολόγηση της υλοποίησης του.

Έπειτα από αναλυτική συζήτηση, αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση και των δύο αυτών στόχων.