Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο Ανδρουλάκης έβαλε τέλος στη φαντασίωση για ένα κόμμα – συμπλήρωμα και αυτό δεν αρέσει!

Τέτοιες μέρες ένα χρόνο πριν, το φθινόπωρο του 2021, ήμασταν ενόψει της 3ης Σεπτεμβρίου, της μέρας που η Φώφη Γεννηματά θα έκανε μια εξαιρετική ομιλία. Ακολούθησαν εσωκομματικές ζυμώσεις. Κάποιοι έλεγαν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης «τελικά δεν θα είναι υποψήφιος», άλλοι τον αποθάρρυναν λέγοντας «Νίκο μην κατέβεις τώρα, να υπάρξει μεταβατική λύση και ν’ αναλάβεις μετά». Ήταν τότε που το Μαξίμου
ξεκινούσε την παρακολούθηση του μέσω της ΕΥΠ και η ίδια εποχή που έγινε η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του από το παράνομο λογισμικό «Predator».
Όμως ένα χρόνο μετά, το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής ακόμα και στη λιγότερο ενθαρρυντική δημοσκόπηση σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη του 60%. Μια ένδειξη που κάνει τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας να αισιοδοξούν. Παράλληλα, η παράταξη έχει προτάσεις που τη διαφοροποιούν και της δίνουν ένα μοναδικό αποτύπωμα στον πολιτικό χάρτη: την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος, τη μόνη λύση που μπορεί να ανακουφίσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά χωρίς να επιστρέφει τα υπερκέρδη στους ηλεκτροπαραγωγούς, την εξασφάλιση προγραμμάτων κοινωνικής στέγης για νέα ζευγάρια και φοιτητές και τη διεύρυνση του δημόσιου διαλόγου για σοβαρές κοινωνικές παθογένειες, όπως οι γυναικοκτονίες που συγκλονίζουν τη χώρα. Σύντομα μια συνολική πρόταση, θα υποδείξει το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.
Σήμερα η παράταξη είναι περισσότερο ενωμένη από ποτέ, αφού η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη διακυβέρνηση αποτελεί πλέον κοινή συνισταμένη για όλους μας, όπως και η άκαμπτη θέση «όχι Μητσοτάκης, όχι Τσίπρας» που έχουμε διατυπώσει. Όσοι μας παρακολουθούν, με «επισύνδεση» ή χωρίς, κατανοούν ότι η εκλογή Ανδρουλάκη έβαλε τέλος στη φαντασίωση για ένα κόμμα – συμπλήρωμα και μάλλον αυτό δεν αρέσει. Αν η ηγεσία της ΝΔ νιώθει απόρριψη εξαιτίας αυτού, μπορεί να ρωτήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πώς την αντιμετωπίζουν! Το σενάριο που θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνεται ουρά, είτε του ενός είτε του άλλου, είναι χιλιοπαιγμένο με μόνους θεατές τα αδηφάγα διαδικτυακά τρολς των κομμάτων.
Τώρα, όλοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον κόσμο. Ερχόμαστε δίπλα στον σύγχρονο ψηφοφόρο, απευθυνόμαστε σε όσους ψήφισαν άλλο κόμμα ή έμειναν στο σπίτι τη μέρα των εκλογών και τους διαβεβαιώνουμε ότι εστιάζουμε στις πράξεις, όχι στα λόγια. Κι αυτό το αποδείξαμε τα χρόνια που πέρασαν, όταν δεν επιδιώξαμε την εύκολη εξουσία, αλλά ένα νέο δρόμο για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας. Το αποδεικνύουμε και τώρα, γιατί μπορεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να μας πόνεσε, αλλά το αντιμετωπίσαμε μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές οδούς. Δεν ζητήσαμε, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, την «αποστασία» των βουλευτών κανενός κόμματος, γιατί ξέρουμε πως τα κόμματα τα κρίνει μόνο ο λαός μέσω των εκλογών.
Θα ήταν εύλογο να αναρωτηθεί κανείς αν πράγματι εννοούμε όσα λέμε. Προσωπικά πιστεύω ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων βοήθησε, αυτούς που έπρεπε, να πειστούν ότι πράγματι εννοούμε κάθε μας λέξη.
Για κάποιους το ΠΑΣΟΚ μοιάζει ακόμα μακριά από τη διακυβέρνηση, αλλά θέλω να υπενθυμίσω ότι το εργατικό κόμμα της Μ. Βρετανίας έχανε για 18 χρόνια πριν τεθεί υπό την ηγεσία του νέου τότε, Τόνι Μπλέρ που έγινε Πρωθυπουργός χωρίς να έχει καταλάβει κανένα άλλο αξίωμα μέχρι τότε. Η ιστορία είναι γεμάτη παραδείγματα και ήρθε η ώρα να τα κάνουμε πράξη και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας