Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ημερήσια Αναφορά Covid-19. Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Τρίτη, 28 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨


Το Νοσοκομείο έκανε έντεκα (11) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα, ενώ για δύο (2) τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.
Συνολικά νοσηλεύονται οκτώ (8) ασθενείς, εκ των οποίων δύο (2) θετικοί, πέντε (5) αρνητικοί και ένας (1) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό έξι (6) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά.
Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν οκτώ (8) αρνητικά αποτελέσματα.

 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε δεκαπέντε (15) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.
Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν επτά (7) αρνητικά αποτελέσματα.
Νοσηλεύονται οκτώ (8) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων πέντε (5) θετικοί και τρεις (3) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται ένας ασθενής επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και δύο (2) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19.
Δύο (2) ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε δεκατέσσερις (14) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα.
Συνολικά νοσηλεύονται έξι (6) ασθενείς, εκ των οποίων πέντε (5) αρνητικοί και ένας (1) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο τμήμα COVID-19, δύο (2) μετά από αρνητικά αποτελέσματα, μεταφέρθηκαν στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, λόγω άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.
Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για δεκατρία (13) δείγματα, όλα αρνητικά.
                                                                                                    

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

Δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19. Από προηγούμενες δειγματοληψίες εκκρεμούσαν δύο (2) δείγματα, τα οποία ήρθαν αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.
Συνολικά νοσηλεύονται τρεις (3) ασθενείς με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων, ενώ τρεις (3) βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν επτά (7) αρνητικά αποτελέσματα.


ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.720 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 1.447.

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 27.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας