Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Χρήστος Κυρατσούς του Αναστασίου και της Ευθυμίας – Ένα από τα αξιόλογα τέκνα της πόλης μας!

Του Γεώργιου Δ. Μυλωνά
Ο Χρήστος Κυρατσούς είναι ο συμπατριώτης μας ερευνητής της γενιάς του brain drain, της πνευματικής αφρόκρεμας των νεα-ρών επιστημόνων, που εργάζονται στο εξωτερικό, γιατί η πατρίδα μας δεν μπορούσε να τους αξιοποιήσει! Είναι ο πληθυσμός της μετανά-στευσης του ανθρώπινου κεφα-λαίου των νέων αποδήμων Ελλήνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει ελπίδα επιστροφής τους στην πατρίδα! Είναι αυτός που είχε καθοριστική συμμετοχή στην πλέον ελπιδοφόρα μέχρι σήμερα θεραπεία για τη νόσο του Έμπολα.
Και σήμερα είναι επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κορονοϊού, που, όπως λέει ο ίδιος, σύντομα θα είναι έτοιμο!
Ο Χρήστος τιμάει πρώτα τους γονείς του και τη μεγάλη πατριαρχική οικογένεια των Κυρατσούδων, μεγαλεμπόρων κρεάτων της περιοχής μας. Τιμάει μετά τα σχολεία της πόλης μας που τον ανέδειξαν και τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τον είχαν μαθητή τους. Τιμάει και το Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), που του άνοιξε τους ορίζοντες και πήρε των «ομματιών» του!
Ας όψονται όσοι πριν από ένα χρόνο, τέτοιο καιρό, διακήρυτταν στα κανάλια τους ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά πρέπει να κλείσουν, γιατί είναι φορείς ασθενειών! Και ο άλλος απαντούσε ότι τα νοσοκομεία μας πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας, όχι μόνο να κλείσουν! Ή ο άλλος ο αποδομητής των πάντων, που ως υπουργός Υγείας το Νοέμβριο του 2013 έλεγε: «αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΠΥ, σάς παρακαλώ αυτό δε θέλω να το χρεωθεί η Τρόικα, δε θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου»! Αυτή ήταν η λογική της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, για την οποία τα εθνικά συστήματα υγείας είναι αναλώσιμη πολυτέλεια. Ήδη το κατάλαβαν και οι πλέον δύσπιστοι ότι το κράτος παίζει «μπάλα» στα δύσκολα. Ο ιδιωτικός τομέας, όταν ζορίζουν τα πράγματα, ψάχνει να βρει ίσκιο και προστασία στις κρατικές φτερούγες!
Ο Χρήστος με όλη τη γενιά των νέων επιστημόνων τιμάει την ΕΛΛΑΔΑ μας. Για μας τους Κοζανίτες ιδιαίτερα είναι ένα από τα εμβληματικά τέκνα της πόλης μας. Πολλά – πολλά συγχαρητήρια στο όμορφο παλικάρι της Κοζάνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας