Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

1η Μάη 2020 «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Το Εργατικό κέντρο Ν. Κοζάνης μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής, αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την  Παρασκευή 1η Μάη.
Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα αγώνα της Εργατικής Τάξης, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η πάλη των εργαζομένων για ισότητα και δικαιοσύνη συνεχίζεται αδιάκοπα.
Ο αγώνας των εργατών του Σικάγο για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα αποκτά ξανά νόημα, αφού αυτή την περίοδο σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο επιχειρείται να ανατραπεί ότι κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες από την εργατική τάξη.
Φέτος εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, που δημιούργησε συνθήκες ακήρυχτου πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύεται η έννοια της αλληλεγγύης και ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και στην διεκδίκηση των αιτημάτων της.
Το αντίδοτο αυτής της κρίσης έγκειται στην αλληλεγγύη που είναι η ζωτική δύναμη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε όλη την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος και κυρίως σήμερα.
Σε αυτή την απεργία, χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που δεν σταμάτησαν να εργάζονται καθημερινά για το γενικό καλό και την εξυπηρέτηση του κόσμου, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον τομέα της υγείας, της φροντίδας και άλλων τομέων της εργασίας όπως τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ, στις ταχυμεταφορές, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις εταιρείες logistics, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, στις τηλεπικοινωνίες, τους τηλεργαζόμενους και τις τηλεργαζόμενες, τους απασχολούμενους και τις απασχολούμενες στις ψηφιακές πλατφόρμες και στις νέες τεχνολογίες, κ.λ.π, των οποίων η εργασία είναι απαραίτητη για τη διάσωση ζωών και την παροχή ζωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αντίθεση μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο και την άμεση κατάργηση αντεργατικών διατάξεων όπως αυτή για το λεγόμενο «προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας» που οδηγούν στην έσχατη ένδεια τους εργαζόμενους, μειώνοντας μονομερώς στο μισό τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας,.
Να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και δίκαια η κρίση και να εξασφαλιστούν μισθοί και εργασία με δικαιώματα, δημόσιο σύστημα υγείας, ισότητα, αξιοπρεπείς συντάξεις και εισοδηματική στήριξη για τους ανέργους.
Την ημέρα της πρωτομαγιάς δεν θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση αλλά στις 10:30 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων τηρώντας αυστηρά και με συνέπεια όλα τα μέτρα προστασίας και των αποστάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Όπου κι αν είμαστε και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, ζούμε σε έναν κόσμο.
Τα συνδικάτα γνωρίζουν ότι η αλληλεγγύη λειτουργεί!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Γρ. Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας