Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ενημέρωση κοινού σχετικά με προληπτικά μέτρα έναντι πυρκαγιάς

              Ο Δήμος Σερβίων στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων έναντι πυρκαγιάς, καλεί τους κατοίκους  να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω οδηγίες προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
                                                                 
-Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών
και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

-Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

-Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

-Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είστε σε κίνηση.

-Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

-Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

-Δεν εναποθέτουμε κλαδιά και κλαδέματα δίπλα από τους κάδους των απορριμμάτων.

-Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.



 Ειδικότερα:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010 και την υπ.αριθμ.4/2012 (ΦΕΚ 1346/τ.Β/25-04-2012) Πυροσβεστική Διάταξη (άρθρο 1), οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση, τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασή της.
Οι υπόχρεοι που δεν συμμορφώνονται υφίστανται κυρώσεις κατά τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα και ο καθαρισμός γίνεται αυτεπάγγελτα από το Δήμο με χρέωση των ιδιοκτητών. Σε περίπτωση που το προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί για τον καθαρισμό, λόγω της μεγάλης έκτασης, δύναται να χρησιμοποιηθούν εξωτερικοί συνεργάτες όπου το κόστος καθαρισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Θεωρούμε δεδομένη την συνεργασία όλων και επισημαίνουμε ότι κάθε ολιγωρία μπορεί να αποβεί σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών μας.



                                                                           ο δημαρχοσ

                                                                    ελευθεριου χρηστοσ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑ ΚΡΙΣΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑ. Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣ? ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ FB EINAI Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ.... ΠΙΑΝΕΙ ΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΔΥΟ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εθελοντισμός μόνο αφότου άρχισαν να πέφτουν οι αντιμισθιες
Είχατε δει κάποιον από αυτούς μέχρι τον Σεπτέμβρη; Τον μπουκουβαλα; Την Παπαδοπούλου; Που ήταν κρυμμένοι;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

Αυτού του είδους ενημερώσεις, τις έχουμε δει πολλές φορές.Πάρτε ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα. 1ον.Γραπτή ενημέρωση τον κάθε ιδιοκτήτη μόνιμο η μη μόνιμο κάτοικο Σερβίων,2ον.Προθεσμία 1 μηνός για να κόψει τα χόρτα του οικοπέδου. Και 3ον αν δεν υπάρξει ανταπόκριση να παρέμβει ο Δήμος , να το καθαρίσει και να στείλει τον λογαριασμό στον ιδιοκτήτη.- Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές και για να μην υπάρξουν πυρκαγιές.-

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ όσα οικόπεδα είναι κατοικήσημα καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές.Τα μή κατοικήσημα είναι το πρόβλημα και αφορά τον Δήμο,όπως και οι Δημόσιοι ή Δημοτικοί χώροι όλου του Δήμου που τα χόρτα φτάνουν τα 2 και 3 μέτρα.Με αυτόν τον αριθμό όμως του εργατικού δυναμικού του Δήμου δεν μπορεί να γίνει γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά.Αυτή είναι η πραγματικότητα και ότι λέει ο Δήμος είναι για τα μάτια του κόσμου και για τίποτα άλλο.Μιά από τα ίδια για άλλα 4 χρόνια,ανίκανοι και ανύπαρκτοι.

Το Προφίλ μας