Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Σχετικά με δημοσιεύματα για το «ψαλίδισμα» αρμοδιοτήτων του Αντιδημάρχου Οικονομικών

Σχόλιο – επισήμανση του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου

Με μεγάλη μου έκπληξη παρακολούθησα χθες διάφορα ιστολόγια και ιστοσελίδες (blogs & sites) να επιδίδονται σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μέσω της ανωνυμίας και της ψευδωνυμίας που απολαμβάνουν, με αφορμή την απόφαση μου περί των αρμοδιοτήτων του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Σερβίων και την ανάκτηση από μέρους μου της ιδιότητας του διατάκτη δαπανών.
Παρόλο που δε συνηθίζω να απαντώ σε δημοσιεύματα αλλά ούτε να σχολιάζω αναρτήσεις που αφορούν αποφάσεις μου, οι οποίες λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα την καλύτερη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου και επειδή δεν θέλω να αφήνω να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις παρ’ όλα αυτά θέλω να επισημάνω δύο πράγματα που θα αποτυπώσουν και θα γνωστοποιήσουν την πραγματικότητα:
1. Διατάκτης των δαπανών του Δήμου κατά τον νόμο είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος, εφόσον το επιθυμεί και κρίνει, μεταβιβάζει αυτή την αρμοδιότητα. Δεν είναι λοιπόν αρμοδιότητα του αντιδημάρχου Οικονομικών, αλλά του Δημάρχου.
2. Ο κος Α. Κακαφίκας είναι και θα συνεχίσει να είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου και απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης μου.
Δηλώνω λοιπόν ότι η σκανδαλολογία δεν δύναται επ’ουδενί να επισκιάσει τη συλλογική προσπάθεια της ομάδα της «Γέφυρας στο Μέλλον» η οποία ήταν, είναι και θα παραμείνει αρραγής αλλά ούτε και να κλονίσει τους πυλώνες αυτής.
Η πόρτα του Δημάρχου όπως και του Δημαρχείου είναι πάντα ανοικτή για την επίλυση οποιουδήποτε πραγματικού προβλήματος των Δημοτών.-

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ; ΑΦΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΟΤΙ ΨΑΛΙΔΙΣΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΑΦΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Μεσα σε οκτώ μήνες αποδόμισε σχεδόν όλους τους υπαλλήλους αλλα και τους βασικούς του συνεργάτες. Ούτε ο Κοσματοπουλος δεν το έκανε τόσο γρήγορα. Αποδεικνύεται ότι δεν κανει. Και όσο οι σερβιωτες θα ασχολούνται με το πως ονομάζεται το πανηγύρι και η μητρόπολη τόσο θα ψηφίζουν τέτοιους δημάρχους

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Ελευθερίου δεν πείθεις, το καράβι αρχίζει να γέρνει .ΚΑΗΜΕΝΑ ΣΕΡΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

1. Μπορεί ο νόμος να ορίζει ότι διατάκτης των δαπανών είναι ο Δήμαρχος, αλλά σε όλους τους Δήμους η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δίνεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών…άρα το μόνο που του απομένει ως Αντιδήμαρχου Οικονομικών σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1/2019 Απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ 6ΒΔΚ46ΜΓΗ5-5ΧΠ) είναι ο έλεγχος – συντονισμός των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων και ότι σχετίζεται με την ΤΚ Πλατανορρεύματος…το αποτέλεσμα ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Την πιο σημαντική αρμοδιότητα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ την πήρες εσύ! Άρα τις αμπελοφιλοσοφίες σου περί αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, στους μαθητές σου και όχι σε εμάς!!!

2. Εφόσον εξακολουθεί να είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης σου, τότε γιατί πήρες τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα???

3. Πρέπει να ξεχωρίζεις πλέον τι είναι να είσαι Δήμαρχος ενός Δήμου και όπως λες «όλων των δημοτών» και τι να ηγείσαι μίας παράταξης! Άρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση να αναφέρεσαι στην ομάδα της Γέφυρας στο Μέλλον.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες και μόνο…πλέον ο κόσμος ξύπνησε και δεν είναι πρόβατα όπως νομίζετε κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΛΗΞΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΝΗΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ

ΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΣΥ ΧΡΗΣΤΟ;;;;;;;;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FACEBOOK ΧΡΗΣΤΟ. ΕΔΩ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΨΡΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο Α. Κακαφίκας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Δημάρχου γιατί τον " ψαλιδίζει" αφαιρώντας του την αρμοδιότητα του διατάκτη δαπανών που είχε μέχρι πρότεινος;;;;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά για να καταλάβουμε και εμείς. Ποιός είναι σήμερα ο διατάκτης δαπανών; και ποιός ήτανε μέχρι χθές;

Ανώνυμος είπε...

Για τους γνωρίζοντες Ο διατάκτης δαπανών είναι η βασικότερη αρμοδιότητα του αντιδημάρχου Οικονομικών χωρίς αυτή είναι ανευ χαρτοφυλακίου

Ανώνυμος είπε...

Δε το σωνεις με τιποτα Χρήστο. Και γιατι θυμήθηκες μετα απο οχτώ μήνες τς πάρεις την αρμοδιότητα. Τι μεσολάβησε; Φυσικά και δεν μπορεις να απαντήσεις. Νομιζεις ότι τα ξέρεις ολα αλλα ουσιαστικά πέρα απο τη φυσική ο Δήμος σου πέφτει πολύς. Πολυ γρήγορα αποδείχτηκε το λαθος των Σερβιωτων. Με 20 ψήφους διαφορά δεν το παίζουνε καπετάνιοι αλλα συνεργάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ. ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πλέον πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος κάνει καλά την δουλειά του ο δήμαρχος τον ξηλώνει. Ζήλεια; Ασχετοσυνη; Εγωισμός; Ποιος ξερει. Στο fb δίνει συγχαρητήρια και τον οικονομικό διευθυντή που έκανε την αίτηση για την επιχορήγηση που γραφει τον ξηλωσε και τον ΤΚ που δίνει συγχαρητήρια τον άφησε χωρίς αντικείμενο!

Ανώνυμος είπε...

"ο έλεγχος – συντονισμός των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων είναι αρμοδιότητα του αντιδήμαρχοι οικονομικων"
Βάζουμε στοίχημα εάν ο χρησταρας λαμβάνει υπόψιν του την γνώμη του αντιδημαρχου οικονομικών;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ψαλίδισε τον αντιδήμαρχο οικονομικών; Το λέει το kozan
"Πλέον, η έγκριση των δαπανών και η διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, θα γίνεται με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, από τον ίδιο το ∆ήμαρχο".

Γιατί θέλει ο δήμαρχος να υπογράφει ο ίδιος; Άραγες ο αντιδήμαρχος δεν έβαζε υπογραφή.
Γιατί ο αντιδήμαρχος δεν έβαζε υπογραφή; Δεν έβαζε υπογραφή γιατί κάτι δεν πάει καλά.
Τι δεν πάει καλά; Ποιον θέλει να πληρώσει ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος δεν θέλει;
Γιατί δεν θέλει ο αντιδήμαρχος που ξέρει απο οικονομικά και από διαδικασίες να πληρώσει αυτόν που θέλει ο δήμαρχος;
Κατάλαβες 2.08; Όλοι καταλάβαμε. Μην αρχίσουμε να γράφουμε ονόματα τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Λεει στην απαντηση του ο δημαρχαρας οτι Η πόρτα του Δημάρχου όπως και του Δημαρχείου είναι πάντα ανοικτή για την επίλυση οποιουδήποτε πραγματικού προβλήματος των Δημοτών.- Το προβλημα εισαι εσυ χρηστο. Εσυ η συμπεριφορα σου η αλλαζονεια σου το εγω σου. Ολα τα υπολοιπα λυνονται.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:
“Ένα ακόμη οικονομικό βάρος φεύγει από την πλάτη του Δήμου μας.
Ευχαριστώ τη νομική σύμβουλο και ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου την οικονομική υπηρεσία του Δήμου και τον αντιδήμαρχο οικονομικών για να την προσπάθειά τους στην ελάφρυνση του χρέους του Δήμου από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.”

ΣΧΟΛΙΑ:
|”Σημαντικό εγχείρημα.......για το Δήμο μας μπράβο σε όλους που προσπάθησαν μέσω νομικής διαδικασίας γι αυτο”

|Όσοι εργάστηκαν τους αξίζουν συγχαρητήρια !!!””

“Μπράβο στα παιδιά . Για κάποιους που τους φόβιζαν οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν. Δήμαρχε προχώρα και με το γραφείο προγραμματισμού και ανάπτυξης. Τα παιδιά αυτά θα φέρουν πάρα πολλά κέρδη στο Δήμο μας.”

META TO ΤΕΛEΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΗΓΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΩ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: http://www.dservion.gr/index.php/19-organogramma/21-stratigikos-sxediasmos
ΕΚΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μπράβο που κατάφερες να γράψεις όλα αυτά μετά από τόσες μπίρες!!!

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε παρεμε συνεργατη στο γραφειο προγραμματισμου και αναπτυξης αμιστι στελνω βιογραφικο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας