Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι” – Συνεχίζεται το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο οποίο συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Η Εθνική Βιβλιοθήκη συνεχίζει το πρόγραμμα που υλοποιεί αυτές τις μέρες με τον τίτλο “ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”, στο οποίο συμμετέχει και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.
Στο νέο εργαστήριο προτείνετε σε παιδιά ηλικίας 10 χρονών και άνω να ασχοληθούν με μια αυθόρμητη ανάγκη, φυσική επιθυμία και απαραίτητη προϋπόθεση για ευτυχισμένη ζωή, την φιλία.

Αυτές τις μέρες που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι σίγουρα μας λείπουν οι φίλοι μας, η παρέα τους, μια βόλτα μαζί τους. Μέχρι λοιπόν να είναι ασφαλής η συνύπαρξη με φίλους τα παιδιά μπορούν να δώσουν “χέρια φιλίας” με έναν καινούργιο φίλο από κάποια κοντινή ή μακρινή χώρα, με έναν λίγο διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. 
Ο καινούργιος αυτός φίλος μπορεί να είναι υπαρκτός, όπως ένα παιδί που ήρθε στο σχολείο ή την γειτονιά από άλλη χώρα ή κάποιος φανταστικός νέος φίλος. Θα αναζητήσουν στον χάρτη και το διαδίκτυο για να βρουν την χώρα από την οποία είναι ή θέλουν να είναι ο καινούργιος τους φίλος. Μετά θα ζωγραφίσουν το δικό τους χέρι με τα χρώματα της σημαίας τους και το χέρι του φίλου τους με τα χρώματα της δικής του σημαίας. Το ένα χέρι θα αντιπροσωπεύει το παιδί και το άλλο τον φίλο του. Σε κάθε χέρι θα γράψουν το όνομα και την χώρα καταγωγής τους.
Ακολούθως, μπορούν να φωτογραφίσουν ή να σκανάρουν τις ζωγραφιές τους και να τις αποστείλουν στην βιβλιοθήκη μας, στο email draseis@kozlib.gr.
Οι άνθρωποι της βιβλιοθήκης θα την αναδημοσιεύσουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και έτσι, οι ζωγραφιές τους θα ταξιδέψουν με την βοήθεια του Διαδικτύου!
Στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης, επισυνάπτεται το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου. Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή, προς διευκόλυνση όσων δεν έχουν ή δεν μπορούν να βρουν τα φυσικά βιβλία. 
Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε στο σπίτι!
Για να δείτε τις οδηγίες πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας