Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ζήτησε παράταση της προθεσμίας για την προστασία της 1ης κατοικίας.

Με νέα επιστολή που έστειλε χθες 29 Απριλίου 2020 προς την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Νικόλαος Σαρρής, ζήτησε την παράταση και πέραν της 30ης Απριλίου της προστασίας της 1ης κατοικίας των δανειοληπτών που απειλούνται με κατασχέσεις, αλλά και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου προστασίας και όλων όσων ενδέχεται λόγω της κρίσης του κορωνοϊού να αντιμετωπίσουν παρόμοια απειλή μέσα στο τρέχον έτος.
Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και στον Περιφερειάρχη ΠΔΜ και στους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης έχει ως εξής:

«Το Επιμελητήριο Κοζάνης γίνεται καθημερινά αποδέκτης της εύλογης ανησυχίας των επιχειρηματιών και επαγγελματιών για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, αλλά και την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης, που μοιραία συνεπάγεται λόγω των κλειστών ή υπό- λειτουργούντων καταστημάτων τους αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις, παρά τις αποφάσεις που έχει λάβει η Κυβέρνηση.
Ωστόσο, στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση και ψυχολογία τους έρχεται να προστεθεί και η τυπική λήξη αύριο 30 Απριλίου 2020 της παράτασης της προθεσμίας της προστασίας της 1ης κατοικίας, όπως συμφωνήθηκε με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Το θέμα αυτό, όπως γνωρίζετε αποτελεί μείζον θέμα για μεγάλο αριθμό Ελλήνων, μεταξύ αυτών  και μελών μας, που πρέπει να ρυθμιστεί με μια νέα παράταση, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία και να μπορέσουν οι εμπλεκόμενοι πολίτες, που εκτός άλλων βιώνουν και τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους, να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά την κατάσταση.  Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσετε «μάχη» προς την κατεύθυνση αυτή.  Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση κατάθεση από το Υπουργείο  σας και την Κυβέρνηση   νέου πλαισίου προστασίας της 1ης κατοικίας, που ναι μεν θα περιέχει την παράταση, ως και τη λήξη της κρίσης του ΚορωνοΪου, της προστασίας των δανειοληπτών των οποίων απειλείται η κατοικία, αλλά και θα προβλέψει το «τι μέλλει γενέσθαι» και συνεπώς προστασία  και για αυτούς, που λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε με το πάγωμα της οικονομίας από την απειλή της διασποράς του Κορωνοιού θα αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα, ήτοι τα δάνειά τους 1ης κατοικίας θα «κοκκινήσουν» μέσα στο 2020. Για τις ενέργειές σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας