Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων Βασίλης Κωνσταντόπουλος Συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ


5/3/19
Δήλωση υποψηφιότητας για τις εκλογές της 26ης Μαΐου: «Συνεχίζουμε με την Ενωτική Κίνηση για να επαναφέρουμε το Δήμο στην κανονικότητα» 


Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Τρεις περίπου μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, ο Δήμος Σερβίων- Βελβεντού συνεχίζει να βιώνει την απραξία, το κενό διοίκησης, τις άστοχες αποφάσεις για κορυφαία ζητήματα (π.χ. σύναψη δανείου 2εκ. ευρώ) και την στασιμότητα της περιοχής μας, από τη χειρότερη διοίκηση που γνώρισε ο τόπος.
Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα , με συντονισμένες ενέργειες, καθοριστικές παρεμβάσεις και ανάδειξη όλων των προβλημάτων, δώσαμε τον αγώνα ώστε να βρεθούν λύσεις εκεί που υπήρχε η δυνατότητα, πάντα προς το συμφέρον των συμπολιτών μας και του Δήμου.
Τιμήσαμε το ρόλο μας ως αντιπολίτευση, δηλώνοντας συνεχώς παρόντες  τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όπου το καθήκον και η συνείδησή μας το επέβαλε.
Επιλέξαμε το δρόμο της ευθύνης και όχι της στείρας αντιπολίτευσης. Ήταν επιλογή συνειδητή.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια, επικεφαλής ήταν και παραμένει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Με τη γνώση και την εμπειρία μας , καθορίσαμε σε όλα τα μεγάλα ζητήματα τις θέσεις του συνδυασμού μας.

Με συλλογική απόφαση που πάρθηκε στα όργανα του συνδυασμού, θεωρούμε απαραίτητο η όλη προσπάθεια να συνεχιστεί, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο.
Το τέλμα στο οποίο έχει οδηγήσει το Δήμο η παρούσα διοίκηση, είναι εύκολο να το διαπιστώσουν όλοι, χρειάζεται όμως ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να επιστρέψει ο τόπος μας στην κανονικότητα.
Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλα πειράματα, δε σηκώνει άλλες άστοχες επιλογές, δεν μπορεί να πορευτεί με διοικήσεις που θα αναλώσουν το χρόνο τους στο να μάθουν πρώτα τα προβλήματα και μετά να ξεκινήσουν το σχεδιασμό για την επίλυσή τους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, εμείς οι πέντε (5) εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δηλώνουμε την υποστήριξή μας στην Ενωτική Κίνηση και τον επικεφαλής της Βασίλη Κωνσταντόπουλο και παράλληλα θέτουμε τον εαυτό μας στην κρίση των συμπολιτών μας στις επερχόμενες εκλογές.
Αλεξόπουλος Αναστάσιος
Γκουτζιομήτρος Μιλτιάδης
Ιωαννίδου Δέσποινα
Μπάκανος Γεώργιος
Παναγιωτούλας Γεώργιος
Ο κ. Σωκράτης Μπουρσιόβας, δηλώνει απερίφραστα την απόλυτη στήριξή του στο συνδυασμό, για προσωπικούς λόγους όμως δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου.



12/3/19

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ: Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Παναγιώτη Καραντάκου 


Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά και την Ενωτική Κίνηση να υποδεχόμαστε στις τάξεις του συνδυασμού μας, τον Παναγιώτη Καραντάκο. Έναν εξαιρετικό άνθρωπο, έναν υποδειγματικό επαγγελματία, έναν πολύπειρο αυτοδιοικητικό. Οι γνώσεις του, η προσφορά του και το πάθος του για συνεχή συνεισφορά, ώστε ο τόπος μας να αλλάξει προς το καλύτερο, τον καθιστούν πολύτιμο στην προσπάθειά μας να επανέλθει ο Δήμος Σερβίων στην κανονικότητα.
Ο Παναγιώτης Καραντάκος διετέλεσε Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Σερβίων την περίοδο 1999-2002 και δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό μας την περίοδο 2011-2014. Προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ιατρός του Κέντρου Υγείας Σερβίων για περισσότερα από 30 χρόνια.
Τον ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη τιμή που μας κάνει και του ευχόμαστε καλό αγώνα.
Καλή μας επιτυχία, Παναγιώτη.
Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δήμου Σερβίων
Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος


14/3/19

Ενωτική Κίνηση Σερβίων: Ανακοίνωση των 5 πρώτων Γυναικών Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων


Η Ενωτική Κίνηση Σερβίων με χαρά παρουσιάζει 5 γυναίκες, υποψήφιες του συνδυασμού μας στις εκλογές του Μαΐου.
Πρόκειται για αξιόλογες γυναίκες,  δραστήρια μέλη της τοπικής κοινωνίας, με συμμετοχή και προσφορά στα κοινά του τόπου μας.
Τις καλωσορίζουμε και  ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα τους.
Άρτεμι, Ιωάννα, Ιωάννα, Σοφία και Σταυρούλα καλή μας επιτυχία!

Για την Ενωτική Κίνηση Σερβίων

Β. Κωνσταντόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος

Άρτεμις Νιζάμη





Η Άρτεμις Νιζάμη γεννήθηκε το 1992 και κατοικεί στην Καστανιά Σερβίων. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στην διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε και μελέτησε τη  διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, τις τεχνολογίες
ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση των υδάτων καθώς και την βιοκλιματική και ενεργειακή διαχείριση κτιρίων.
Εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση στα Σέρβια. 



Ιωάννα Παπαδημητρίου

Η Ιωάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1985 στα Σέρβια και είναι κόρη της Βούλας Μαγαλιά και του Αθανάσιου Παπαδημητρίου.
Έχει πτυχίο από το τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δράμας.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σερβίων «Κόκκινη Κουίντα» και ταμίας στο Δ.Σ. της Ομάδας. Ελεύθερη επαγγελματίας από μικρή, ασχολήθηκε με το γυναικείο ένδυμα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι ενταγμένη στο κοινοτικό πρόγραμμα νέα αγρότισσα και ασχολείται με την παραγωγή κρόκου.
Είναι παντρεμένη με το Στέλιο Δαυίδη και έχουν δύο παιδιά 12 και 9 ετών.


Σταυρούλα Παπαχαρισίου

Η Σταυρούλα Παπαχαρισίου γεννήθηκε το 1979 στο Λιβαδερό και είναι κόρη του Θωμά Παπαχαρισίου και της Βασιλικής Δισερή. Φοίτησε σε σχολεία του Λιβαδερού και των Σερβίων. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Προστασία του Περιβάλλοντος από το ΑΠΘ και στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων από το ΕΑΠ, καθώς και παιδαγωγική επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Έμπειρη αυτοδιοικητικός, έχει θητεύσει ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σερβιών-Βελβεντού και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Σερβίων-Βελβεντού κατά την περίοδο 2011-2014.
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με τεχνικό γραφείο στα Σέρβια. Είναι παντρεμένη και ζει στο Λιβαδερό.


Σοφία Σαμαρτζίδου

Η Σοφία Σαμαρτζίδου γεννήθηκε στα Σέρβια. Είναι μητέρα 4 παιδιών και  παντρεμένη με τον Κώστα Σαββίδη, οδηγό ταξί.
Αποφοίτησε από το ΕΠΑΛ Σερβίων με το πτυχίο της Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου.
Είναι η ιδρύτρια και η Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Σερβίων, ενός καινούργιου Συλλόγου στα Σέρβια, με πολυσχιδή δράση. Είναι μέλος του χορευτικού τμήματος της Ευξείνου Λέσχης και ερασιτέχνης ηθοποιός μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σερβίων "Κόκκινη Κουίντα" με συμμετοχή σε δύο θεατρικά έργα και σε ένα τρίτο για το οποίο πραγματοποιούνται πρόβες.
Έχει δουλέψει ως εμπορικός αντιπρόσωπος και υπάλληλος σε καταστήματα εστίασης. Εργάστηκε ως εμψυχώτρια παιδιών, ενώ τώρα εργάζεται σε Παιδικό Σταθμό. 




Ιωάννα Χύτα

Η Ιωάννα Χύτα γεννήθηκε στη Δεσκάτη Γρεβενών και είναι κάτοικος Σερβίων εδώ και 30 χρόνια περίπου. Είναι συνταξιούχος δασκάλα. Υπηρέτησε επί 27 έτη σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Σερβίων και τα τελευταία 10 χρόνια ως διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων.  Έχει δύο κόρες την Μαρίλια Τζιώνα μαθηματικό και την Έφη Τζιώνα φαρμακοποιό. 







20/3/19
9 Πρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι εκ νέου υποψήφιοι με την Ενωτική Κίνηση Δήμου Σερβίων και το Βασίλη Κωνσταντόπουλο 



Τη στήριξή τους στο συνδυασμό «Ενωτική Κίνηση» του Δήμου Σερβίων και στον επικεφαλής του συνδυασμού, Βασίλη Κωνσταντόπουλο, εκδηλώνουν με κοινή δήλωσή τους εννέα (9) νυν Πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι. Έμπειροι αυτοδιοικητικοί, με αναγνωρισμένη την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες τις οποίες ζουν, θέτουν εκ νέου τον εαυτό τους στην κρίση των συμπολιτών τους μέσα από την προσπάθεια της «Ενωτικής Κίνησης» Σερβίων, ώστε τόσο ο Δήμος όσο και οι Τοπικές Κοινότητες να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
1. Μπλαχάβας Ιωάννης,   Πάρεδρος  της τοπικής κοινότητας Μεταξά.
2. Παπαθανασίου Γεώργιος,  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τριγωνικού.
3. Νικολαΐδου Σοφία, πάρεδρος της τοπικής κοινότητας Αυλών.
4. Δρογούτης Δημήτριος, πάρεδρος της τοπικής κοινότητας Γουλών.
5. Διαμαντής Γεώργιος,  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρανιδίων.
6. Καραγιώργου Παναγιώτα,  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καστανιάς.
7. Ζαραβίγκα Κατερίνα, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μικροβάλτου.
8. Κωνσταντινίδης Νεόφυτος , τοπικός σύμβουλος τοπικής κοινότητας Βαθυλάκου.
9. Κεχαγιά Μαρία,  τοπική σύμβουλος τοπικής κοινότητας Ροδίτη
  Γραφείο Τύπου
της Ενωτικής Κίνησης Δήμου Σερβίων





20/3/19

Συνέντευξη στο www.kozani.tv παραχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωτική Κίνηση Σερβίων" Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων και των αρχών του συνδυασμού του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μίλησε για την σημερινή εικόνα του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, τους στόχους του για την επόμενη μέρα εφόσον εκλεγεί, την απλή αναλογική και την αυτονομία του Δήμου Βελβεντού.
Δείτε το βίντεο:











22/3/19

Πέντε νέες υποψηφιότητες για την Ενωτική Κίνηση Δήμου Σερβίων και τον επικεφαλής Βασίλη Κωνσταντόπουλο

 


Πέντε μέλη της τοπικής κοινωνίας, με πολυετή δράση και αναγνωρισμένη επαγγελματική πορεία, υποδεχόμαστε σήμερα στην «Ενωτική Κίνηση». Άνθρωποι που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς με το συνδυασμό μας και δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε μέσα από το ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο καταθέτουμε στους συμπολίτες μας, ο Δήμος Σερβίων να επιστρέψει στην κανονικότητα.
Κώστα, Μιλτιάδη, Ευθύμη, Μίμη, Τάσο, καλή μας επιτυχία.




Κώστας Αναστασιάδης

Ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης γεννήθηκε μεγάλωσε και διαμένει στα Σέρβια. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της ψυχαγωγίας. Ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό Ενωτική Κίνηση στις εκλογές του 2014.















 
Μιλτιάδης Γκαντερής

Ο Μιλτιάδης Γκαντερής γεννήθηκε το 1961 στον Μεταξά από όπου κατάγεται. Φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο Σερβίων. Είναι διοικητικός υπάλληλος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπηρέτησε ως Γραμματέας της κοινότητας Μεταξά και σήμερα υπηρετεί στο Δήμο Κοζάνης.











Ευθύμης Δανάτσας

Ο Ευθύμιος Δανάτσας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τρανόβαλτο. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Yπηρέτησε για πάνω από 35 χρόνια ως υπάλληλος στην Κοινότητα Τρανοβάλτου, στον δήμο Καμβουνίων και στον δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

















 
Μίμης Δραγκόλας


Ο Δημήτριος Δραγκόλας είναι από τα Σέρβια. Δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταφορών σε ορυχείο λιγνίτη της περιοχής. Είναι Πρόεδρος του σωματείου φορτηγών του ορυχείου όπου εργάζεται.

















Τάσος Καράογλου

Ο Αναστάσιος Καράογλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και διαμένει στη Μεσιανή. Είναι συνταξιούχος υπάλληλος της ΔΕΗ. Ήταν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσιανής την περίοδο 1999-2002.






Γραφείο Τύπου
της Ενωτικής Κίνησης Δήμου Σερβίων







10/4/19

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Δήμου Σερβίων. «Τίποτα πιο δυνατό από μια ιδέα που ωρίμασε» 

 

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Δημότες του Δήμου Σερβίων,
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ανυπαρξία διοίκησης την τελευταία 5ετία στο Δήμο μας, οδηγεί τον τόπο σε τραγικά αποτελέσματα.
Από την οικονομική κατάσταση, μέχρι τη διαχείριση της καθημερινότητας και από τη λειτουργία των δομών έως το σχεδιασμό για το μέλλον της περιοχής μας, γεγονότα και καταστάσεις αποδεικνύουν πως η παρούσα δημοτική αρχή έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς.
Αυτή είναι η κοινή μας διαπίστωση.
Υποχρέωσή μας όμως είναι να μην μείνουμε σε αυτή τη διαπίστωση, να μην επιλέξουμε τον εύκολο δρόμο της καταγγελίας, αλλά να αναλάβουμε δράση ώστε τα Σέρβια και τα χωριά μας, να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
Μακριά από κόμματα, σημαίες, ιδεοληψίες, προσωπικές διαφορές και επιλογές.
Αφήνοντας στην άκρη αυτά που μας κράτησαν «απέναντι» και στηριζόμενοι σε όσα διαχρονικά μας ένωσαν.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, γίναμε αποδέκτες απόψεων ευρείας αποδοχής.
Απόψεων για κοινή συμπόρευση, συνένωση των δυνάμεων, σύνθεσης ιδεών και μπολιάσματος των οραμάτων μας, για τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.
Οι συνδυασμοί «Ενωτική Κίνηση» και «Αντάμα», έχοντας επιλέξει το δρόμο της ευθύνης και όχι της στείρας αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα τελευταία πέντε χρόνια, κατέθεσαν ουκ ολίγες φορές κοινές προτάσεις για μείζονα ζητήματα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, προκειμένου να βγει ο δήμος μας από το αδιέξοδο, πάντα προς όφελος των συμπολιτών μας.
Σήμερα, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, κρίνουμε πως το αύριο της περιοχής χρειάζεται ενότητα και συμπόρευση και αποφασίζουμε την από κοινού κάθοδο στις δημοτικές εκλογές της 26 Μαΐου.
Οι συνδυασμοί μας, έχοντας καταγράψει την πορεία τους, έχοντας κριθεί από τους συμπολίτες μας, αλλά πάνω απ’ όλα αναλαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης για την επόμενη μέρα, σταματάνε την αυτόνομη λειτουργία τους, ώστε να δημιουργηθεί αυτό που οι συμπολίτες μας ως εντολή μας έδωσαν.
Μια «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» η οποία αποτελείται από αναγνωρισμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας,  επιτυχημένα  στα κοινωνικά, πολιτιστικά, αθλητικά δρώμενα της περιοχής, καταξιωμένοι επαγγελματίες και φυσικά με διαρκή παρουσία στην αυτοδιοίκηση. Με ικανότητες, εμπειρία και γνώση για να αναλάβουν την διοίκηση του δήμου και να τον βγάλουν από το σημερινό αδιέξοδο.
Ανάμεσά τους νέοι άνθρωποι, συμπολίτες μας οι οποίοι στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια και θα θέσουν για πρώτη φορά τον εαυτό τους στην κρίση όλων σας.
Στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι δύο συνδυασμοί  Ενωτική Κίνηση και  Αντάμα θα πορευτούν μαζί, έχοντας σαν  μεγάλο στόχο η Δημοτική Συνεργασία να κάνει πράξη όσα οφείλουμε να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας.
Γραφείο Τύπου Δημοτικής Συνεργασίας

 

  10/4/19

Βασίλης Κωνσταντόπουλος και Πολυδεύκης Λιάκος κατεβαίνουν "μαζί" για τον Δήμο Σερβίων. Δείτε τι δήλωσαν στο ρεπορτάζ του kozani.tv (video) 

 Την από κοινού διεκδίκηση του Δήμου Σερβίων ανακοίνωσαν και επίσημα σήμερα οι Βασίλης Κωνσταντόπουλος και Πολυδεύκης Λιάκος. Οι δυο συνδυασμοί έγιναν "ένας" και αποτελούν τον πρώτο συνεργαζόμενο συνδυασμό
στην Δυτική Μακεδονία προεκλογικά.

Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv:

 

 

 

 

 

 

 

 

15/4/19

Ξεκίνησε η λειτουργία του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων – υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος

 

Ξεκίνησε η λειτουργία του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Σερβίων το Βασίλη Κωνσταντόπουλο. 
Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στα Σέρβια, στην οδό 117 Εθνομαρτύρων 45 και θα είναι ανοιχτό καθημερινά 9.00-14.00 το πρωί και 17.00 – 21.00 το απόγευμα.
Γραφείο Τύπου
της Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Σερβίων  



15/4/19

Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων – υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων Βασίλης Κωνσταντόπουλος


Η Δημοτική Συνεργασία Σερβίων με χαρά παρουσιάζει δύο ακόμα υποψηφιότητες του συνδυασμού μας. Πρόκειται για καταξιωμένους κοινωνικά και επαγγελματικά ελεύθερους επαγγελματίες με συμμετοχή και προσφορά στα κοινά του τόπου μας.
Τους καλωσορίζουμε και  ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα μας.
Αχιλλέα και Νίκο, καλή μας επιτυχία!



Αχιλλέας Γκάρας


Ο Γκάρας Αχιλλέας γεννήθηκε το 1974. Κατάγεται από την Καστανιά Σερβίων όπου και μεγάλωσε. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Νέα Λάβα.
Από 13 χρονών εργάζεται ως ξυλουργός και έως σήμερα, δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, στο χώρο του επίπλου.
Είναι παντρεμένος με την Έφη Τσιφτσιάν από τα Σέρβια και έχουν δύο γιους, τον Πάρη 14 ετών  και τον Αντώνη 12 ετών.




 
Νίκος Κουρτίδης
Ο Κουρτίδης Νίκος γεννήθηκε στα Κρανίδια όπου μεγάλωσε και διαμένει.
Είναι πρόεδρος των επαγγελματιών ψαράδων της λίμνης Πολυφύτου και γενικός σύμβουλος της ομοσπονδίας λαϊκών αγορών καθώς και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του προγράμματος LEADER.
Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Κουρτίδου και έχουν δύο παιδιά.


Γραφείο Τύπου
της Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Σερβίων  
 





16/4/19

Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων – υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος: ανακοίνωση δύο υποψηφίων

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα τις υποψηφιότητες δύο ακόμα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας. Πρόκειται για το Σάκη Παπαστάμκο και το Βαγγέλη Γκράνα, μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, επιτυχημένοι στην εργασίας τους, με ενεργό συμμετοχή στα κοινά.
Σάκη και Βαγγέλη, καλή μας επιτυχία.


Σάκης Παπαστάμκος



Ο Παπαστάμκος Αθανάσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κρανίδια. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών. Υπηρέτησε στην εφορία Σερβίων μέχρι το 2010 και στη συνέχεια στο Σ.Δ.Ο.Ε Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα υπηρετεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ως ελεγκτής.
Η αγάπη για τον τόπο του,  η αναγνώριση των πλεονεκτημάτων του αλλά και των προβλημάτων του τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τα κοινά μέσα από εθελοντικούς συλλόγους. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου ‘’ΤΣΙΟΥΚΑ’’. Είναι μέλος του Δ.Σ εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι παντρεμένος με τη Βαΐτσα Γκέκα, εκπαιδευτικό στο ΕΠΑΛ Σερβίων και έχει τρία παιδιά τον Βαγγέλη, τον Δημήτρη και την Μαρία –Παναγιώτα.
Ο ίδιος δηλώνει: «Αποδέχτηκα με χαρά την πρόταση του κ. Κωνσταντόπουλου να είμαι υποψήφιος, πρόταση που μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ για όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα που ο τόπος μας έχει ανάγκη να αλλάξουν».



Βαγγέλης Γκράνας
 

Ο Γκράνας Ευάγγελος γεννήθηκε το 1986. Κατάγεται από το Φρούριο (Καμβουνια). Είναι απόφοιτος Λυκείου και απασχολείται ως νέος αγρότης από το 2014.
Είναι γραμματέας στον σύλλογο φίλων και ενεργών πολιτών Φρουρίου.
Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Ελισαίου και έχει 2 κόρες την Βασιλική 7 ετών και την Αγγελική 4 ετών. 



Γραφείο Τύπου
της Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Σερβίων  



17/4/19

Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων των Νίκου Γκατζάρα, Βιβής Μπουμπουρέκα και Δημήτρη Πεκόπουλου με τη Δημοτική Συνεργασία του Βασίλη Κωνσταντόπουλου

 

Η Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων ανακοινώνει σήμερα τρεις ακόμα υποψηφίους της. Πρόκειται για καταξιωμένους επαγγελματίες, ενεργά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας με έντονη συμμετοχή στα κοινά.
Τους καλωσορίζουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα μας.
Νίκο, Βιβή, Δημήτρη, καλή μας επιτυχία.



Νίκος Γκατζάρας

Ο Νικόλαος Γκατζάρας, γεννήθηκε το 1963 και είναι κάτοικος Σερβίων.
Είναι υπάλληλος της ΔΕΗ, ενώ η αγάπη του για τον τόπο του τον ώθησε να ασχοληθεί με την αμπελουργία - οινοποιία κι από το 1998 παράγει το κρασί ΑΘΗΝΑ.
Ως ενεργός πολίτης διατέλεσε για 9 χρόνια μέλος του Δ.Σ του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Τα τελευταία 10 χρόνια είναι περιφερειακός εκπρόσωπος κυνηγετικών συλλόγων στην ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης ενώ είναι μέλος αλλά διατέλεσε και πρόεδρος του τοπικού κυνηγετικού συλλόγου «ΔΙΑΝΑ».
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαθανασίου, νηπιαγωγό, και πατέρας δύο παιδιών, του Δημήτρη και της Αθηνάς.





Βιβή Μπουμπουρέκα

Η Παρασκευή (Βιβή) Μπουμπουρέκα – Τσολακίδου, καθηγήτρια Αγγλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι κόρη της Κατερίνας Μαραμή - Μπουμπουρέκα, συνταξιούχου δασκάλας και του Γιάννη Μπουμπουρέκα, συνταξιούχου Σχολικού Συμβούλου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Υπολογιστική Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Essex, Μ. Βρετανίας και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ισότητα των Φύλων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Επί σειρά ετών μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, συγγραφέας του βιβλίου Using the Internet and computer technology in EFL classes που διδάσκεται στο ΕΑΠ, επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, εισηγήτρια στο ΙΕΚ Κοζάνης, πιστοποιημένη επιμορφώτρια ενηλίκων, επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη καθώς και μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει μελέτες σε συνέδρια.

Ενταγμένη από νεαρή ηλικία σε συλλογικότητες, σωματεία και επιστημονικές ενώσεις, πιστεύει ακράδαντα στην ομαδική δουλειά και στην κοινωνική προσφορά. Υπήρξε Γραμματέας στο  Δ.Σ του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ» που ίδρυσε και λειτούργησε το Λαογραφικό Μουσείο Σερβίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Σερβίων. Εξελέγη εκπρόσωπος των ξένων φοιτητών για την επιτροπή συνδέσμου στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ως φοιτήτρια ERASMUS. Ήταν Γραμματέας στο Δ.Σ. του Συλλόγου εκτάκτων καθηγητών του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.

Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, Γραμματέας της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων, και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σερβίων.

Είναι παντρεμένη με τον Κυριάκο Τσολακίδη, Διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Σερβίων και έχουν δύο κόρες.


Δημήτρης Πεκόπουλος



Ο Δημήτρης Πεκόπουλος γεννήθηκε και ζει μόνιμα στα Σέρβια, παντρεμένος με την Λένα Τσικαρδάνη και πατέρας δύο παιδιών.
Απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Εργάζεται στην Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ), όπου είναι υπεύθυνος του τμήματος υδραυλικών έργων και τηλεθερμάνσεων.
Διαχρονικά, ενεργό μέλος ή/και μέλος διοίκησης συλλογικών φορέων και ομάδων, όπως Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – επιτροπή ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας, Σύλλογος Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, Κινηματογραφική Λέσχη Σερβίων, Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων, Δημοτικό Ωδείο Σερβίων, Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης, Σύλλογος εθελοντών «Σέρβια εν δράσει», Ποδηλάτες Σερβίων, Δρομείς Σερβίων, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης.
Δρομέας αγώνων ορεινού τρεξίματος, μαραθωνίου δρόμου και υπεραποστάσεων.


Γραφείο Τύπου

Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση  διακήρυξης αρχών & θέσεων και στην παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού
Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων
το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων.
Με εκτίμηση,
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων
Βασίλης Κωνσταντόπουλος 











18/4/19

Ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Πολυδεύκη Λιάκου, Αθανάσιου Βλάχου και Χρήστου Παπαθανασίου με την Δημοτική Συνεργασία Σερβίων – υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος 

 

Σέρβια, 18/04/2019

Αποτελεί τιμή για το συνδυασμό μας η στήριξη των έμπειρων αυτοδιοικητικών Πολυδεύκη Λιάκου και Σάκη Βλάχου καθώς και η εμπιστοσύνη του νεαρού Χρήστου Παπαθανασίου. Μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον του δήμου μας και η πεποίθηση ότι μπορούμε με τη βοήθεια όλων να οδηγήσουμε το Δήμο Σερβίων στην κανονικότητα.
Τους καλωσορίζουμε στον κοινό μας αγώνα.
Πολυδεύκη, Σάκη, Χρήστο καλή μας επιτυχία

 
Πολυδεύκης Λιάκος
Ο Λιάκος Πολυδεύκης γεννήθηκε στο Φρούριο Τρανοβάλτου του δήμου Σερβίων. Είναι παντρεμένος με την Αραμπατζή Ελένη και είναι πατέρας ενός παιδιού.
Είναι απόφοιτος του  Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 1987 έως σήμερα ασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας με μελέτες, επιβλέψεις, κατασκευές δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Το 1991-1993 εργάστηκε ως καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.
Το 1994-1998 εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Τρανοβάλτου, έχοντας ενεργή συμμετοχή τη δύσκολη περίοδο τού σεισμού.  Σήμερα είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΤΑΜΑ και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Το 2001-2013 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργοληπτών Δυτικής Μακεδονίας και το 2007-2013 Πρόεδρος Εργοληπτών. Το 2007-2013 ήταν μέλος στο Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε (Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων), ως εκπρόσωπος της Δυτικής Μακεδονίας. Το 2006-2013 ήταν μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας. Το 2013 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Το 2002 και το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


 
Σάκης Βλάχος
Ο Βλάχος Αθανάσιος κατάγεται από την Κοινότητα Μεταξά του δήμου Σερβιων.
Είναι απόφοιτος της τεχνικής σχολής μέσης εκπαίδευσης Κ.Ε.Τ.Ε.Κ Κοζάνης με ειδικότητα θερμοϋδραυλικός. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιείται στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης – θέρμανσης δαπέδου, γεωθερμία, ηλιοθερμία και αντλίες θερμότητας από το 1990. 
Είναι ενεργό μέλος του σωματείου υδραυλικών Κοζάνης καθώς και ενεργό μέλος του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Μεταξά Ε.Μ.Α.Σ «Η Πρόοδος».
 Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Γουλιού και είναι πατέρας δύο παιδιών, του Θωμά και της Βάγια.



Χρήστος Παπαθανασίου


Ο Χρήστος Παπαθανασίου γεννήθηκε στη Νεράϊδα το 1983, όπου και διαμένει. Είναι γιος του Δημήτρη Παπαθανασίου από το Τριγωνικό και της Δέσποινας Ιωαννίδου  από τη Νεράϊδα.
Είναι πτυχιούχος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσ/νίκης, της Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Εργάσθηκε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής και επί 3ετία στο Λονδίνο, η αγάπη του όμως για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την περιοχή μας, τον έφερε πίσω το 2015. Έκτοτε εργάζεται ως αγρότης – παραγωγός – μεταποιητής και έμπορος αρωματικών φυτών.
Είναι  παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Ο ίδιος δηλώνει: «Στις  Δημοτικές  Εκλογές του Μαΐου θα είμαι υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Δημοτική Συνεργασία (Ενωτική  Κίνηση – ΑΝΤΑΜΑ ), με επικεφαλής τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος απέδειξε  ότι θέλει  και μπορεί να ασκήσει σοβαρή και με όραμα  Διοίκηση την οποία έχει τόσο πολύ ανάγκη ο τόπος μας.  Ως νέος ζητώ να με στηρίξετε για να βοηθήσω με όλες  τις  δυνάμεις μου στην επανεκκίνηση του Δήμου μας».

Γραφείο Τύπου
της Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Σερβίων  


 

Δημήτρης Παπαστεργίου
Ο Παπαστεργίου Δημήτριος κατάγεται από το Πλατανόρευμα.
Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής σχολής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Εμπειρίας Κατασκευαστών (Μ.Ε.Κ) στη Μεγαλύτερη Βαθμίδα Δ΄ Τάξη.
Από το 2002 απασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας σε Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες καθώς και ως Μηχ/κός επί τόπου του έργου και εργοταξιάρχης σε έργα υποδομής (Δίκτυα Ύδρευσης – Βιολογικοί, Κτιριακών εγκαταστάσεων και Ενεργειακών έργων Δ.Ε.Η – Α.Π.Ε Αιολικά Πάρκα).
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Μακρυγιάννη από το Πλατανόρευμα και έχουν δύο κόρες την Ελευθερία και την Ολυμπία.

Κίμων Τσόλης
Ο Κίμων Τσόλης γεννήθηκε στα Σέρβια και κατοικεί στο Πλατανόρευμα.
Φοίτησε στο Τεχνικό Λύκειο Κοζάνης και εργάζεται εδώ και 30 χρόνια στα ορυχεία της ΔΕΗ.
Υπήρξε αντιπρόεδρος του σωματειακού παραρτήματος ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο ορυχείο Καρδιάς και μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ. του προμηθευτικού συνεταιρισμού Δ.Ε.Η. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Πλατανορεύματος.
Είναι συντονιστής της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Σερβίων.
Είναι παντρεμένος και έχει 3 κόρες.


Πόπη Καβουρίδου
Η Καβουρίδου Καλλιόπη γεννήθηκε στο Μικρόβαλτο. Είναι κόρη του Χρήστου Καβουρίδη και της Ελένης Καβουρίδου, το γένος Παλιανοπούλου.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια. Σήμερα είναι σχολική τροχονόμος στα Σέρβια.
Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.




Παναγιώτα Μαλιούρα



Η Μαλιούρα Παναγιώτα γεννήθηκε το 1979 και κατάγεται από το Βελβεντό. ίναι απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Βελβεντού και μένει στο Πλατανόρευμα. Ασχολήθηκε με το ελεύθερο επάγγελμα όπου διατηρούσε κατάστημα παιδικών ενδυμάτων. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος. Ήταν πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Σερβίων-Βελβεντού και κατέχει την θέση της προέδρου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού. Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Πράσσο και έχουν τέσσερα παιδιά.



Γραφείο Τύπου
της Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Σερβίων  




22/4/19

Συνδυασμός Δημοτική Συνεργασία Σερβίων & Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Τώρα οι πολίτες ξέρουν Όχι άλλες άστοχες επιλογές.Όχι πειράματα. Όχι νέες δοκιμασίες για τα Σέρβια και τα χωριά μας...




22/4/19

Κατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων στην εκδήλωση της «Δημοτικής Συνεργασίας» του Βασίλη Κωνσταντόπουλου: «Σχέδιο ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας του Δήμου, για την επιστροφή στην κανονικότητα»

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο των Σερβίων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, η διακήρυξη αρχών και θέσεων του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία», με επικεφαλής τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο.






Στην παρουσίαση των έργων της θητείας του ως Δημάρχου αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του, έργα – παρακαταθήκη για τον τόπο: κλειστό γυμναστήριο Σερβίων, Πολιτιστικό Κέντρο, αναπλάσεις της πόλης των Σερβίων, αναστήλωση του διατηρητέου Ράπτη, ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκείου από την οποία ο δήμος εξοικονομεί σημαντικά ποσά σε ετήσια βάση, ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του δημαρχείου, η αναστήλωση του γεφυριού προς τα Κάστρα, συντήρηση και εξωραϊσμός του μικρού θεάτρου των Κάστρων, αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης Βαθυλάκου, Μεσσιανής, Ροδίτη, Ιμέρων, Λάβας και Καστανιάς και άλλα μικρά και μεγάλα έργα στα οποία η παράταξή μας έβαλε την καθοριστική σφραγίδα.


Ο κ. Κωνσταντόπουλος, υποστήριξε πως η περιοχή δεν αντέχει άλλα «πειράματα» και «άστοχες επιλογές» και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την εμπιστοσύνη τους «σε αυτούς που ξέρουν, μπορούν και το έχουν αποδείξει διαχρονικά». 
 Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνεργασία των δύο συνδυασμών «Ενωτική Κίνηση» και «Αντάμα», μιλώντας για εξέλιξη την οποία «οι ίδιοι οι πολίτες την απαίτησαν», ενώ στάθηκε και στη δημοτική περίοδο που κλείνει:


«Το ‘ήταν καταστροφική η πενταετία με τη νυν δημοτική αρχή’, αποτελεί κοινή διαπίστωση. Εμείς δεν μείναμε ποτέ σε αυτό όμως. Δώσαμε πάντα, με τις θέσεις και τις προτάσεις μας, λύσεις στα αδιέξοδα. Ούτε στείρα αντιπολίτευση, ούτε εύκολες καταγγελίες. Και να είστε σίγουροι πως αυτή η πενταετία, δεν θα αποτελεί άλλοθι για εμάς τα επόμενα χρόνια».



Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέλυσε το πρόγραμμα «ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας του Δήμου Σερβίων», το οποίο στηρίζεται σε 7 βασικούς άξονες, με συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιάγραμμα καθώς και  «ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», όπως χαρακτηριστικά είπε:

1. Διοικητική και οργανωτική ανασυγκρότηση-Οικονομική Εξυγίανση του δήμου

2. Καθημερινότητα

3. Κοινωνική Συνοχή

4. Παιδεία-Αθλητισμός-Πολιτισμός

5. Αγροτική ανάπτυξη

6. Τουρισμός

7.Ανάπτυξη- Μεγάλα Έργα
 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων, παρέθεσε επίσης μια σειρά μεγάλων έργων τα οποία η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει ως προτεραιότητα, ανάμεσα στα οποία το Κολυμβητήριο Σερβίων, η αποπεράτωση των κλειστών σταδίων σε Τρανόβαλτο και Σέρβια, η αποπεράτωση της μαρμαροφόρου, περιοχής Τρανοβάλτου, η κατασκευή και λειτουργία στα Σέρβια, μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση βιοαερίου και ζωικών αποβλήτων, η παράλληλη παράγωγη θερμικής ενέργειας για την τηλεθέρμανση των δημοτικών κτιρίων, καθώς και η εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας του έργου της κατασκευής τηλεθέρμανσης στα Σέρβια και τα γύρω χωριά.


Η εκδήλωση έκλεισε πανηγυρικά με την παρουσίαση 36 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και το μήνυμα πως η «Δημοτική Συνεργασία» θα κερδίσει τη μάχη της 26ης Μαΐου.



Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:



Αλεξόπουλος Αναστάσιος

Αναστασιάδης Κώστας

Βητοπούλου Βάγια

Βλάχος Αθανάσιος

Γκαντερής Μίλτος

Γκάρας Αχιλλεας

Γκατζάρας Νίκος

Γκουτζιομήτρος Μιλτιάδης

Γκράνας Βαγγέλης

Δανάτσας Ευθύμης

Δραγκόλας Μίμης

Καβουρίδου Πόπη

Καραντάκος Παναγιώτης

Καράογλου Αναστάσιος

Κουρτίδης Νίκος

Κτενίδου Σαββατούλα

Κωνσταντινίδης Νεόφυτος

Λιάκος Πολυδεύκης

Μαλιούρα Παναγιώτα

Μπάκανος Γιώργος

Μπουμπουρέκα Παρασκευή (Βιβή)

Νιζάμη Άρτεμις

Παναγιωτούλας Γιώργος

Παπαδημητρίου Ιωάννα

Παπαδημητρίου Λάζαρος

Παπαδημόπουλος Νίκος

Παπαθανασίου Χρήστος

Παπαστάμκος Αθανάσιος

Παπαστεργίου Μίμης

Παπαχαρισίου Σταυρούλα

Πασχαλίδου Μαρία

Πεκόπουλος Δημήτρης

Πράσσος Ευάγγελος

Σαμαρτζίδου Σοφία

Τσόλης Κίμων

Χύτα Ιωάννα





Γραφείο Τύπου Δημοτικής Συνεργασίας

23/4/19

Τα βιογραφικά και οι φωτογραφίες τριών υποψηφίων της Δημοτικής Συνεργασίας Σερβίων – υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος 

 

Νίκος Παπαδημόπουλος
Ο Παπαδημοπουλος Νίκος γεννήθηκε το 1959 στο Πολύρραχο του Δήμου Σερβίων. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Πολυρράχου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σερβίων και στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας.
Από το 1985-1991 εργάστηκε στη λιπασματοβιομηχανία ΑΕΒΑΛ. Έως το 2002 διατηρούσε κατάστημα με αγροτικά προϊόντα στα Σέρβια, ενώ το 1996 προσλήφθηκε στον Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος και Αποκατάστασης Εδαφών του ΛΚΔΜ της ΔΕΗ Α.Ε, όπου εργάζεται έως σήμερα. Υλοποίησε δεκάδες έργα αναδάσωσης και εγκατάστασης πρασίνου αποκτώντας το πτυχίο εργοληπτών. Συμμετείχε σε επιτροπές διεξαγωγής δημόσιων διαγωνισμών και παραλαβής έργων, αποκτώντας εμπειρία στην τεχνικο-οικονομική παρακολούθηση και διαχείριση συμβάσεων. Επικεφαλής του κλιμακίου της ΔΕΗ για την εκτέλεση έργων κοινωνικής ευθύνης σε δήμους και οικισμούς (κατασκευή γηπέδων, αγροτική οδοποιία, καθαρισμοί σκουπιδότοπων, κατασκευές περιφράξεων), συνέβαλε στην αναμόρφωση του τρόπου εκτίμησης του φυτικού κεφαλαίου των προς απαλλοτρίωση εκτάσεων, εξοικονομώντας για την επιχείρηση τεράστια ποσά.
Υπήρξε ποδοσφαιριστής της Α.Ε. Κρανιδίων, του ΤΙΤΑΝΑ Σερβίων και της Αναγέννησης Σερβίων. Κατέχει πτυχίο προπονητή ποδοσφαίρου και έχει εργαστεί στην Αναγέννηση, στον Απόλλωνα Αυλών και στον ΤΙΤΑΝΑ με τον οποίο ως προπονητής και ποδοσφαιριστής κατέκτησε 7 τίτλους. 
Υπηρέτησε στη θέση του κοινοτικού συμβούλου Πολυρράχου, υπήρξε πρόεδρος συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης, Πρόεδρος Μορφωτικού Συλλόγου Πολυρράχου, ήταν μέλος της δημοτικής επιτροπής Δημοτικού Σταδίου Σερβίων και της επιτροπής «Ποιότητα ζωής» του Δήμου Σερβίων καθώς και μέλος του Δ.Σ. της κολυμβητικής ομάδας του Ποσειδώνα Κοζάνης.
Είναι παντρεμένος με την Άννα Στεργιοπούλου, φυσικοθεραπεύτρια στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και έχουν δύο παιδιά: τον Θανάση, υπ. διδάκτορα στο τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ, και την Καλλιόπη, πτυχιούχο μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.




Σαββατούλα Κτενίδου

Η Κτενίδου Σαββατούλα γεννήθηκε στα Κρανίδια. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Παιδί προσφύγων-τρίτη γενιά και μεταναστών στη συνέχεια, πέρασε τα φοιτητικά της καλοκαίρια στη Γερμανία, αρχικά στο Λίπσταvτ και στη συνέχεια στο Ζόλινγκεν, όπου εργαζόταν σε εργοστάσιο στο οποίο δούλευαν και οι γονείς της.
Μετά την αποφοίτηση της εργάστηκε για 35 ολόκληρα χρόνια ως φιλόλογος στο Γυμνάσιο Σερβίων, όπου διετέλεσε υποδιευθύντρια και στη συνέχεια διευθύντρια τα τελευταία 15 χρόνια της καριέρας της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα του κλάδου της. Εργάστηκε με ζήλο και ως γυναίκα και επιστήμων  προσπάθησε να δώσει ένα νέο ήθος και ύφος στη διοίκηση σχολικής μονάδας και στη διαμόρφωση χαρακτήρων και προσωπικοτήτων υποστηρίζοντας την ανθρωπιστική παιδεία για τους μαθητές και τις μαθήτριές της.
Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Σερβίων «Κόκκινη Κουίντα».
Είναι παντρεμένη με τον Μάρκο Τσιτσόπουλο και έχουν τρείς κόρες.






Βάγια Βητοπούλου



Η Βητοπούλου Βάια, με καταγωγή από το Τρανόβαλτο, γεννήθηκε το 1968 και διαμένει στις Αυλές. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό χώρο.
Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.  


Γραφείο Τύπου
της Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Σερβίων  


  23/4/19

Βασίλης Κωνσταντόπουλος στο FLASH TV: εξαγγελία κλειστού κολυμβητηρίου με ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, ίδρυση δομών με θέσεις εργασίας, πιλοτική τηλεθέρμανση στα Σέρβια, μελέτη βιωσιμότητας για τηλεθέρμανση κατοικιών μέσω στήριξης των ορυχείων

 

.

7/5/19

Bιογραφικά και φωτογραφίες υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – Βασίλης Κωνσταντόπουλος

 

Αντωνία Τσιανάκα 

Η Αντωνία Τσιανάκα γεννήθηκε το 1981 στο Λιβαδερό και είναι κόρη της Ανδρονίκης και του Χρήστου Τσιανάκα.
Είναι αρχαιολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Προϊστορική Αρχαιολογία. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.
Εργάστηκε επί 10 χρόνια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.
Σήμερα, κατοικεί μόνιμα στο Λιβαδερό. 
 
 
 
 
 
Χρυσούλα Γάτσου
Η Γάτσου Κουμαντζιά Χρυσή (Σούλα) του Θεόδωρου γεννήθηκε στο Φρούριο του Δήμου Σερβίων, τόπο καταγωγής του πατέρα της και μεγάλωσε στο Τρανόβαλτο τόπο καταγωγής της μητέρας της.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Φλώρινας.
Εργάστηκε στον Δενδροκομικό σταθμό Σερβίων ενώ σήμερα ζει μόνιμα στο Λιβαδερό.
Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κουμαντζιά, αγρότη, και είναι μητέρα δύο παιδιών.
Η ίδια δηλώνει: «Επέλεξα να συμμετάσχω στις Δημοτικές εκλογές ως υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο για να βοηθήσω όσο μπορώ για το καλό του τόπου μας, γιατί εμείς και  τα παιδιά μας ΑΞΙΖΟΥΜΕ ένα καλύτερο μέλλον».
 

 6/5/19

Ανακοίνωση του πλήρους ψηφοδελτίου του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 

 

41 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό Δημοτική Συνεργασία Δήμου Σερβίων και ο επικεφαλής Βασίλης Κωνσταντόπουλος θέτουν τους εαυτούς τους στην κρίση των συνδημοτών μας. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να επανέλθει ο Δήμος Σερβίων στην κανονικότητα, να φέρουμε ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο σε κάθε συμπολίτη μας.
Τα ονόματα των υποψηφίων, όπως κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Κοζάνης είναι τα εξής:
Όνομα συνδυασμού:  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος
Εκλογική Περιφέρεια Καμβουνίων
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΒΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΪΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΓΚΡΑΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΑΝΑΤΣΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΚΑΒΟΥΡΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ)ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΣΑΜΑΡΑ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Εκλογική Περιφέρεια Λιβαδερού
ΓΑΤΣΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΖΙΑ ΧΡΥΣΗ(ΣΟΥΛΑ) ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑΧΑΡΙΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΤΣΙΑΝΑΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Εκλογική Περιφέρεια Σερβίων

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΒΛΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΓΚΑΝΤΕΡΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΓΚΑΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΩΡΟΣ
ΓΚΑΤΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΡΑΓΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΜΗΣ) ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΚΤΕΝΙΔΟΥ ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΜΑΛΙΟΥΡΑ ΠΡΑΣΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΑΚΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΕΚΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΝΙΖΑΜΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΑ)ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
ΠΕΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΡΑΣΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΑΜΑΡΤΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΤΣΟΛΗΣ ΚΙΜΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΥΤΑ  ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας