Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Δελτίο τύπου Τ.Κ. Καταφυγίου σχετικά επανασύστασης του πρώην Δήμου Βελβεντού

Σε δημοσίευμα που ήλθε σε γνώση μας ,το οποίο παρουσιάσθηκε στον ιστότοπο ΑΠΕ- ΜΠΕ της Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι από αβλεψία του δημοσιογράφου δεν αποδόθηκαν στο σύνολό τους οι δηλώσεις του προέδρου της Τ.Κ Καταφυγίου κ.Τζέλλα Ιωάννη και αφορούσαν το σημαντικό γεγονός της επανασύστασης του πρώην Δήμου Βελβεντού μετά την αποχώρησή του από το Δήμο Σερβίων -Βελβεντού, με τροπολογία που ψήφισε η ελληνική βουλή τον Μάρτιο του 2019.
Το δημοσίευμα αναφέρει τα παρακάτω:

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καταφυγίου, Ιωάννης Τζέλλας, που ανήκει στα διοικητικά όρια του Βελβεντού, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι «οι κάτοικοι της ορεινής κοινότητας δεν ρωτήθηκαν ποτέ  για την απόφαση της κυβέρνησης, και ότι δεν καλέστηκαν ούτε συμμετείχαν σε κάποια από τις συναντήσεις με τους υπουργούς, όπου συζητιόταν το θέμα της επανασύστασης του δήμου Βελβεντού». Επανέλαβε δε, ότι η απόφαση των κατοίκων του Καταφυγίου το 2017 προέβλεπε τη δυνατότητα ανεξάρτητης κοινότητας, ειδάλλως την επιλογή να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο Βελβεντό, στα Σέρβια ή στον δήμο Κατερίνης, μιας και οι περισσότεροι τους χειμερινούς μήνες διαμένουν εκεί (στην Κατερίνη).
Προς αποκατάσταση του αληθούς της υπόθεσης ως πρόεδρος αναφέρω διευκρινιστικά ότι:
1.  Ουδέποτε ανέφερα, όπως κακώς αναγράφηκε, ότι θα έπρεπε να μας ρωτήσει ο Βελβεντός για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής του ή να κληθούμε στις συναντήσεις που είχαν με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το ορθό είναι ότι δήλωσα πως στη Λαϊκή Συνέλευση του Καταφυγίου το 2016 και όχι το 2017 όπως γράφτηκε, είχε αποφασιστεί από τους συμπατριώτες μου, όταν και αν ανοίξει ο Καλλικράτης, να έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε σε ποιόν Δήμο θα παραμείνουμε (Σερβίων ή Βελβεντού ή Κατερίνης) ή να ζητήσουμε την ανεξαρτησία μας, δηλαδή να γίνουμε ανεξάρτητη Κοινότητα.
2. Συγχάρηκα την τοπική κοινωνία του Βελβεντού για την μεγάλη τους επιτυχία να πετύχουν την αυτονομία τους, κάτι το οποίο επιθυμούσαν σφόδρα όλα αυτά τα χρόνια και για το οποίο αγωνίστηκαν με αποφασιστικότητα, ενότητα και σθένος. Σημειωτέον ότι το Καταφύγι και ο Βελβεντός από εκατοντάδες χρόνια συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, συγγένειας και πολιτιστικών ανταλλαγών.
Ευελπιστώ τόσο εγώ ως πρόεδρος, όσο και οι συμπατριώτες μου σε μελλοντική άριστη συνεργασία με τη νέα Δημοτική αρχή προς ωφέλεια των τοπικών κοινωνιών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας