Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Απαντήσεις Σταθάκη για ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου 26 Μαρτίου 2019

«Θα  συνεχισθεί κανονικά  η λειτουργία  των μονάδων  του ΑΗΣ  Καρδιάς, μέχρι και το 2021  που  αναμένεται να μπεί σε εμπορική λειτουργία  η  υπό κατασκευή νέα μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  5» , τόνισε  ο Υπουργός   Ενέργειας  Γιώργος  Σταθάκης, σε  συνάντηση  που είχε με  το Προεδρείο  του Σωματείου Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος».
Την διαβεβαίωση  του  Υπουργού,   μετέφερε  στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Πρόεδρος  του Σωματείου  Ενέργειας  ΔΕΗ  «Σπάρτακος» Μόσχος  Μόσχου, προσθέτοντας  ότι  «παρότι   τον ερχόμενο Μάϊο τελειώνουν   οι εγκεκριμένες  17.5000  ώρες λειτουργίας  του σταθμού, θα  υπάρξει  παράταση  για λόγους ενεργειακής  επάρκειας
και ασφάλειας της χώρας, δίνοντας έτσι και λύση στο  θέμα της  Τηλεθέρμανσης  στην   Πτολεμαϊδα, η  οποία  εξαρτάται  άμεσα  από  την λειτουργία  των μονάδων του ΑΗΣ  Καρδιάς».
Στη συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε  την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Σταθάκης  έκανε  γνωστό επίσης  ότι  «η συνέχιση της λειτουργίας  του ΑΗΣ Αμυνταίου- και μετά την παράταση στις 32000 ώρες από τις 17.500 που ήταν- θα είναι  εφικτή  μόνο με  την περιβαλλοντική αναβάθμιση του , η  οποία  απαιτεί  το ενδιαφέρον  και την συμμετοχή ιδιωτών και επενδυτικών σχημάτων».
Η Διοίκηση του Σωματείου  «Σπάρτακος» έθεσε και  το θέμα της αναγκαιότητας  των  προσλήψεων στην ΔΕΗ  με  βάση  και το μεγάλο «κύμα συνταξιοδοτήσεων» που παρατηρείται από τον περασμένο Ιούνιο.  Όπως  ανέφερε  στην   ΕΡΤ   Κοζάνης  ο  κ. Μόσχου, «ο  Υπουργός άναψε  το πράσινο  φως  για  την  έγκριση  των αναγκαίων προσλήψεων, με βάση τις δυνατότητες και τον προγραμματισμό  της  ΔΕΗ».
ΕΡΤ Κοζάνης- Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας