Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Προχωρούν οι δομές εκπαίδευσης προσφύγων σε Αιανή, 4ο ΕΠΑΛ Κοζάνης & Γρεβενά

της Βάσως Σάφη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ–
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ 3 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΙΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΑΝΗΣ
2 Τμήματα για 24 μαθητές στο 4ο ΕΠΑΛ Κοζάνης –
«Κάμφθηκαν οι αντιδράσεις» λέει ο Περιφερειακός Διευθυντής Προχωρούν παρά τις αντιδράσεις, οι δομές εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στη Δυτική Μακεδονία, σε Κοζάνη, Αιανή και Γρεβενά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και μετά από εντολή Εισαγγελέα για άμεση λειτουργία των τμημάτων στις τοπικές κοινωνίες όπου μένουν οι πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, στην Αιανή, όπου και υπήρξε το πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα, μετά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία της δομής
υποστήριξης των προσφύγων στην εκπαίδευση, στο γυμνάσιο της περιοχής, υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα για τη λειτουργία του σχολείου για τους πρόσφυγες, ωστόσο οι μαθητές αναχώρησαν από τη δομή φιλοξενίας που λειτουργεί η ΑΡΣΙΣ.
«Αν έρθουν άλλοι πρόσφυγες στην Αιανή στο μεταξύ και είναι μέχρι 15-16 χρόνων τότε θα λειτουργήσει η δομή στο σχολείο και θα γίνουν κανονικά οι εγγραφές. Τα παιδιά που επρόκειτο να φοιτήσουν αποχώρησαν από το δομή. Σε κάθε περίπτωση, ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να λειτουργήσουν οι δομές εκπαίδευσης», επεσήμανε στον «Π» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος τόσο στην Αιανή όσο και στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης όπου θα φοιτήσουν τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά. Συγκεκριμένα για το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης, πρόκειται να φοιτήσουν 24 πρόσφυγες μαθητές. Στο σχολείο θα λειτουργήσουν δύο τάξεις υποδοχής στον κανονικό απογευματινό του κύκλο, παράλληλα με το ΕΠΑΛ. Για να λειτουργήσουν οι τάξεις και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα αναμένονται οι προσλήψεις αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο αυτό θα γίνει άμεσα. Ωστόσο, η σχολική κοινότητα του 4ου ΕΠΑΛ και συγκεκριμένα το 15μελές του σχολείου εξέφρασε, αρχικά, κάποιες αντιδράσεις για τη φιλοξενία των μαθητών στο σχολείο τους, με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης να σημειώνει πως το βράδυ της Δευτέρας έγινε σχετική συνάντηση παρουσία και του συλλόγου διδασκόντων και δόθηκαν όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις και το θέμα «έληξε». «Εξηγήσαμε και κατανόησαν τι θα κάνουμε στο σχολείο και πως θα λειτουργήσει η δομή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας πως «τους νόμους δεν τους διαπραγματευόμαστε, τους εφαρμόζουμε». Ετοιμάζονται τα σχολεία για 240 προσφυγόπουλα στα Γρεβενά Εντωμεταξύ, ετοιμάζονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία που θα υποστηρίξουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών. Έχουν ήδη επιλεγεί τα σχολεία σε α/θμια και β/θμια εκπαίδευση και αναμένεται η διαδικασία οργάνωσης των δομών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Πρόκειται για 240 παιδιά που θα πηγαινοέρχονται καθημερινά στα σχολεία των Γρεβενών (απόστασης μιας ώρας περίπου), με λεωφορεία που θα μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας