Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης: Για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών του Παν. Δυτ. Μακεδονίας

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης χαιρετίζει τον δυναμικό αγώνα των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης και καταστολής του δίκαιου αγώνα τους, με εισαγγελικές παρεμβάσεις και απειλές.
Το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση εντείνει την ακόμα μεγαλύτερη ευθυγράμμιση της Παιδείας με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των σπουδών της νέας γενιάς, με στόχο η αυριανή
βάρδια των εργαζόμενων να είναι φθηνότερη, με λιγότερα δικαιώματα, αλλά και με λιγότερη εμπειρία από συλλογικές κινηματικές διαδικασίες. Γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συκοφαντηθεί ο αγώνας των φοιτητών πανελλαδικά, υποβαθμίζοντας ή αποσιωπώντας την ουσία των διεκδικήσεων των φοιτητών που παλεύουν το πτυχίο τους να είναι η μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα και να εμπεριέχεται σε αυτό όλη η απαραίτητη γνώση για την κατανόηση και αφομοίωση του επιστημονικού αντικειμένου και για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος.
Οι νέες γυναίκες, οι φοιτήτριες μαζί με τους συμφοιτητές τους,να δώσουν δυναμική απάντηση σε αυτούς που ντυμένοι με την προβιά του «σύγχρονου» και «προοδευτικού» θέλουν να γυρίσουν την Παιδεία, αιώνες πίσω.
Να παλέψουν ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενάντια στη σημερινή κατάσταση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Να παλέψουν για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών, για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, για ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση στο αντικείμενό τους.
Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Οι φοιτήτριες και σπουδάστριες θα μας βρουν σύμμαχους στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

23/11/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας