Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Πανηγυρίζουν την Κυριακή, 25-11-2018 στην Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης τα ι. Εξωκλήσια Αγίων Μερκουρίου και Αικατερίνης Βελβεντού και Σκούλιαρης.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα 
Πανηγυρίζουν την Κυριακή, 25-11-2018, (εορτή της αγίας Μεγαλομάρτυρος του Χριστού και πανσόφου Αικατερίνης και του αγίου Μεγαλομάρτυρος Μερκουρίου) στην Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, τα ιερά Εξωκλήσια:


α. Των Αγίων Μερκουρίου και Αικατερίνης (Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου) Βελβεντού.

β. Των Αγίων Μερκουρίου και Αικατερίνης (Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου) Αγίας Κυριακής-Σκούλιαρης.

Το ι. Εξωκλήσι Αγίων Μερκουρίου και Αικατερίνης Βελβεντού βρίσκεται ανατολικά του Βελβεντού. Στο ύψος του περιφερειακού συναντάς το Προσκυνητάρι του Αγίου Νεκταρίου και αμέσως μπροστά τη γέφυρα του ξερόλακκα. Περνάς τη γέφυρα και στα 30 μ. αριστερά είσαι μπροστά στο απέριττο και όμορφο ι. Εξωκλήσι.  

Το ι. Εξωκλήσι Αγίων Μερκουρίου και Αικατερίνης Σκούλιαρης βρίσκεται στην άνοδο προς τη Σκούλιαρη, σε απόσταση 4 χμ. από το Βελβεντό. Στην αρχή της ανόδου (στα 400 μ. περίπου) και στα δεξιά του δρόμου, συναντάς το όμορφο ι. Εξωκλήσι, που περιβάλλεται από τον περιποιημένο αύλειο χώρο.

Το πρωί της Κυριακής (25-11-2018) θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στα δύο πανηγυρίζοντα Εξωκλήσια.

Επισκεφτείτε τα και λειτουργηθείτε σ’ αυτά. Είναι όμορφα και θα νιώσετε όμορφα.

ΥΓ. Τη Δευτέρα, 26-11-2018, εορτή του Αγίου Στυλιανού, προστάτη των βρεφών, πανηγυρίζει το ι. Εξωκλήσι του Αγίου Στυλιανού, Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού, στη διασταύρωση των οδών Βελβεντό-Σέρβια-Κοζάνη.

πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β.
παπαδάσκαλος
24-11-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας