Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Απάντηση στην επιστολή της ΚΟΙΝΣΕΠ Σερβίων

Είναι προφανές από τα όσα αναγράφονται στην επιστολή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) Σερβίων TOPOS ότι ορισμένοι θα επικροτούσαν παράτυπες και μη σύννομες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής γιατί έτσι θα τους βόλευε. Ίσως βέβαια να αποτελεί και οδηγό για δικές τους πράξεις και ενέργειες. Για τη Δημοτική Αρχή όμως και προσωπικά για το Δήμαρχο, η νομιμότητα και η εξασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού αποτελεί βασική προτεραιότητα και καθήκον καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας. Χαρακτηριστικό στοιχείο, που όπως αποδείχθηκε πολλές φορές δεν άρεσε σε ορισμένους κύκλους που είχαν μάθει διαφορετικά τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά με την λειτουργία, την παραχώρηση και τη χρήση του «Τούρκικου Σχολείου»:
– Η απόφαση της παραχώρησης ελήφθη, σύμφωνα με το Άρθρο 185 του Καλλικράτη (Ν.3852/2010), που επιτρέπει τη δωρεάν παραχώρηση κυριότητας και χορήγησης και χρήσης δημοτικών και κοινοτικών ακινήτων, μετά από απόφαση δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου σε νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνον δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα.
– Υπήρξε δημοσίευμα στον τοπικό τύπο με τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Εμπορικό Πάρκο στο «Τούρκικο Σχολείο» στα Σέρβια, κατά την περίοδο των εορτών», σύμφωνα με το οποίο το Δ.Σ. της ΚΟΙΝΣΕΠ με την επωνυμία «TOPOS» ζητούσε από επαγγελματίες της περιοχής να δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Χριστουγεννιάτικο Εμπορικό Πάρκο που θα λειτουργήσει στο χώρο του «Τούρκικου Σχολείου» την περίοδο των εορτών και που μεταξύ άλλων αναφέρει «λειτουργία παραρτημάτων καταστημάτων της περιοχής» και «τόνωση της αγοράς». Ζητήθηκε το καταστατικό λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης, καθώς οι δράσεις που περιγράφονται στο δελτίο τύπου είναι κάθε άλλο, παρά κοινωφελείς, ενώ τα τοπικά συμφέροντα που προάγονται δεν είναι γενικά για το κοινωνικό σύνολο, αλλά οικονομικά για τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν, καθώς και για την ίδια την ΚΟΙΝΣΕΠ. Όπως πράγματι διαπιστώθηκε από το προσκομισθέν καταστατικό της Επιχείρησης ο σκοπός της Επιχείρησης, όπως περιγράφεται στο Άρθρο 3, είναι καθαρά κερδοσκοπικός και συνεπώς έρχεται σε αντίθεση με την επιτρεπόμενη χρήση των δημοτικών κτιρίων.
– Σύγχυση δημιουργείται και από την επωνυμία της Επιχείρησης που ενώ η έγκριση δόθηκε στην Επιχείρηση με την επωνυμία «ΔΡΑΣΗ», τελικά η δημοσίευση στα ΜΜΕ αναγράφει την επωνυμία «TOPOS».
– Σύμφωνα με το τοπικό ρυμοτομικό της περιοχής (ΦΕΚ 232/10-03-1994) ο χώρος του Τούρκικου Σχολείου στα Σέρβια μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για λειτουργία ξενοδοχείου (Ξενώνας), επιμορφωτικού κέντρου και εκθετηρίου τοπικών προϊόντων.
Με βάση όλα τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι δεν επιτρέπεται στο χώρο αυτό οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή ή οικονομικό όφελος, με τη μορφή είτε μίσθωσης χώρων – περιπτέρων προς επιχειρηματίες είτε πώλησης προϊόντων, παρά μόνον η χρήση του για κοινωφελή μη κερδοσκοπικό σκοπό.
Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έθεσε μεταξύ άλλων ως προτεραιότητα την στήριξη της τοπικής αγοράς και των τοπικών προϊόντων. Στη βάση αυτής της λογικής προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και το «Τούρκικο Σχολείο».
Τέλος, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αποφάσισε ομόφωνα για την παραχώρηση ενός δημοτικού κτιρίου σε μία επιχείρηση, όμως ο Δήμαρχος φέρει την ευθύνη και ελέγχεται για την εκτέλεση των αποφάσεων. Εφόσον λοιπόν προέκυψαν θέματα τήρησης της νομιμότητας ο Δήμαρχος ήταν υποχρεωμένος να αποστείλει την απόφαση προς έλεγχο και αν η νομιμότητα είχε τηρηθεί, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. δεν είχε κανένα λόγο να διακόψει τις εργασίες της.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο έντιμος Δήμαρχος που δέχεται δυο χρόνια να μην βγαίνουν όλοι οι λογαριασμοί νερού και μεταξύ αυτών και ο δικός του. Τόσο καλά. Τα ακούσαμε σε δυο συνεδριάσεις του δ. Σ.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε! γιατί ως γνωστών ο δήμος χαρακτηρίζεται από τη τάξη και τη νομιμότητα... βρε δε μας παρατατε

Unknown είπε...

Δεν μας εκπλήσσει η ταχύτητα ανταπόκρισης του Δημάρχου στην ανοιχτή επιστολή μας, αφού το παραπάνω κείμενο είναι απλά copy-paste του εγγράφου που έστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την επιστολή μας και να απαντήσει σε όσα του θέτουμε, γνωστή η πρακτική του.
Όσο για τα "κερδοσκοπικά" που αναφέρει του απαντήσαμε στην επιστολή μας.
Καλά θα κάνει τέλος να αποδεχτεί ότι χρεώνεται προσωπικά το ναυάγιο μιας εκδήλωσης που θα προσέφερε από πολλές απόψεις στο δήμο μας και τους κατοίκους του.
Ας είναι, μας έχει συνηθίσει στην καταστροφική πολιτική του.

Unknown είπε...

Το παραπάνω σχόλιο είναι της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Σερβίων ΤΟΠΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Είναι της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Σερβίων; η μεμονωμένη δήλωση κάποιων από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.; Εαν δεν αλαλάξουμε και δεν σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από την δήθεν αγιότητα μας και την δήθεν cool διάθεσή μας ενώ μέσα μας έχουμε την εικόνα του βολέματος και της κονόμας και την τάση της αυτοπροβολής και της δήθεν καλλιτεχνικής μας ανησυχίας, και διάφορες άλλες παπαριές, και μάλιστα όταν το κέντρο των Σερβιων αυτή τη στιγμή να είναι ερημιά με κίνδυνο κάθε μέρα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει κανένας επιχειρηματίας και εσείς το μόνο που σκέφτεστε δήθεν είναι το κάλο του τόπου και μάλιστα να κάνετε μια εκδήλωση που είχατε και το θράσος από ότι μαθαίνουμε να ζητάτε και χρήματα από τους επαγγελματίες, για να συμμετάσχουν στη εκδήλωση σας και να τραβήξετε τον κόσμο έξω από την πόλη χωρίς να ρωτήσετε κυρίες μου εάν αύριο έχουμε να πληρώσουμε τα ενοίκια μας η εάν αύριο έχουμε να δώσουμε την ΔΕΗ πάρα μόνο να διαβάζουμε της Μα.........ες (συγνώμη ) μιας συνεταιριστικής ομάδος με διάφορους προσωπικούς στόχους και συμφέροντα αφήστε μας ήσυχους σας παρακαλούμε πολύ και σε μια ανακοίνωση που διάβασα το πρωί εάν κάνατε καλλιτεχνικές καριέρες και δεν ξέρω τι άλω σε άλλες πόλης να πάτε εκεί γιατί εδώ η δυτική Μακεδονία και ιδικά ο τόπος εδώ αιμορραγεί Υ.Γ. ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΏΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΔΙΧΆΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την προηγούμενη τοποθέτηση, ως επιχειρηματίας έχω να πω ότι προσπαθούμε να είμαστε όσο ποιο νόμιμοι γίνετε για να μπορούμε να λειτουργούμε τα καταστήματα μας και να αποδίδουμε τους νόμιμους φόρους σε αυτό το κράτος που σκοπό έχει την είσπράξει και μόνο των φόρων. Από ότι γνωρίζουμε όλοι, γίνονται εκδηλώσεις και διάφορες άλλες παράνομες ενέργειες, όπως και μαθήματα ζωγραφικής σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς αποδεικτικά και νόμιμα έγγραφα BLACK. Παρ όλα¨υτα προσπαθούσανε και να αποπροσανατολίσουνε την αγορά με ένα δήθεν χριστουγεννιάτικο πάρκο ιδιωτικού συμφέροντος. Θεωρώ ότι αυτό είναι ανήθικο.

Ανώνυμος είπε...

Ενω τωρα η αγορα σφυζει απο κοσμο και τα μαγαζια ειναι γεματα!και εξαιτιας των εκδηλωσεων της κοινσεπ θα αδειαζαν!Ας παρουμε τωρα τα παιδια μας κι ας παμε στην Κοζανη,οπου εχει εορταστικες εκδηλωσεις...κι ας φαμε κι ας ψωνισουμε εκει...και Καλα Χριστουγεννα

Ανώνυμος είπε...

Οσο πιο νομιμοι γινετε;...τι εννοειτε;...υπαρχει και κλιμακα στη νομιμοτητα;..λιγο νομιμοι,αρκετα νομιμοι,κτλ;εσεις δηλαδη που ειστε νομιμοι οσο μπορειτε,τι εννοειτε;και σε τι διαφερετε τοτε απο αυτους που κατηγορειτε;

Ανώνυμος είπε...

Δηλ. τι θέλετε να πείτε διοργανώνουν και μαθήματα ζωγραφικής όπως αναφέρθηκε και μάλιστα σε χώρους χωρίς εγκρίσεις ;;; και χωρίς νόμιμα έγγραφα;;;;

Το Προφίλ μας