Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλεψε την Ιταλία να τον μιμηθεί στην «κωλοτούμπα»

Να ακολουθήσουν το παράδειγμά του προέτρεψε ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται σε διαμάχη με την ΕΕ, ώστε η Ρώμη να δεχθεί τους κανόνες της Ευρωζώνης και να μην επαναλάβει τα δικά του λάθη με την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έλληνας πρωθυπουργός «προσέγγισε ιταλούς πολιτικούς προκειμένου να «δικαιολογηθεί» ή να ζητήσει συγγνώμη, επειδή δεν παρενέβη στην αντιπαράθεση της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό.
«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες» υποστήριξε ο Τσίπρας -σύμφωνα με το δημοσίευμα- ο οποίος θυμάται πως και η Ιταλία δεν έκανε τίποτα, όταν προσπαθούσε να αμβλύνει τους σκληρούς όρους που έθετε η Ευρωζώνη στην Ελλάδα.
«Στη συνέχεια, ο Τσίπρας, έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Έλληνες και τις επιχειρήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε και μια συμβουλή στην Ιταλία. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα» φέρεται να είπε, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

«Αν έχετε κάποια άλλη ιδέα» πρόσθεσε -ίσως υπαινίσσεται την επιλογή της εξόδου από το ευρώ- «τότε καλή τύχη», σημειώνει το δημοσίευμα.
«Δεν χρειαζόμαστε όμως την εμπειρία ενός έλληνα πολιτικού για να καταλάβει, όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά ολόκληρη η χώρα, πως χρειάζεται αλλαγή πορείας» αναφέρει στη συνέχεια η εφημερίδα η οποία υποστηρίζει πως η πραγματική διαπραγμάτευση δεν γίνεται ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες, αλλά ανάμεσα στις ιταλικές διεκδικήσεις και την πραγματική οικονομία.
«Είναι αυτό που εννοεί ο Τσίπρας όταν καλεί τους Ιταλούς να αλλάξουν πορεία ώστε να μην αναγκαστούν στη συνέχεια και μετά από σημαντικές ζημιές να καταβάλλουν υψηλότερο τίμημα» αναφέρει η Corriere della Sera.
in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παντως αν ημουν ενας από το 60% και ακουγα τον Τσιπρα να προτρεπει τους Ιταλους να μην κανουν αυτό που με εβαλε να ψηφισω θα φουρκιζόμουνα.

Το Προφίλ μας