Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχή του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού στη "FOODEX SAUDI 2018"

Τα καλύτερα ευρωπαϊκά φρούτα, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα, ταξίδεψαν στην στη Σαουδική Αραβία στα µέσα Νοεµβρίου 2018 και βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διακινητών της ανερχόµενης αραβικής αγοράς. Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ως επικεφαλής εταίρος του συγχρηµατοδοτούµενου από την  Ε.Ε. προγράµµατος µε τίτλο "FruiTop - Top Quality European Fruits From Greece”, στο οποίο συµµετέχουν και οι Α.Σ. ΖΑΓΟΡΑΣ ΠΗΛΙΟΥ, Α.Σ. ΡΑΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, Α.Σ. "ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ" KAI Α.Σ. ΝΕΣΤΟΣ,  έλαβε µέρος στην διεθνή έκθεση FOODEX SAUDI που πραγµατοποιήθηκε στις 12-15 Νοεµβρίου στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ξένοι διακινητές και επιχειρηµατίες είχαν την ευκαιρία να ενηµερωθούν για τα εξαιρετικά και σταθερά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που εκπροσωπούν οι οργανώσεις παραγωγών που συµµετέχουν στο πρόγραµµα FRUITOP, τα οποία µπορούν να αποτελέσουν το κλειδί για την επιτυχηµένη είσοδο τους σε µια εθνική αγορά που αρχίζει να αναζητά εναλλακτικές, αλλά σταθερές σε ποιότητα, καταναλωτικές επιλογές.
Ανάµεσα στις άλλες δραστηριότητες της έκθεσης, που στάθηκαν χρήσιµες για τα στελέχη της ελληνικής αποστολής, ήταν η ξενάγηση στην Κεντρική Λαχαναγορά της Τζέντα, προκειµένου να αποκτήσουν από πρώτο χέρι εικόνα για τη διαχείριση και τα ζητήµατα της µετασυλλεκτικής φάσης των νωπών φρούτων στη Σαουδική Αραβία.
Επιπλέον κατά τη διάρκεια παραµονής στη Σαουδική Αραβία πραγµατοποιήθηκε εκδήλωση τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου Radisson Blu µε συµµετοχή τοπικών δηµοσιογράφων και εκπροσώπων των µεγαλύτερων εισαγωγικών εταιρειών στην Αραβική Χερσόνησο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση του κλάδου των ελληνικών φρούτων και λαχανικών  και ενηµέρωση για τα προϊόντα και τον τρόπο λειτουργίας των οργανώσεων παραγωγών καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ δόθηκαν και απαντήσεις σε καίρια ερωτήµατα σχετικά µε την ποιότητα, την ασφάλεια και την πιστοποίηση των προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας