Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Σώρρας, όπως Τσίπρας…

Του Γ. Παπαδόπουλου Τετράδη
Η ομοιότητα της περίπτωσης Σώρρα με την περίπτωση του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου είναι σκανδαλώδης. Η διαφορά έγκειται στο ότι ο μεν Σώρρας είναι φυγόδικος, ενώ οι δεύτεροι κυβερνάνε.
Την 1η Οκτωβρίου του 2011 ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του καλούσε τα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος να αρνηθούν να καταβάλουν την εισφορά για τα ακίνητα «επειδή είναι παράνομη και αντισυνταγματική». Ακριβώς όπως ο Σώρρας!
Στις 13 Νοεμβρίου του 2012, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαιώνει ότι ούτε το 2012 ο κ Τσίπρας δεν πλήρωσε το τέλος ακινήτων, αλλά, «σκεφτόταν να καταθέσει το αντίτιμο στο ΚΕΘΕΑ»…

Τήν 1η Οκτωβρίου του 2011 ο τότε πρόεδρος του κόμματος προχώρησε ακόμα πιο πέρα και κάλεσε τα στελέχη και τους βουλευτές να μην πληρώνουν ούτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, παρά να καταθέτουν το αντίτιμο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων! Ο Σώρρας κάλεσε σε γενική άρνηση πληρωμής της ΔΕΗ…
Στο ίδιο πνεύμα, ο συγκυβερνήτης Π Καμμένος, με τηλεοπτικό του μήνυμα κάλεσε τους πολίτες να καταθέσουν προσφυγή κατά της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, ως νόμου «πού παραβιάζει το Σύνταγμα». Ο ευφάνταστος πολιτικός δεν σταμάτησε εκεί. Κάλεσε τους πολίτες να κατεβάσουν από το διαδίκτυο την προσφυγή που είχε ετοιμάσει το κόμμα του, και να την καταθέσουν! Για όποιον αμφιβάλλει, η τηλεοπτική του ανακοίνωση εδώ.
Ταυτόχρονα, από το 2012 ο κ Τσίπρας ενθάρρυνε την άρνηση πληρωμής των διοδίων με τη θέση ότι «είναι πράξη αντίστασης και αξιοπρέπειας», που τη διατύπωνε και στη Βουλή.
Ο μεν κ Τσίπρας στήριζε τη ρητορική του στην ανοησία ότι το κράτος λειτουργεί όπως φαντασιωνόταν, ο δε Αρτέμης Σώρρας στήριζε τη ρητορική του στη βεβαιότητά του ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άλλοι ηλίθιοι που θα τον πίστευαν, και από τα λεφτά των οποίων θα πλούτιζε.
Ο κ Τσίπρας και ο κ Σώρρας βρέθηκαν κάποια στιγμή στην ίδια θέση. Το μεν πρώτο θα τον κυνηγούσε η δικαιοσύνη και οι δανειστές και θα έχανε την καρέκλα του αν συνέχιζε να διακηρύσσει και να εφαρμόζει όλα τα παραπάνω, τον δε δεύτερο τον κυνηγάει ήδη η δικαιοσύνη.
Και οι δύο έκαναν την ίδια στροφή. Ο μεν Τσίπρας όχι απλώς δεν εφάρμοσε όσα συνιστούσε στους άλλους να κάνουν, αλλά εφάρμοσε ακριβώς τα αντίθετα! Έσφαξε τους πολίτες με πρόσθετο τέλος ακινήτων, αύξησε την τιμή της ΔΕΗ που την ξεπουλάει ήδη σε ξένους (!), και κυνηγάει αστυνομικά καθέναν που αρνείται να πληρώσει «τα διόδια των εργολάβων», με τους οποίους έχει γίνει κολλητός.

Ο δε Σώρρας, φυγόδικος και κρυμμένος, με 8 χρόνια φυλάκισης στην πλάτη του για απάτη, και με χιλιάδες μηνύσεις να τον περιμένουν, κάλεσε χτες τους οπαδούς του, όπως ο Τσίπρας, να πληρώσουν με ζεστό χρήμα αυτά που τους έλεγε ότι θα γλίτωναν με τα … ομόλογά του!
Το κωμικοτραγικό είναι ότι και ο κ Τσίπρας και ο κ Σώρρας χρησιμοποιούν το ίδιο επιχείρημα για να βάλουν τους οπαδούς τους να πληρώσουν! Χτες ο Σώρρας κάλεσε τους οπαδούς του να πληρώσουν με ζεστό χρήμα τα χρέη τους στο δημόσιο και τη ΔΕΗ γιατί «αυτός είναι ο μόνος δρόμος να απελευθερωθούν από αυτό το τέρας που είναι το σύστημα»!!
Ακριβώς το ίδιο λέει και στους πολίτες ο κ Τσίπρας όταν τους καλεί να πληρώσουν με διαρκή λιτότητα και δυσβάσταχτα χαράτσια γιατί «αυτός είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούν από τα μνημόνια που τους επιβάλλει ο κακός καπιταλισμός»!!
Τώρα ο Σώρρας, παίζοντας το τελευταίο του χαρτί καλεί τους εξυπνάκηδες που το πίστεψαν, να καταθέσουν τα λεφτά στα γραφεία του αντί για τα κρατικά ταμεία! Προφανώς για να οικονομήσει, εξασφαλίζοντας το μέλλον του!
Όπως ακριβώς ο Τσίπρας υποχρεώνει τους πολίτες να καταθέτουν τα περισσέματα και τα υστερήματά τους στα υπέρογκα πλεονάσματα του κρατικού ταμείου και όχι στις ανάγκες ή στις αποταμιεύσεις τους, προκειμένου να εξαγοράσει με ψευτοπαροχές την ψήφο τους για να εξασφαλίσει το πολιτικό μέλλον του.
Ο κ Τσίπρας και ο κ Σώρρας έχουν ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό: Μπορούν και υπάρχουν χάρη στην ανοησία ενός πλήθους. Κι αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει σε μια χώρα όπου νόμος είναι το δίκιο του κάθε απατεώνα.

liberal.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ψυχαναλυτική θεωρία διδάσκει ότι το υποκείμενο αντιμετωπίζει ένα βαρύ ψυχικό τραύμα, εν προκειμένω την απώλεια της κληρονομικώ δικαίω εξουσίας, με δύο μηχανισμούς άμυνας, τη μεταφορά και την απάρνηση. Οι δικές μας αποτυχίες και καταστροφές είναι δημιούργημα άλλων.

Η απώλεια της εξουσίας είναι αποτέλεσμα των ψεμάτων του εχθρού, εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι, αλλά θύματα. Μετά η άρνηση: είναι όλα ένα κακό όνειρο. Σύντομα η χώρα θα ξυπνήσει από τον εφιάλτη της αριστερής παρένθεσης, η αποπομπή και η ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναφέρει την Ελλάδα σε κατάσταση εθνικής αρμονίας. Η Δεξιά πάντα διαλαλούσε ότι υπάρχει το εθνικό συμφέρον πέρα από τάξεις και ιδεολογικές διαφορές.

Ανώνυμος είπε...

Ηχητικό μήνυμα, με το οποίο καλεί τους υποστηρικτές του να αποπληρώσουν τα χρέη που έχουν σε δημόσιους οργανισμούς και τράπεζες με ...κανονικά χαρτονομίσματα, δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από τον Αρτέμη Σώρρα. Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος, που ηγείται ενός ακροδεξιού μορφώματος ονόματι «Ελλήνων Συνέλευσις», από τότε που εμφανίστηκε επιδίδεται σε μια επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης απελπισμένων ανθρώπων - που έχει προβληθεί δεόντως από τα αστικά ΜΜΕ - λέγοντας πως διαθέτει 600 δισ. για να ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος και καλώντας τους πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Τώρα με το νέο ηχητικό μήνυμά του που έρχεται τέσσερις μήνες περίπου μετά τις προτροπές για εξώδικα και αποφυγή πληρωμών οφειλών καλεί τους οπαδούς του να πληρώσουν ακόμα και τη ΔΕΗ. Μάλιστα, στο νέο του ηχητικό παραλήρημα, αναφέρει πως η απελευθέρωση όλων και - κυρίως - η δική του κρέμεται από τη διευθέτηση των χρεών...

Πάντως, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα με αφορμή την «υπόθεση Σώρρα». Για παράδειγμα, θα ήταν λογικό να αναρωτηθεί κάποιος: Γιατί προβλήθηκε τόσο πολύ ο συγκεκριμένος, όταν ξεκίνησε η ιστορία με τα υποτιθέμενα 600 δισ. ευρώ που τα διέθετε για να ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος; Ποιους εξυπηρετούσε αυτή η φιλολογία από το 2012 κιόλας, όταν μάλιστα κάποιοι εκκολαπτόμενοι τότε διεκδικητές της εξουσίας μιλούσαν για διαγραφή του χρέους μέσα από αστική διακυβέρνηση; Πώς έφτασε ο Σώρρας και η παρέα του να είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και να αναπαράγεται ότι οι συγκεκριμένοι μπορούν να ξεπληρώσουν χρέη ελληνικών λαϊκών νοικοκυριών; Ποιους εξυπηρετούσε αυτή η φιλολογία, σε μια περίοδο που πράγματι αυτά τα νοικοκυριά πάλευαν για την επιβίωση και ήταν ευάλωτα σε κάθε πολιτικό ή άλλου τύπου σκιτζή; Απλά θυμίζουμε ότι την ίδια περίοδο, όσοι πρόβαλλαν τον Σώρρα, πρόβαλλαν και τα συσσίτια μίσους των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που εμφανίζονταν να ταΐζουν φτωχούς, και άλλα ανάλογα μορφώματα.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ειναι που και το μ... ξυρ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΡΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ.ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13 ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ 150 ΔΙΣ ΠΟΥΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑΥΤΑ? ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΟΜΩΣ.ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ .ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΥΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΑΝΕ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΥΨΟΥΣ 25.000 ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ.ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.ΨΑΞΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ Η ΟΧΙ. ΟΛΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝΕ .ΣΠΙΤΙ ΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστές του Ai-Vres όπως Αϊνστάιν ... Χο χο χο ...

ΕΣΥ ΣΕΡΒΙΩΝ είπε...

ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ alfeiospotamos.gr ΚΑΙ ΣΤΟ sorras tv και ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΤΟΥ 2017 ΦΕΚ 4444 ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ 600 ΤΟΣΑ ΔΙΣ.ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ...ΣΤΙΣ 25/11/2017 ΕΓΙΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΣΩΡΡΑΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΕΡΣΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΞΕΚΑΡΦΩΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ!!! ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΑΙΤ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ!!! ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ (350 μεχρι στιγμης)ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντόπουλε η απόφαση θα ακυρωθεί μόνο όταν αιτιολογήσεις την πολιτική σου των τεσσάρων χρόνων να μην πληρώνει το Λιβαδερό να μην πληρωνουν τα Καμβουνια και να λες το έλλειμμα που άφησες ήταν μόνο 267.000 ευρω. Σε φαίνονται λίγα; Εσύ έκανες προσφυγή αλλά θα σου έρθει και μια τεκμηριωμένη καταγγελία από πολίτες που δεν θα έχεις που να σταθείς.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, το ετήσιο έλλειμμα που είχε μετράει. Είχε 12 μήνες Χ 20.000 Ευρώ το μήνα = 240.000 το χρόνο περίπου το 2014. Αυτά ίσχυαν την πενταετία 2013-2017.
Τώρα με τις μεγάλες αυξήσεις που αντιμάχεται ο Κων/λος θα έχει ο Δήμος, ελαφρό μεν πλεόνασμα δε, περίπου 7.000 ανά μήνα, λόγω της μετακύλισης όλου του βάρους της ενέργειας στα ανταποδοτικά Καθαριότητας - Ηλεκτροφωτισμού. Όμως επειδή το κόστος άντλησης είναι περίπου ίδιο με τα έξοδα της καθαριότητας. Εκεί έχει άδικο ο Κων/λος, καθώς τα έσοδα που λείπουν από την ύδρευση με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να καλύψουν οικονομικά την καθαριότητα.

Το Προφίλ μας