Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Σαχινίδης στη «Μ»: Χωρίς εθνικό σχέδιο δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και του νεοσύστατου Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στη «Μ» τονίζει ότι για τις προοπτικές της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια είναι η κατανόηση των προβλημάτων που μας οδήγησαν στην κρίση και η κατανόηση ότι η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του  αν. υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, σημειώνει  πως με αυτό τον τρόπο  διαψεύδεται η άποψη που διατύπωσε δημόσια ο πρωθυπουργός, ότι έξοδος από τα μνημόνια συνεπάγεται και έξοδος από την κρίση.
Για να βγούμε από την κρίση θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο ασφαλή και οριστικό τα μεγάλα προβλήματα (πελατειακό κράτος, αποεπένδυση κλπ) και υπό τις προϋποθέσεις:
  1. Να συμφωνήσουμε με τους ευρωπαίους εταίρους μας σχετικά με το χρέος, διότι εάν δεν πετύχουμε ελάφρυνση του χρέους δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3.5% και μείωσή τους στο 2% ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για να μπορέσει να κινηθεί θετικά η οικονομία.
  2. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για αλλαγή παραγωγικού πρωτύπου, αλλά και ενίσχυση των θεσμών, ώστε η Ελλάδα να μην βρεθεί με θεσμικό έλλειμμα και ευάλωτη σε μια μελλοντική κρίση.
  3. Εθνικό πρόγραμμα επενδύσεων με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους περίπου 100 δις τα επόμενα 4 χρόνια.



metarithmisi.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας