Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ σχετικά με όσα διαδραματίζονται τελευταία στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Σχετικά με όσα διαδραματίζονται τελευταία στο Εργατικό κέντρο Ν. Κοζάνης και τις καθημερινές ανακοινώσεις που μας βομβαρδίζουν τα Σωματεία του ΠΑΜΕ ή αλλιώς Ταξική Ενότητα, αλλά και το ίδιο το ΠΑΜΕ.
Διαβάζοντας την τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΜΕ νομίζει κανείς ότι αυτοί είναι μια μειοψηφία της οποίας τα δικαιώματα καταπατούν οι άλλες παρατάξεις. Αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Στην Κοζάνη μετά από 10 μήνες απόλυτου εκφυλισμού του εργατικού κινήματος με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ…», ξεχνώντας βεβαίως να αναφέρετε ότι αυτούς τους μήνες είστε ΟΙ ΙΔΙΟΙ που διοικούσατε το Εργατικό Κέντρο, όπως και όλη την προηγούμενη τριετία. (Προσπαθείτε να κάνετε delete το προηγούμενο 10μηνο, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε).
Και συνεχίζετε «Έκαναν το παν για να δέσουν χειροπόδαρα το Εργατικό Κέντρο στα συμφέροντα του κεφαλαίου» !!! Αυτό ακριβώς πετύχατε «σύντροφοι», με την συγκεκριμένη μεθόδευση από μέρους σας προσπαθείτε να φιμώσετε κάθε άλλη φωνή, εξυπηρετώντας τα κομματικά και παραταξιακά σας συμφέροντα και τίποτε άλλο.
Φάνηκε αυτές τις μέρες  πόσο πιστεύετε  στα συνδικάτα και την δράση τους.
Χωρίς ντροπή υποστηρίζετε ότι το δικό σας δίκαιο είναι και το μοναδικό, κανένας άλλος δεν έχει δικαίωμα να υποστηρίξει  ούτε καν την άποψη του.
Προσπαθείτε να ακυρώσετε κάθε άλλη φωνή των εργαζομένων απέναντι στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης, με τις επιδιώξεις της οποίας συμπορεύεσθε ευκαιριακά, με λίγα λόγια εξυπηρετείτε απολύτως το αντίθετο των διακηρύξεων σας.
Το ανακοίνωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος σας την ημέρα του συνεδρίου, μπροστά στα κανάλια και στο δικό σας ακροατήριο «ότι και αν έγραψε, το φερόμενο προεδρείο (του συνεδρίου), με τίτλο πρακτικά, στα κιτάπια τους, είναι οι απόψεις των παρατάξεων αυτών. Δεν υπήρξε συνέδριο με δική τους ευθύνη» αποφασίσατε, διατάσσετε και  καταργείτε.
Καταγγέλλετε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης όταν δεν εξυπηρετούν τα σχέδια σας την ίδια στιγμή που αποδέχεσθε τον διορισμό σας στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου.
Το ίδιο δεν κάνατε πριν ένα μήνα όταν αποχωρήσατε από το Δ.Σ. που ήταν σε εξέλιξη, πηγαίνοντας δίπλα στον διάδρομο όπου συνεδριάσατε και αποφασίσατε την προκήρυξη συνέδριου για τις 14-1-2018, το οποίο και δεν πραγματοποιήσατε ποτέ !!!.
Το  συνέδριο του Εργατικού Κάντρου Ν. Κοζάνης ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ και με τη δική σας συμμετοχή και μάλιστα την εκλογή πρωτοκλασάτου στελέχους σας στο Προεδρείο ημέρας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι στα συνέδρια υπάρχουν ομοφωνίες, πλειοψηφίες αλλά ενίοτε και μειοψηφίες. Και εσείς μειοψηφήσατε σε συγκεκριμένα ζητήματα. Και αντί να αποδεχθείτε το αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής διαδικασίας, ως σύγχρονοι Καλπογιάννηδες  προσπαθήσατε να αρπάξετε την κάλπη και να παρεμποδίσετε με τη βία την εκλογική διαδικασία..
Τα σχέδια σας δεν πρόκειται να περάσουν δεν θα φιμώσετε κανέναν, εξάλλου αδιέξοδα δεν υπάρχουν, οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες και εμείς θα τις τηρήσουμε απόλυτα. 
Αλλά μήπως το ίδιο δεν πράττεται σε όλα τα εργατικά κέντρα της χώρας (όπου βέβαια έχετε κάποιες δυνάμεις)  και η δικαιολογία είναι πάντα οι νόθοι σύνεδροι τα νόθα σωματεία.
Να δούμε τα ταξικά σωματεία πόσο νόμιμα και ποιοι συμμετέχουν σε αυτά; μήπως οι ίδιοι που συμμετέχουν στις τελευταίες καταλήψεις, εργοδότες, βιοτέχνες έμποροι κ.λ.π. ή νομιμοποιούνται να είναι επειδή βαφτίζονται ως  … ταξικές δυνάμεις;
Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος που επιχειρείτε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πιστοί στις αρχές που διαχρονικά υπηρετούμε, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της περιοχής μας.

                                                                                                                                     Γραφείου ΤύπουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας