Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών από τα εκπαιδευτήρια Σιάτιστας

Με λαμπρότητα τίμησε και φέτος ο εκπαιδευτικός κόσμος της Σιάτιστας τη μνήμη των μεγάλων πατέρων και διδασκάλων τους έθνους μας, Τριών Ιεραρχών, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου εκπαιδευτικοί, μαθητές, αλλά και εκπρόσωποι φορέων έδωσαν το παρών τιμώντας τη σημερινή ημέρα, που είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση.
Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Εφραίμ. Αμέσως μετά έγινε αρτοκλασία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ψυχών των Αειμνήστων Ευεργετών, Δωρητών και Εκπαιδευτικών της Σιάτιστας.
Ακολούθησε ομιλία για το βίο και το πνευματικό έργο των Τριών Ιεραρχών από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Σιάτιστας Κωνσταντίνο Μαργαρίτη. Στη συνέχεια, εκφωνήθηκαν τα ονόματα των θανόντων ευεργετών - δωρητών και εκπαιδευτικών της Σιάτιστας, καθώς και τα ονόματα των εν ζωή ευεργετών των σχολείων της Σιάτιστας.
Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ και Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βοίου Χρήστος Δόρδας, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Καλλιόπη Δάρδα, εκπαιδευτικοί και μαθητές, πρώην Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Σιάτιστας και πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας