Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Όταν ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης δήλωνε το 2014 για τα Σκόπια πως “Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, έναντι όλων, που δε θα υποκρύπτει εδαφική διεκδίκηση όπως, για παράδειγμα, το Σλαβομακεδονία”!-Φωτογραφίες

από το kozanimedia.gr
Mπορεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης να επιχειρεί  να ισορροπήσει από τη μια στη βούληση της κοινής γνώμης και της πλειοψηφίας του συνδυασμού του για μη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων και, από την άλλη, στη στενή πολιτική του σχέση με την κυβέρνηση και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ωστόσο ο ίδιος στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ ονομασίας της FYROM με χρήση της λέξης “Μακεδονία”!
Και, μπορεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας, από έδρας, να είπε (σχολιάζοντας ανάρτηση του kozanimedia στο Facebook μετά από τις…μη απαντήσεις του στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το θέμα) πως “Δεν έχω κάνει δήλωση, ότι είναι αποδεκτή, από μέρος μου, η ονομασία με τον όρο Μακεδονία»
(Δείτε εδώ), αλλά τον Μάρτιο του 2014, ως υποψήφιος (τότε) περιφερειάρχης δήλωνε στο περιοδικό “Crash” πως…αποδέχεται το όνομα “Σλαβομακεδονία”!
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Kozanimedia, στην τότε συνέντευξή του στο συγκεκριμένο περιοδικό, ο Θ. Καρυπίδης απαντούσε επί λέξει: “Επειδή ζω σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, δεν αποδέχομαι λύσεις όπως Βόρεια ή Άνω Μακεδονία. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, έναντι όλων, που δε θα υποκρύπτει εδαφική διεκδίκηση όπως, για παράδειγμα, το Σλαβομακεδονία”!

Δείτε και τις συγκεριμένες φωτογραφίες από τη συνέντευξη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας