Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Τι αποφασίστηκε στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση της Ανεξάρτητης Κίνησης ΑΝΤΑΜΑ στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού, με θέμα τις δημοτικές εκλογές

 Ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων της αυτοδιοικητικής Κίνησης ΑΝΤΑΜΑ στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού, με θέμα συζήτησης τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 σε καφενείο του Πλατανορέματος.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο -μέχρι τώρα- επικεφαλής Πολυδεύκης Λιάκος αναφέρθηκε στην εισήγηση του συντονιστικού οργάνου της Κίνησης για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές -που έχουν πιθανότερο ορίζοντα διεξαγωγής τον Μάιο του 2019- σαν ανεξάρτητη
κίνηση, με άνοιγμα στον κόσμο και σε ικανούς ανθρώπους για τη δημιουργία δυναμικής προοπτικής νίκης. Έχοντας, όπως είπε, τη φιλοσοφία εφαρμογής της άμεσης δημοκρατίας, θα τεθεί από μηδενική βάση το ζήτημα εκλογής του επικεφαλής της Κίνησης από τα μέλη της, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα ψήφισης του νέου αυτοδιοικητικού εκλογικού νόμου που μπορεί να διαφοροποιήσει τις υφιστάμενες προϋποθέσεις συμμετοχής, έκανε εκτενή αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος, επιρρίπτοντας ευθύνες κυρίως στην ανυπαρξία έργου της σημερινής δημοτικής αρχής, αφήνοντας αιχμές και για τις προηγούμενες.
Ακολούθως δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους πάνω σε ζητήματα της προεκλογικής τακτικής της Κίνησης. Μεταξύ αυτών που τοποθετήθηκαν ήταν ο πρόεδρος της Ελάτης Λευτέρης Παλούκας (πρότεινε σύγκλιση 3μελούς επιτροπής της κίνησης για διερεύνηση επαφών κυρίως με τα ονόματα του δημοκρατικού χώρου που φέρονται να εξεδήλωσαν πρόθεση να κατέβουν στις εκλογές σαν επικεφαλής), ο Γιώργος Θεοφάνου («από θέση ισχύος η προσέγγιση άλλων υποψηφίων»), ο Νίκος Μπουκουβάλας, η Λίτσα Μυλωνά, ο Βασίλης Γκούμας («ανανέωση προγράμματος»), η Γιάννα Μπαλαμπανίδου («ο επικεφαλής θα πρέπει να διαθέτει ευσυνειδησία και παλικαριά»), ο Θανάσης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Κτενίδης, ο Γιώργος Κούτσιανος («καλύτερες τώρα οι συνθήκες που πρέπει να αξιοποιηθούν»), ο Χρήστος Καρδάκος, ο Αντώνης Ρήγας («το πρόβλημα ο Καλλικράτης») και ο Ξενοφών Βαΐζογλου («αυτόνομα ή συνεργασία;»). Ακολούθησαν δευτερολογίες και διαλογική συζήτηση στην οποία πήραν μέρος και οι υπόλοιποι θαμώνες του καφενείου.
Συνοψίζοντας τα όσα ακούστηκαν ο κ. Λιάκος έκλεισε τη συζήτηση με τα ακόλουθα συμπεράσματα που επικυρώθηκαν από τους παρευρισκόμενους:
- Κάθοδος της Κίνησης στις εκλογές σαν ανεξάρτητος συνδυασμός ΑΝΤΑΜΑ
- Εκλογή επικεφαλής της κίνησης υποψήφιου δημάρχου, με δημοκρατικές διαδικασίες
- Επικαιροποίηση προγράμματος προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και προβλήματα
- Όχι σε συζήτηση με άλλους υποψηφίους που φέρεται να έχουν εκδηλώσει πρόθεση υποψηφιότητας σαν επικεφαλής συνδυασμών
- Άνοιγμα στην κοινωνία και τους νέους
Στο τέλος έγινε η ανανέωση του συντονιστικού οργάνου της Κίνησης με την προσθήκη δυο γυναικών.
Γ.Μ./mikrovalto.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν ντρέπεστε? Όλοι οι Πασοκοφρουροί και πρώην Αριστεροί να θέλετε να ονομαστείτε και ανεξάρτητη αρχή? Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε τον Θεό σας, μνημόνια δεν ψηφήσατε μαζί με το ΠΑΣΟΚ την Νεα Δημοκρατία και τους ΑΝΕΛ αλλά και το ΛΑΟΣ? Τώρα καμαρώνετε στις φωτογραφίες και διεκδικείτε και ενεργό ρόλο στα Κοινά του Δήμου μας? Ντροπή σας, και πολύ περισσότερο ντροπή στους Πράσινους Καραμπαμπάδες !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαιζογλου πηρε μεταγραφη απο βαθυ ΠΑΣΟΚ εγινε Ανταμα;

Ανώνυμος είπε...

κυριοι του Αντ.α.μ.α, αν δεν κανω λαθος τα αρχικα σας με τα οποια θα ξανακατεβειτε στις ςκλογες παραπεμπουν στα εξης: Αντιμνημονιακο Αυτοδιοικητικο Μετωπο Ανατροπης. Καταρχας να πω οτι μια χαρα ανατρεψατε την προηγουμενη δημοτικη αρχη.Τις συνεπειες τις ζουμε καθημερινα. Ομως απορω, εχετε τα ακομα τα μουτρα να το παιζετε αντιμνημονιακοι? http://antama.net.gr/idritiki-diakiriksi_/ εδω ειναι η ιδρυτικη σας διακυρηξη. Πειτε μας τι απο ολα αυτα κανατε? Ποιους απο αυτους τους φορεις υπερασπιστηκατε? Ποιος ειναι πλεον ο σκοπος υπαρξης σας? Η μηπως πλεον απαρνειστε την συριζαια σας ταυτοτητα? Αν θελετε να μαζευεστε σε εναν χωρο και να αμπελοφιλοσοφειτε για την ιδεωδη αριστερα να συγκεντρωνεστε στο καφενειο,μην διασπατε αλλο ομως τον χωρο. Μην κανετε αλλο κακο στον τοπο με τα ψεμματα σας. Αρκετα κοροιδεψατε τον κοσμο Αιδώς Αργείοι!

Ανώνυμος είπε...

o λιακοσ και οι συν αυτω θα παρουν αυτο που τους αξιζει. Αυτοί και οι βελβεντινοι βγαλαν τον κοσματοπουλο. Οι δικαιολογιες τους δεν πειθουν. εξαφανισου λιακε. η μεταθεση τησ γυναικασ ουτωσ η αλλωσ εγινε απο τον γιατρο.....

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 είπε...

Κοιτάξτε πως θα κυλισουν τα πράγματα στις εκλογές 2019.
Υποψήφιοι 6, Κών/λος - ΑΝΤΑΜΑ - Συσπείρωση - Κεχαγιάς - Σερβιωτες - δεύτερος υποψήφιος κεντροδεξιάς ( ο δημαρχος όχι).
Αναμένεται σκληρός α γύρος. Στον Β δύσκολα ο Κών /λος και ο Λαζαριωτης από το Αντάμα. Παζάρια για 5 μέρες και τελικά με βραχεία κεφαλή νίκη Αντάμα.
Όμως Αντάμα και Κών/λος δεν έχουν μαζί πλειοψηφία οριακα και γίνεται οριακή πλειοψηφία τριών από, Αντάμα, δεύτερο κεντροδεξιός και Σερβιωτες. Στην αντιπολίτευση μένουν Κών/λος, Κεχαγιάς, Συσπείρωση.
Τελική κατανομή 14-13 ή 15-12. Πρόεδρος Δ.Σ. και δύο αντιδήμαρχοι, από τους δύο συγκυβερνήτες.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΤΑΜΑ Σεπτέμβρης 2013
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ
Μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον η όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων είναι σαφής και η ανάγκη να οικοδομηθεί κοινό μέτωπο αντιμνημονιακών δυνάμεων, αιρετών, εργαζομένων και δημοτών αποκτούν τεράστια σημασία.

Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την ανάγκη, ομάδα πολιτών του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, προερχόμενοι από το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε νέα Δημοτική Κίνηση.

Προχωρούμε, λοιπόν, στη διαμόρφωση ενός πλαισίου αρχών, πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουμε τους στόχους της κίνησης.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΤΑΜΑ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ;ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΕΣΥ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΠΡΩΤΑ ΟΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ;ΕΧΕΙΣ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΘΟΛΑ ΤΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Το Προφίλ μας