Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Υπέρογκες και άδικες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη του δήμου Σερβίων-Βελβεντού - Οι πολίτες θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο

Του Β. Κωνσταντόπουλου
Τεράστιες, άδικες  και εξοντωτικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που φθάνουν το 191,2 %  επέβαλε η δημοτική αρχή κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα με χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκαν οι παρακάτω αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας:
- Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε)  Σερβίων: 

  • Οικιακή χρέωση        Από  0,8 €/τ.μ     σε   1,44 €/τ.μ  αύξηση   80%
  • Εμπορική χρέωση               0,8   «          «   1,44  «        «            80%     
- Δ.Ε. Βελβεντού                              
  • Οικιακή                       «      1,1   «          «    1,1    «        «            0%
  • Εμπορική                     «     1,21  «         «    1,21  «        «            0%
- Δ.Ε. Καμβουνίων         
  •  Οικιακή                       «     0,75  «         «    1,3    «        «           73,33%
  •  Εμπορική                    «     0,94  «         «    1,3    «        «           38,29 %
- Δ.Ε. Λιβαδερού   
  •  Οικιακή                       «    0,35   «         «    1,02  «        «          191,42%
  •  Εμπορική                    «    0,38   «          «   1,02  «        «          168,42 %

Με την απόφαση αυτή οι κάτοικοι του Φρουρίου θα πληρώνουν 1,3 €/τ.μ, όταν οι ανταποδοτικές υπηρεσίες είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ αντίστοιχα οι κάτοικοι των Σερβίων 1,44 €/τ.μ και του Βελβεντού 1,10 €/τ.μ.
Είναι προφανές ότι δημιουργούνται κατάφορες κοινωνικές αδικίες σε βάρος των μικρών και απομακρυσμένων οικισμών (Φρούριο, Μικρόβαλτο κ.λ.π., Πολύφυτο, Παλαιογράτσανο, Καταφύγι) υπέρ των αστικών κέντρων (Σέρβια, Βελβεντό).

 Η απόφαση αυτή πέραν του ότι εισηγείται υπέρογκες, άδικες  και εξοντωτικές αυξήσεις, στερείται κάθε νομιμοποίησης, αφού από καμιά οικονομική μελέτη δεν εξασφαλίζεται η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχει προσκομίσει η δημοτική αρχή, τα ετήσια συνολικά έξοδα των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας ανέρχονται στο ύψος των 953.256,76 ευρώ, ενώ τα  ετήσια συνολικά έσοδα μετά τις αυξήσεις θα ανέλθουν στο ύψος των 1.047.973,04 ευρώ.

Επομένως με βάση τα παραπάνω δεν προκύπτει ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, υποκρύπτει έμμεση φορολογία και άρα η απόφαση στερείται κάθε νομιμότητας.

Είναι προφανές, η δημοτική αρχή αυτοσχεδιάζει υποβάλλοντας προτάσεις που στερούνται κάθε οικονομικής και πολιτικής τεκμηρίωσης αλλά και νομιμότητας, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων.

Κατά την τοποθέτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάσαμε τα διαθέσιμα στοιχεία με βάση τα οποία συντάξαμε μια συνολική μελέτη για όλα τα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης-αποχέτευσης), καθώς επίσης και τα συμπεράσματα - προτάσεις και τις ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η δημοτική αρχή προκειμένου ο δήμος να βγει από το αδιέξοδο.

Είναι προφανές ότι οι υπολογισμοί μας δεν έλαβαν υπόψη το χρέος που έχει δημιουργηθεί προς την ΔΕΗ και την ΔΙΑΔΥΜΑ για το οποίο η δημοτική αρχή πρέπει να βρει άλλους τρόπους για την εξόφλησή του ( επιχορήγηση από το Υπ. Εσωτερικών), όπως επανειλημμένα έχουμε εισηγηθεί.
Δεν μπορούμε να μετακυλύουμε στις πλάτες των πολιτών το κόστος από τις παραλείψεις και την αδράνεια της δημοτικής αρχής.

Κατά την διάρκεια της εισήγησής μας στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το πρόβλημα της γιγάντωσης του χρέους προς την ΔΕΗ, προέρχεται κυρίως από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τα αντλιοστάσια της ύδρευσης.
Για παράδειγμα, από το σύνολο των χρεώσεων της ΔΕΗ για την περίοδο 2013-2017, ύψους 3,251 εκ.ευρώ για την Δ.Ε. Σερβίων, μόνο το 31,98 % (1,039 εκ. ) αντιστοιχεί σε δαπάνες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, το υπόλοιπο 68,02 % (2,211 εκ.)  αντιστοιχεί σε δαπάνες ύδρευσης και αποχέτευσης.
Το πρόβλημα αυτό δεν θα υπήρχε αν η δημοτική αρχή είχε φροντίσει να βεβαιώσει και να εισπράξει τα έσοδα από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης για τα έτη 2015, 2016 και 2017 συνολικού ύψους 2,22 εκ. ευρώ.

Με την σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μεταφέρεται το έλλειμμα από τα ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης, στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Με άλλα λόγια η δημοτική αρχή εξ αιτίας της ανικανότητάς της να εισπράξει τα έσοδα από την ύδρευση-αποχέτευση, μετατοπίζει την ευθύνη των εσόδων στην ΔΕΗ που εισπράττει τα έσοδα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Συμπεράσματα-Προτεινόμενες ενέργειες

1. Από την αξιοποίηση των διαθέσιμων στοιχείων και τους υπολογισμούς μας προέκυψε ότι τα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για την Δ.Ε Βελβεντού είναι απολύτως ισοσκελισμένα και προφανώς δεν υπάρχει κανένα πλεόνασμα. Οι κάτοικοι της Δ.Ε Βελβεντού πλήρωναν αυτά που τους αναλογούσαν.  Επομένως  τα ανταποδοτικά τέλη για την Δ.Ε. Βελβεντού πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

2. Η δημοτική αρχή πρέπει να αυξήσει τα έσοδα ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, ελέγχοντας τα δηλωθέντα τ.μ για όλες τις οικίες και τα καταστήματα του δήμου, διευρύνοντας έτσι την εισπρακτική του βάση.
Η διασταύρωση στοιχείων μπορεί να διευκολυνθεί μέσω του κτηματολογίου που μόλις πρόσφατα καταρτίστηκε στον δήμο μας.
Και μόνο η διεύρυνση της εισπρακτικής βάσης του δήμου με τον έλεγχο των εμβαδών είναι ικανή να ισοσκελίσει τα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

3. Η δημοτική αρχή πρέπει να προβεί άμεσα στις παρακάτω ενέργειες για την μείωση των εξόδων ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας:
  • Εκκαθάριση μητρώου παροχών. Εκτιμάται ότι το ετήσιο συνολικό όφελος που μπορεί να φθάσει τις 50.000 ευρώ.
  •  Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό, με τον περιορισμό της νυχτερινής περιόδου φωτισμού, αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού κλπ.
  • Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση και ψύξη.
  • Έλεγχος του συνολικού βάρους που διακινείται από την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί οικονομία συνολικού ύψους πάνω από 30% ετησίως, περίπου 50.000 ευρώ.

4. Ομοίως να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για ύδρευση, μέσω του ελέγχου των παράνομων συνδέσεων και της κλοπής ύδατος, καθώς επίσης και της σπατάλης νερού που παρατηρείται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

5. Η δημοτική αρχή  να έλθει σε άμεση συνεννόηση με το Υπ. Εσωτερικών για την επιχορήγηση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των χρεών προς ΔΕΗ και ΔΙΑΔΥΜΑ. Το σύνολο της επιχορήγησης μπορεί να φθάσει και τα 3,0 εκ .ευρώ.

6. Να ολοκληρώσει εντός του 2018 την βεβαίωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για τα έτη 2015-2017 ύψους 2,250 εκ. ευρώ. Η ενέργεια αυτή μπορεί να φέρει στα ταμεία του δήμου έσοδα της τάξης του 1,5 εκ. ευρώ.

7. Να εισπράξει μέρος των οφειλών των πολιτών προς τον δήμο, που μπορεί να φέρει έσοδα της τάξης των 500-700 χιλ ευρώ.

Οι αυξήσεις πρέπει να είναι η τελευταία ενέργεια στην προσπάθεια της ισοσκέλισης των ανταποδοτικών τελών. Χωρίς τις ενέργειες που προτάθηκαν είναι σαν να επιβραβεύουμε τους κακοπληρωτές, τους φοροφυγάδες, τους κλέφτες και να τιμωρούμε τους συνεπείς πολίτες.
Για λόγους λοιπόν ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια αύξησης των εσόδων και την αντίστοιχη μείωση των δαπανών των ανταποδοτικών τελών, με τους τρόπους που προτείναμε.
Έτσι μόνο θα καταστούμε αξιόπιστοι απέναντι στους πολίτες.
Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε έναν εξορθολογισμό των τιμολογίων των ανταποδοτικών τελών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και  θα έχουν γίνει οι ενέργειες που επανειλημμένα προτείναμε για την περιστολή των δαπανών και την αύξηση των εσόδων μέσω διεύρυνσης της εισπρακτικής βάσης.

Σήμερα όμως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια πρόταση που εξοντώνει τους πολίτες, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια πρόταση για αυξήσεις χωρίς να έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για νοικοκύρεμα του σπιτιού μας, χωρίς να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να περιορίσουμε τα έξοδα.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας αποχωρουσες Κωνσταντόπουλε, ΕΣΥ και οι ομάδα σου... Μόνο έμεινες για να πεις το όχι... Εφόσον οι άλλοι σκόρπιοι δεν συμπλήρωναν για να το περάσουν το νομοσχέδιο... Τωρα θα πληρώσει ο καιμενος ο κοσμάκης και η γιαγιούλα που δεν εχει να πάρει το ψωμάκι της... Οταν λεω εγώ ο τόπος χρειάζεται νέα πρόσωπα δεν με ακούτε.. Νομίζετε σας δουλεύω όλοι σας ίδιοι είστε... Και όλοι σας εκεί μεσα στο δημοτικό συμβούλιο είστε για γέλια... Αλλά και για κλάματα... Καλή σας μέρα....

Ανώνυμος είπε...

εντυπωση οτι κανενας δεν αναφέρεει τα τέλη καθαριότητας! ο δήμος μας είναι ο μόνος δήμος του νομού κοζάνης που έχει ΙΔΙΩΤΗ για την καθαριότητα ενώ έχει ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ μέσα σκουπιδιάρικα κλπ και μάλιστα τα είχαν και όλοι οι πρώην καλλικρατικοί δήμοι!
κανένας δεν λέει ότι το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ στην δημιουργία υπηρεσίας καθαριότητας με προσλήψεις (οι περίφημες 8000 προσλήψεις των δήμων) ενάντια στον δήμαρχο που έλεγε όχι αλλά η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ΔΕΝ εφαρμόστηκε!

Ανώνυμος είπε...

Ρε 11.28 ο Κωνσταντοπουλος σας φταει? Με τον Κοαματοπουλο θα τα βαλει κανενας για τα αισχη που κανει?

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Ηρέμησε 11:28
Κατανοούμε την αγωνία σου να μας συκοφαντείς.
Μείναμε στο δημοτικό συμβούλιο γιατί αυτό συνεχιζόταν, αφού είχαμε άλλα 8 θέματα να συζητήσουμε. Η θέση μας για τα ανταποδοτικά ήταν όχι εξ αρχής όχι, μετά από τεκμηριωμένη μελέτη την οποία εξέθεσα στο δημοτικό συμβούλιο. Και να φεύγαμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ήταν το ίδιο, απλά η δική μας θέση θα καταγραφόταν ως αποχή και όχι κατά. Και τότε κι εσύ και όλοι οι πολίτες θα είχαν δίκιο αν μας κατηγορούσαν ότι στην κρίσιμη ώρα εγκαταλείψαμε την μάχη.
Για τον δήμαρχο που επιβάλλει τέτοιες άδικες και εξωφρενικές αυξήσεις δεν σ' ακούω να λες κάτι. Ούτε και για τους συμβούλους που ψήφισαν μια επώδυνη, άδικη και παράνομη απόφαση.
Ρώτησε όμως τους πολίτες των Σερβίων και ιδιαίτερα των Καμβουνίων και του Λιβαδερού (ακόμα πιο ιδιαίτερα του Φρουρίου), που θα πληρώνουν το τετρ.μέτρο 1,3 €, πως αισθάνονται και τότε έλα να το συζητήσουμε.

Υ.Γ.
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις την ανακοίνωσή μου. Ίσως σου λυθούν πολλές απορίες.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ευαισθητοποιήθηκες για τους κατοίκους .Εφτά χρόνια για τους Βελβεντινούς γιατί δεν ευαισθητοποιήκες;

Ανώνυμος είπε...

κύριε Κωσταντοπουλε που είδες διάλυμα στη μέση της ψηφοφορίας για μάζεμα κουκιών γιαυτό κατηγόρησε

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΥΤΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΟΥΛΕΣ - ΑΥΛΕΣ -ΚΡΑΝΙΔΙΑ - ΠΡΟΣΗΛΙΟ - ΠΟΛΥΡΑΧΟ -ΜΕΤΑΞΑ - ΜΕΣΣΙΑΝΗ - ΙΜΕΡΑ Κ.Τ.Λ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΟΠΟΔΟΣΗ . ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΚΟ !!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΙΩΣΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΝΕΑ. ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΟΥ ΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΛΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει λύση. Προσφυγή κατά της απόφασης στην Αποκ/νη Διοίκηση για να ακυρωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κωνσταντόπουλε είσαι συνυπεύθυνος της απόφασης διότι ενώ δεν συμπληρώνονταν οι απαραίτητοι ψήφοι και επιπλέον ενώ στην πρώτη ψηφοφορία δεν ψηφιζόταν επέτρεψες να γίνει διάλυμα και στην συνέχεια ξανά ψηφοφορία που γράφονται αυτά ότι προβλέπονται από τον κανονισμό και γιατί το επέτρεψες. Δεν ψηφίστηκε με το πρώτο τελείωσε το θέμα δεν περνάνε οι αυξήσεις, όχι κάνουμε διάλυμα και καλούμε ενισχύσεις, ντροπές πράγματα. Συνυπεύθυνος είσαι και εσύ μαζί με όλα τα Καραγκιοζλίκια του Κοσμαδόπουλου. Μπορούμε μετά να ελπίζουμε ξανά σε εσάς? Ούτε για πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντόπουλος στην ανακοίνωσή του λέει ότι η απόφαση είναι παράνομη γιατί δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα και υποκρύπτεται φορολογία. Άρα η Αποκεντρωμένη είναι υποχρεωμένη να ακυρώσει την απόφαση και να ζητήσει να παρθεί νέα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΙΣΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ-ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΑΛΛΑ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝΕ ΜΠΟΥΧΟΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ . ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ 7.45 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μην εξάπτεσαι φίλε προφανώς ο παραπάνω φίλος (7:45) ψήφισε Κοσματόπουλο και το φυσάει τώρα και δεν κρυώνει.

Ανώνυμος είπε...

konstantopoyle o dimarxos ke i perisoteri simvoylitoy ine gia to tsirko giayto ke den asxolite kanis me aytoys.esi kita na sosis oti emine an fisika emine kati.

Ανώνυμος είπε...

καλά όλοι εσείς που θεωρείτε την απόφαση παράνομη, την για 7 χρόνια επιβάρυνση των κατοίκων του Βελβεντού πως τη θεωρείτε; Με τέλη 40% περισσότερα από τους κατοίκους των Σερβίων; Έχετε, όσοι το αναφέρετε, δίκαιο για τη μεγάλη πλέον επιβάρυνση για τους κατοίκους των Καμβουνίων και του Λιβαδερού. Όμως και κει τα τέλη ήταν πολύ χαμηλά και όχι ανταποδοτικά. Δες τε, στο Βελβεντό 1,10€/τ.μ. και στο Λιβαδερό 0.35€/τ.μ. δηλαδή 300% πάνω στο Βελβεντό.
Και κ. Κωνσταντόπουλε, που δεν αναφέρεσαι καθόλου και στις δικές σου ευθύνες για την ως το 2014 επιβάρυνση μόνο ενός πρώην Δήμου - η αιτιολογία σου: έτσι τα βρήκαμε και θεωρούσαμε ότι ήταν ανταποδοτικά για κάθε οικισμό, είναι "για τα σκουπίδια", όπως ΚΑΠΟΙΟΣ είπε στον Αντιδήμαρχο στη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Και στην τελική, ας έκανες πρόταση για λογική αύξηση στο Λιβαδερό και στα Καμβούνια, διατήρηση στο Βελβεντό και αύξηση στα Σέρβια, τέτοια - που νάταν και ανταποδοτική - που θα αναπλήρωνε την ως τώρα αδικία στο Βελβεντό. Η οποία πολύ πιθανόν να γινόταν και αποδεκτή.

Ανώνυμος είπε...

η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι για 1 χρόνο. Ειπώθηκε καθαρά αυτό στο Συμβούλιο. Προκειμένου να δεχτεί η ΔΕΗ να ενταχθεί ο Δήμος σε ρύθμιση. Και του χρόνου, με βάση τα τότε στοιχεία, θα επανεξεταστεί και το Δημ. Συμβούλιο με συμφωνία όλων ας πάρει μια δικαιότερη απόφαση ειδικότερα για τους μικρούς και ορεινούς οικισμούς.
Ο Μπελιάς, εκπροσωπώντας τους βελβεντινούς, είπε ότι η μη απόφαση (αφού δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία στην πρώτη ψηφοφορία) σημαίνει ότι και την επόμενη μέρα οι βελβεντινοί θα πληρώνουν 40% περισσότερα δημοτικά τέλη απ΄τους Σερβιώτες. Και αυτό δεν θα το επιτρέψουν διακόπτωντας τη συνεδρίαση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τώρα αν αυτό είναι σόου, ε όπως το δει κανείς. Για τους βελβεντινούς πάντως σήμαινε δικαιοσύνη.
Την αστυνομία όμως (2 αυτοκίνητα με 6-7 αστυνομικούς απ΄έξω, απ΄την αρχή της συνεδρίασης που κλήθηκαν ΓΙΑ ΤΥΧΟ ΦΑΣΑΡΙΕΣ απ΄τους βελβεντινούς, όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν) δεν την κάλεσαν οι βελβεντινοί. Και κανένας, μα κανένας δημοτικός σύμβουλος ή αρχηγός - ακόμα και οι... αριστεροί - δημοτικής παράταξης δεν διαμαρτυρήθηκε!

Ανώνυμος είπε...

την αστυνομία την κάλεσε ο πρόεδρος θεαθηκε πριν την συνεδρίαση να μπαίνει στο αστυνομικό τμήμα

Ανώνυμος είπε...

15 Δεκεμβρίου 2017 - 7:38 π.μ.

Τα παράπονά σου στον πρώην Δήμαρχο Βελβεντού Στεργίου ο οποίος είχε ψηφίσει την αύξηση των Δημοτικών τελών αλλά και την αύξηση της βιομηχανικής τιμής της κιλοβατώρας σας πριν από 7 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντόπουλος το είπε στο δημοτικό συμβούλιο το λέει στην ανακοίνωση του. Τα ανταποδοτικά του Βελβεντού είναι ισοσκελισμένα και γι αυτό πρέπει να παραμείνουν σταθερά.
Τα ελλείματα δημιουργούνται κυρίως από τις υδρεύσεις των άλλων δημοτικών ενοτήτων. Πριν πάμε όμως σε αυξήσεις πρέπει πρώτα να μειώσουμε τα έξοδα έτσι ώστε και στις άλλες δημοτικές ενότητες να μην γίνουν μεγάλες αυξήσεις και στον Βελβεντό να μειωθούν. Τι δεν καταλαβαίνεις 7:38;

Ανώνυμος είπε...

Ψηφοφορία για τις αυξήσεις στα τέλη.
Ναι 12, όλοι οι παλιοί σύμβουλοι του δημάρχου. Ελειπαν Ζάκης και Δισερής.
Οχι 8, όλοι του Κωνσταντόπουλου, Λιάκος, Γεωργακόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

αυτο με την δεη παιζει να ειναι μουφα δικαιολογια μου φαινεται για να περασει η αυξηση απο που και ωςπου θα πει η δεη τι τελη θα βαζουμε; τα λεφτα της θελει. εαν ο δημος ηταν οκ τι την νοιαζει απο που πληρωνει ο δημος;

Γνωριζων είπε...

8.31 αν στο μαγαζί σου κάποιος κάνει 80 ευρώ το μήνα κατανάλωση και σε πληρώνει 60 ευρώ κάθε μήνα, για πόσους μήνες θα τον ανεχωσουν για πελάτη; Ε, ή ΔΕΗ μας ανέχτηκε για 62-63 μηνες σιγουρα. Πόσο ακόμη να μην πληρώνουμε 85 και να καταναλώνουμε 80.

Το Προφίλ μας