Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Κάλεσμα ΣΕΕΕΝ για συλλαλητήριο Φλώρινα

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει στο επόμενο βήμα της ιδιωτικοποίησης/ απελευθέρωσης του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας που έχει υπογράψει στο 3ο μνημόνιο και προβλέπει στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης  την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού
(ΑΗΣ, Ορυχεία) της ΔΕΗ Α.Ε. Οι μονάδες  που πωλούνται είναι η Μελιτη 1 και η άδεια κατασκευής νέας μονάδας Μελίτης 2 καθώς και οι μονάδες 3,4 της Μεγαλόπολης .Το βήμα αυτό συμπίπτει και με τον περιορισμό της αξιοποίησης του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή που προωθείται για την στήριξη της κερδοφορίας μονοπωλιακών ομίλων σε άλλες μορφές (Φ.Α, ΑΠΕ κτλ).
          Οι συνέπειες αυτών των εξελίξεων θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής αλλά και συνολικά του λαού.  Η ανεργία θα φουντώσει ακόμα περισσότερο, μισθοί και δικαιώματα των εργαζομένων θα συρρικνωθούν, θα αυξηθεί  η ενεργειακή φτώχια. Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού ΥΠΕΝ ότι γίνεται διαπραγμάτευση ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να ταρακουνήσει τους εργαζόμενους μιας και αποτελεί παραδοχή ότι οι θέσεις είναι σε κίνδυνο.   
          Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να κλείσουν τα αυτιά τους σε όλους αυτούς που λένε ότι η ιδιωτικοποίηση και ο ανταγωνισμός θα φέρει οφέλη για το λαό. Τα ίδια έλεγαν και στα πρώτα βήματα της ιδιωτικοποίησης. Ότι θα μπει «τάξη με τον ιδιώτη», «ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές» για τους καταναλωτές κ.α.  Αντί γι’αυτό η ανεργία διογκώθηκε, οι μισθοί μειώθηκαν δραστικά, άνθισε το δουλεμπόριο και η απλήρωτη εργασία, το 30% βιώνει ενεργειακή φτώχια, οξύνθηκε το πρόβλημα καταστροφής του περιβάλλοντος. Τα ίδια και χειρότερα θα είναι τα αποτελέσματα του νέου βήματος στην ιδιωτικοποίηση.
          Οι εργαζόμενοι στον κλάδο δεν πρέπει να επαναπαυτούν σε περίπτωση που δεν πωληθεί ο δικός τους ΑΗΣ , το δικό τους Ορυχείο. Ο ανταγωνισμός των μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου  μετά την πώληση θα οξυνθεί με αποτέλεσμα να βγουν χαμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Ήδη η ΔΕΗ Α.Ε έχει επιδοθεί σε επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.  Προχωράει σε απολύσεις, εντείνει την τρομοκρατία, προετοιμάζει νέες μειώσεις μισθών κ.α.
          Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο, τα λαϊκά στρώματα χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτά τα σχέδια. Να παλέψουμε ενάντια στην πώληση, να ανοίξουμε το δρόμο η ενέργεια να αποτελέσει κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα που θα υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.  Το συλλαλητήριο να αποτελέσει ένα βήμα στην οργάνωση και επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη. 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σ.Ε.Ε.ΕΝ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 2:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας