Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αγροτικός Σύλλογος Βελνεντού: Καταγγελία για την ΄Κατανομή προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

‘’Κύριε Πρωθυπουργέ΄΄,
Μετά την προσωρινή κατανομή των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης, με μεγάλη μας έκπληξη βρεθήκαμε μπροστά σε μία σειρά λαθών και αδικιών προς τους αγρότες της περιοχής μας αλλά και όλης της Ελλάδας.
1. Γεωργοί που έχουνε δενδρώδεις (μόνιμες καλλιέργειες), βρέθηκαν να είναι κάτοχοι δικαιωμάτων αρόσιμων καλλιεργειών και η αξία των αρόσιμων καλλιεργειών είναι μικρότερη των μόνιμων και δεν ξέρουμε και τι άλλες πιθανά επιπτώσεις θα υπάρξουν στο μέλλον.

2.Στις ίδιες καλλιέργειες η στρεμματική ενίσχυση έχει διαφορές , από 5,00 ευρώ έως και ποσά άνω των 100 ευρώ ανά στρέμμα. Προς τι αυτή η διαφορά; Υπάρχει λογική;
3. Με την λάθος κατανομή βρέθηκαν αγρότες με μόνιμες καλλιέργειες να παίρνουν μικρότερα ποσά ανά στρέμμα από άλλους με αρόσιμες καλλιέργειες, που θα έπρεπε να είναι το αντίθετο. Γιατί αυτό;
4.Υπάρχουνε πολλά αγροτεμάχια που ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα βγάζει ως μη επιλέξιμα,- ενώ στην πραγματικότητα είναι καλλιεργήσιμα- λόγο των παλιών χαρτών του ΟΠΕΚΕΠΕ με άμεση συνέπια την μη επιδότησής τους αλλά και επιπλέων με άμεσο κίνδυνο την επιβολή ποινής μη δικαιολογημένης, με αποτέλεσμα κατά τρόπο παράνομο να μην πάρει ο αγρότης την οφειλόμενη επιδότηση .
5.Μεγάλος αριθμός αγροτών είναι κάτω από το όριο των 250 ευρώ λόγο της πολύ μικρής στρεμματικής ενίσχυσης κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην παίρνουνε καθόλου επιδοτήσεις, θα πρέπει να παίρνουνε όλοι οι αγρότες αυτό που δικαιούνται ανεξαρτήτος ποσού.
Όλοι οι υπεύθυνοι όταν μιλούσαν για την νέα ΚΑΠ λέγανε και μας διαβεβαίωναν ότι τα δικαιώματα θα δοθούνε στην πραγματική παραγωγή και ότι αυτή θα πρέπει να στηριχτεί. Αλλά και πάλι βλέπουμε ότι για να μην ΄΄ αδικηθούνε κάποιοι΄΄ συνεχίζονται οι ίδιες άδικες αλλά και παράνομες πρακτικές με αποτέλεσμα αυτών, την απογοήτευση στον πραγματικό παραγωγικό αγροτικό κόσμο, οπότε δεν θα υπάρξει στο τέλος πραγματικός παραγωγικός αγροτικός τομέας.
Αυτό κύριε Πρωθυπουργέ είναι αν μη τι άλλο άδικο και απαράδεκτο.
Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των αγροτών και προκαλεί κοινωνικό αυτοματισμό (γιατί εσύ τόσο; κι εγώ τόσο;).Πιστεύουμε να γίνεται αντιληπτό.
Στο χέρι σας είναι αυτό να διορθωθεί και να γίνει μία καινούργια αρχή που στόχο θα έχει την ανάκαμψη του αγροτικού τομέα ώστε ο αγρότης και η χώρα μας να μπορέσει να επιβιώσει.
Άλλωστε παίρνοντας υπ’ όψιν και τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης περί:
1.Παραγωγικής ανασυγκρότησης
2.Ορθής εφαρμογής της νέας ΚΑΠ
3.Εξάλειψης του αθέμιτου ανταγωνισμού που υπάρχει στον κλάδο μας
4.Διάλογο της πολιτικής ηγεσίας με τους πραγματικούς αγρότες.
Έτσι ο καταμερισμός πρέπει να είναι δίκαιος για να μπορούν οι αγρότες να καλλιεργήσουν την γη τους με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά., για να πάει μπροστά ο αγροτικός τομέας, αφού και για ΣΑΣ είναι αυτός που θα βγάλει την Ελλάδα μας από την κρίση στην οποία βρίσκεται.
Πρέπει όλα τα παλιά να τελειώσουν αν θέλουμε να πάει μπροστά αυτός ο τόπος αρκετά πια.
Ζητάμε από ΣΑΣ να παρέμβετε άμεσα ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και να αποκατασταθούν οι τεράστιες αδικίες.
Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του κλάδου μας ,σε αντίθετη περίπτωση όμως πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ήμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε καταγγελίες στην επιτροπή ανταγωνισμού και στην ευρωπαϊκή επιτροπή.

Με τιμή:

Για το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου
Ο Πρόεδρος



Τζιουράς Βασίλειος


Για τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Για την Ο.Π-ΑΣ Βελβεντού
Ο Πρόεδρος Η ΔΗΜΗΤΡΑ
Νικόλαος Κουτλιάμπας Κοσμάς Δημήτριος
Προόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας