Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κοινό ψήφισμα εμπορο-βιοτεχνικών και επαγγελματικών φορέων για το ασφαλιστικό

Μετά τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κοζάνης που με θέμα το «Νέο Ασφαλιστικό» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2016 με τη συμμετοχή της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και των Προέδρων και μελών των Δ.Σ. των Έμπορο-Βιοτεχνικών και Επαγγελματικών φορέων του Νομού, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη του παρακάτω «Ψηφίσματος»:

ΨΗΦΙΣΜΑ
-Με το παρόν «Ψήφισμα» διαμαρτυρίας των Φορέων των Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών του Νομού Κοζάνης που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα και σε όλους τους αρμοδίους Υπουργούς της Κυβέρνησης, καθώς και στους Βουλευτές Ν. Κοζάνης, ζητούμε  άμεσα την απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό και τη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ της Κυβέρνησης, των κομμάτων, των Επιμελητηρίων, της ΓΣΕΒΒΕ και της ΕΣΕΕ  και της κοινωνίας, δεδομένου ότι η εφαρμογή του πλήττει την ίδια τη βιωσιμότητα του συστήματος, την απασχόληση και την ανάπτυξη και εξοντώνει τον ελεύθερο επαγγελματία και όλους τους μικρομεσαίους.




-Επισημαίνουμε και τονίζουμε την ενότητά μας και την κοινή απόφαση όλων μας να συνεχίσουμε με επιμονή, με πείσμα και αποτελεσματική δράση τον αγώνα για να αποτρέψουμε την καταστροφή που θα επιφέρει για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους αγρότες και κτηνοτρόφους και γενικά σε όλες στις Παραγωγικές τάξεις της χώρας μας η τυχόν νομοθέτηση του προσχεδίου  για το ασφαλιστικό της Κυβέρνησης.

-Εκφράζουμε ξεκάθαρα την καθολική μας αντίθεση και τη διαφωνία μας στις αυθαίρετες και κοινωνικά άδικες προτάσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες θα επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά στα οποία προσβλέπουν.

-Απορρίπτουμε παντελώς το  «νέο ασφαλιστικό» της Κυβέρνησης, επειδή ήδη το ύψος των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις, την απόλυτη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, τον περιορισμό στην διακίνηση των κεφαλαίων (capital controls)  και την συνεχιζόμενη κρίση, που οδηγεί σε νέα ύφεση την οικονομία και τη χώρα, έχουν οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίους σε






οριστικό  κλείσιμο των επιχειρήσεών τους,  ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, εντεινόμενη μετανάστευση επιχειρήσεων και κεφαλαίων στη Βουλγαρία, μετανάστευση νέων επιστημόνων και εργατικού δυναμικού, ερήμωση και οικονομικό μαρασμό της περιοχής μας που καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα, κατάρρευση σημαντικών για την Εθνική Οικονομία εξαγωγικών κλάδων της περιοχής ,  όπως του μαρμάρου, της γούνας, των κατασκευών κ.α. και γενικευμένη  αποθάρρυνση κάθε είδους νέων επενδύσεων .

- Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και αγροτοκτηνοτρόφων κατά του ασφαλιστικού και καλούμε την Κυβέρνηση να αποτρέψει αμετάκλητα την κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας και την εξαθλίωση όλων των παραγωγών και ελευθέρων επαγγελματιών

-Κλείνουμε τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα μας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016  και συμμετέχουμε στην καθολική – παν ελληνική απεργία διαμαρτυρίας κατά του νέου ασφαλιστικού.

Διεκδικούμε ένα ασφαλιστικό σύστημα ΒΙΩΣΙΜΟ, ΔΙΚΑΙΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ που να στηρίζεται σε μια οικονομία που ανθεί  και αναπτύσσεται, δημιουργεί επενδύσεις, ανάπτυξη  και θέσεις απασχόλησης και    καλούμε την Κυβέρνηση να επωμιστεί το βάρος της πολιτικής ευθύνης για μια ορθή και δίκαιη κοστολογημένη με αναλογιστική μελέτη πρόταση που θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου με τους φορείς και την κοινωνία παρόντες.  

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας