Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με επικοινωνιακά τερτίπια και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη του παρελκυστικού της «διαλόγου» για το ασφαλιστικό.
Εκείνοι που δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για επαναφορά της 13ης σύνταξης,
για καμία περαιτέρω μείωση στις συντάξεις, για «σκίσιμο των μνημονίων στο προαύλιο της βουλής μέρα μεσημέρι», ξέχασαν εν μια νυκτί τις δεσμεύσεις τους και με διαδικασίες fast track, φέρνουν τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.
Έρχονται σήμερα «με το ψαλίδι στο ένα χέρι και το τιμόνι του οδοστρωτήρα στο άλλο», να περικόψουν και να ισοπεδώσουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση.
Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, που υποβαθμίζει το επίπεδο διαβίωσής μας, που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική και τις συντάξεις σε φιλοδώρημα, που απορρυθμίζει τα εργασιακά και συλλογικά μας δικαιώματα.
Διανύουμε τον 6ο χρόνο που η χώρα μας βρίσκεται εγκλωβισμένη στα μνημόνια, με το τρίτο μνημόνιο να περιέχει τα πλέον επαχθή και βάρβαρα μέτρα. Η κοινωνία δοκιμάζεται όλα αυτά τα χρόνια και οι αντοχές έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, ειδικά με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, όπου το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα στην ελληνική κοινωνία. Τα επίπεδα της φτώχειας αυξάνονται, αλλά τα νέα μέτρα στοχεύουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους… τα εύκολα θύματα.
Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης λέμε:
ΟΧΙ, σε νέες φοροεπιδρομές στους μισθούς και τις συντάξεις.
ΟΧΙ, στην εξαθλίωση του ασφαλιστικού συστήματος
ΟΧΙ, στη δημιουργία νέων ανέργων.
ΟΧΙ, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας
ΟΧΙ, στις ιδιωτικοποιήσεις των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.
Απαιτούμε την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που κατέστρεψαν τη ζωή μας. Το ΕΚΝΚ εκφράζοντας τους εργαζόμενους θα δώσει μάχη για την ανατροπή και ακύρωση κάθε αντιλαϊκής- αντεργατικής πολιτικής.
Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:

ñ  Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων

ñ  Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

ñ  Άμεση επαναφορά της Ε.Σ.Σ.Ε.

ñ  Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας

ñ  Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και εργατικής κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαίοι όσο ποτέ

ñ  Δίκαιο φορολογικό σύστημα

ñ  Να μπει τέλος στη φτωχοποίηση



Σαυτή την Απεργία πάμε
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ....ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Εγκρίνεται

Αν Γεν. Γραμματέας

Μάρου Στέλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας