Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Συλλόγου Γενικών Οικογενειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας

Η 3η Υ.Π.Ε. αυθαίρετα,αιφνιδιαστικά  και παράνομα  εντέλλει τους Γενικούς Οικογενειακούς Ιατρούς να καλύψουν τις κενές εφημερίες του τελευταίου επταημέρου του Δεκεμβρίου  στα ΤΕΠ (Τμήμα επειγόντων περιστατικών ) του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, μη λαμβάνοντας υπόψιν το Εφημεριακό τους πρόγραμμα στα Κέντρα Υγείας ,ούτε τις οικογενειακές και προσωπικές τους υποχρεώσεις.
  Προκαλέι εντύπωση η προχειρότητα  και ο ερασιτεχνισμός  της 3ης ΥΠΕ στη διευθέτηση  του ζητήματος των κενών  εφημεριών  κοινοποιώντας   τα ονόματα των εφημερευόντων  στο διαδίκτυο,  δύο μόλις  ημέρες πριν την έναρξη εφαρμογης του ανακοινωθέντος  προγράμματος.
  Οι ιατροί της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ( Ιατροί σε περιφερειακά ιατρεία (ΠΙ) και Κέντρα υγείας ) δεν αποτελούν αστείρευτη δεξαμενή άντλησης έμψυχου δυναμικού για την κάλυψη  των εγκληματικών ελλείψεων σε ιατρούς  διαφόρων ειδικοτήτων στην δευτεροβάθμια περίθαλψη .
  Ελλείψεις οι οποίες οφείλονται ,τουλάχιστον, στην διαχρονική διοικητική ανεπάρκεια των -   κομματικώς  -  τοποθετημένων στελεχών , στη διαχείρηση της υγείας στη χώρα μας , τις τελευταίες  δεκαετίες.

 Η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου Γενικών - Οικογενειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας , εμμένοντας στο πνεύμα της απόφασης που ελήφθη τον Μάιο  του 2015, όταν προέκυψε  παρόμοιο πρόβλημα στα νοσοκομεία του νομού

Ζητά :

Την άμεση ανάκληση της  υπ'αριθμόν  40913/22-12-2015 απόφασης  της 3ης Υ.Π.Ε

1 σχόλιο:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ειδικός παθολόγος. είπε...

Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός βλέποντας αυτά τα χρονίζοντα θέματα δηλ. τις εφημερίες των νοσοκομείων να γίνωνται απο γενικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων.Ο γενικός γιατρός είναι ενταγμένος απο την ειδικότητά του να υπηρετεί την πρωτοβάθμια υγεία. Εφημερία θα πεί ,επείγον περιστατικό, έκτακτο περιστατικό, το οποίο θέλει άμεση αντιμετόπιση από τον ειδικό γιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας.Τα νοσοκομεία σήμερα είναι ενταγμένα για δευτεροβάθμια υγεία και τα πανεπιστημιακά τριτοβάθμια. Αυτή η ιστορία της μετακίνησης των γενικών γιατρών έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια. Ολα αυτά γιατί? γιατί δεν προσλαμβάνουν γιατρούς στα νοσοκομεια λόγω δαπάνης. Πως όμως θα κάνεις σύστημα υγείας χωρίς γιατρούς? Είναι δυνατόν ένας γενικός γιατρός να εφημερεύει στα Τ.Ε.Π.τμήματα επειγόντων περιστατικών, να κάνει εισαγωγες σε οποιαδήποτε κλινική του νοσοκομείου, και την επομένη το πρωί να βρίσκεται στην θέση του κέντρου υγείας η του Π.Ι.να συνεχίσει την δουλειά του αφήνοντας τους εισαχθέντες ασθενείς στους επόμενους γιατρούς χωρίς ενημέρωση και παρακολούθηση? Ας μην γελιόμαστε ο εφημερεύον γιατρός πρέπει να είναι έμπειρος και ειδικευμένος γιατρός και κάθε κλινική που εφημερεύει πρέπει να έχει και τον κατάλληλο ειδικευμένο γιατρό.Να μην ξεχνάμε πως η εφημερία είναι απλή και γενική, ειτε εσωτερική και εξωτερική. Τα περιφερειακά νοσοκομεία ,οπως της Δυτικής Μακεδονίας έχουν κάθε μέρα εσωτερική και γενική εφημερία, που αυτό σημαίνει οτι εφημερεύουν ολες οι κλινικές που διαθέτει το νοσοκομείο με ανάλογους γιατρούς σε κάθε κλινική. Βάλτε λοιπόν κάτι παραπάνω για την υγεία, ουτως ωστε ο κάθε πολίτης να βρίσκει την αντιμετόπιση και εξυπηρέτηση που του αξίζει.

Το Προφίλ μας