Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

ΤΟ 2016 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ
Τη χρονιά που έφυγε έλαβε τέλος η σαραντάχρονη κυριαρχία του παλιού και φθαρμένου δικομματικού συστήματος, που τόσα δεινά επέφερε στη χώρα μας. Για πρώτη φορά, ένα αριστερό κόμμα αναδείχθηκε στην κυβέρνηση αυτού του τόπου, δικαιώνοντας τους αγώνες και τις θυσίες ολόκληρων γενεών. 

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, την κατατρομοκράτηση του λαού από εγχώρια και ξένα συμφέροντα, αποδείχθηκε πως ο ο λαός δεν εκφοβίζεται, δεν σταματά να διεκδικεί, κι αντιλαμβάνεται ποιος στέκεται πράγματι στο πλευρό του. Το μεγαλειώδες αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος έδειξε ότι οι εκβιασμοί δεν πιάνουν πια, κι ότι ο κόσμος διαθέτει ανεξάντλητα αποθέματα αγωνιστικότητας. Η στήριξη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και συνεχίζει να είναι το ισχυρότερο όπλο σε μια μάχη που συνεχίζεται και σήμερα, και μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του.
Αγωνιστικότητα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που αναδείχθηκαν σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου. Ο ελληνικός λαός τα έδειξε απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, το προσφυγικό. Γυρίζοντας την πλάτη σε ξενοφοβικές κραυγές, στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, ο κόσμος, ιδίως οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, προσέτρεξε να βοηθήσει, με όσα μέσα διέθετε ο καθένας.

Το 2016 θα πρέπει να είναι το έτος της δημιουργίας και της προόδου, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας των αδυνάτων. Η χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της επαναθεμελίωσης του κράτους, της στήριξης της δημόσιας παιδείας και υγείας και της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της προστασίας του περιβάλλοντος. Να φτιάξουμε τα θεμέλια για μια άλλη χώρα, σύγχρονη, προοδευτική, δημοκρατική, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τις λαϊκές ανάγκες. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, δίνοντας ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας.
Οφείλουμε να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του στην κρίση, να επεκτείνουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης, να στηρίξουμε δομές αυτοδιαχείρισης και να προβάλουμε ένα εναλλακτικό παράδειγμα οργάνωσης της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, αλλά και νικηφόρος.
Ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης, υγεία και δύναμη. Θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί το μέλλον που μας αξίζει.
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου, σπίτια σας!

Ανώνυμος είπε...

Ναι! Θα φέρουμε πίσω το σαμαρά με τον άδωνι ή ακόμα καλύτερα το γαπ να μας σωσει....

Ανώνυμος είπε...

Kαλά μείνε με τον Τσίπρα τον Καμμένο τον Φλαμπουράρη και τα άλλα ΣΟΥΡΓΕΛΑ .....
Αντε και καλή χρονιά !

Ανώνυμος είπε...

Τώρα με τον Τσίπρα όλοι τρέχουν να υπαχθούν στον νόμο του Παπανδρέου (Κατσέλη) για να γλιτώσουν τα σπίτια τους !!!!!

Το Προφίλ μας