Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Προχωρά η γ’ φάση αποκατάστασης των ΜΑΒΕ- Υπογράφτηκε απο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας η σχετική σύμβαση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάθεσης της γ’ φάσης του έργου αποκατάστασης των ΜΑΒΕ και υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη η σύμβαση υλοποίησης, ενώ έγινε η πρώτη εκταμίευση, ύψους 600.000 ευρώ, απο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013 (ΕΠΠΕΡΑΑ)» στο οποίο το έργο είναι ενταγμένο με συνολικό προϋπολογισμό 17 εκ. και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους.
Η γ’ φάση περιλαμβάνει την εξυγίανση και τον ενταφιασμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και αφορά στις εργασίες εξυγίανσης-αποκατάστασης στο εργοστάσιο παραγωγής, τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και στην κατασκευή ΧΥΤΑΜ στα πρώην Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος που βρίσκονται στο Ζιδάνι της Τ.Κ. Μικροβάλτου του δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο ως προς την έκταση που υλοποιείται, αλλά και ως προς την απαιτούμενη εξειδίκευση που είναι απαραίτητη για το συνολικό εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας