Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Yπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Σύμφωνο Συμβίωσης

Με ευρεία πλειοψηφία (194 NAI, 55 ΟΧΙ) «πέρασε» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από την Ολομέλεια της Βουλής το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και σε αυτήν συμμετείχαν συνολικά 249 βουλευτές (51 βουλευτές ήταν απόντες)
«Ναι» επί της αρχής ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (απείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιάννης Θεοφύλακτος), Ποτάμι (απουσίαζε η Κατερίνα Μάρκου), Δημοκρατική Συμπαράταξη (απείχε η Φώφη Γεννηματά) και Ένωση Κεντρώων (απουσίαζε ο Αριστείδης Φωκάς), καθώς και 19 βουλευτές της ΝΔ.

Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ -εκτός από τρεις βουλευτές (Έλενα Κουντουρά, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρης)-, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απείχε από τη διαδικασία.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και σε αυτήν συμμετείχαν 249 βουλευτές. Συνολικά 51 βουλευτές απουσίαζαν εκ των οποίων οι 27 προέρχονταν από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ανάμεσά τους οι Αντώνης Σαμαράς, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Βαγγέλης Μεϊμαράκης).

«Όχι» επί της αρχής και των άρθρων που αφορούν στο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ψήφισαν 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα:

Χρήστος Μπουκώρος, Χρήστος Κέλλας, Χαράλαμπος Αθανασίου («Όχι» σε όλα, εκτός του 15), Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Δημοσχάκης, Στέργιος Γιάννακης, Σάββας Αναστασιάδης, Νότης Μηταράκης, Μισέλ Ασημακοπούλου, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μάνος Κόνσολας, Μάκης Βορίδης, Κωστας Κουκοδήμος, Κώστας Βλάσης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Βαγιενάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Βρούτσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος (ψήφισε «Ναι» επί της Αρχής), Βασίλης Γιόγιακας, Απόστολος Βεζυρόπουλος, Άννα Καραμανλή, Ανδρέας Κατσανιώτης και Αθανάσιος Μπούρας.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας