Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Οι απλοί άνθρωποι στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες βομβαρδίζονται συνεχώς με σκληρά μέτρα και μαύρες εικόνες σε όλα τα επίπεδα: Στο μέτωπο της οικονομίας, η κυβερνήση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει με γοργούς ρυθμούς τη δεξιά πολιτική που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Υπερψή­φι­ση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού περικοπών και φόρων. Σκανδαλώδης ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών σε βάρος του Δημοσίου και παραχώρηση των κόκκινων δανείων (που αφορούν σπίτια, καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις) στα αρπακτικά «funds». Απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ξεπούλημα  αεροδρομίων, λιμανιών, ΑΔΜΗΕ κι έπεται συνέχεια.
Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο για τους Δημόσιους Υπαλλήλους. Κι όλα αυτά με την ανεργία να διατηρείται στα ίδια δυσθεώρητα ύψη,τα σχολεία και τα νοσοκομεία να λειτουργούν στα όρια της κατάρρευσης...
Στον τομέα της διαπλοκής, η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ-Δούρου στην Αττική υπερψηφίζει το μνημονιακό προϋπολογισμό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 27 εκατομμύρια που χαρίζονται σε Μελισσανίδη-Αλαφούζο. Στον τομέα του πολυδιαφημισμένου «παράλληλου προγράμματος», με το οποίο ο Τσίπρας υφάρπαξε την ψήφο όσων του έδωσαν την ευκαιρία, αφενός το πρόγραμμα αποδείχθηκε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» κι αφετέρου αποσύρεται ξεδιάντροπα κάτω από τις εντολές των δανειστών!  Στη διεθνή σκηνή, παρακολουθούμε αποσβολωμένοι την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, του ρατσισμού, του ακροδεξιού άνεμου που έρχεται από Γαλλία, Ιταλία και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.Ο «κεντροαριστερός» τσαρλατάνος Ολάντ κηρύσσει το στρατιωτικό νόμο κι απαγορεύει τις διαδηλώσεις! Σε τομείς χωρίς «δημοσιονομικό κόστος», η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει εξίσου «ευαίσθητη» πολιτική: Στο πλευρό των δυτικών ιμπεριαλιστών και του Ισραήλ που αιματοκυλούν τους αραβικούς λαούς. Καταστολή για τους ντόπιους διαδηλωτές αλλά και για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη. «Κλειστά σύνορα» ενώ πνίγονται παιδιά, ανακοινώσεις για απελάσεις στις αραβικές χώρες. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, εν αναμονή της αναβάθμισης του ρόλου της Frontex στο Αιγαίο.
Στο τι μέλλει γενέσθαι: η μοναδική περίπτωση που έδειξαν «ελαστικότητα» οι δανειστές είναι η αναβολή του σφαγείου που έρχεται πολύ γρήγορα στο ασφαλιστικό. Ο λόγος ήταν η κρίση της ΝΔ. Ο Τσίπρας παρά τις μεγαλοστομίες του φοβάται ότι κινδυνεύει να χάσει σύντομα τη δεδηλωμένη, ειδικά όταν θα προχωρήσει στο πετσόκομμα των συντάξεων. Γι αυτό δεν αρκείται στο χτίσιμο γεφυρών πότε με ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και πότε με το ...Λεβέντη. Η ΝΔ είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλατιά συναίνεση. Ήδη οργώνεται το έδαφος για μια κυβέρνηση «εθνικού συνασπισμού». Τώρα μάλιστα που επικράτησαν οι φωνές της «μετριοπαθούς» δεξιάς (Καραμανλισμός-Μητσοτακέικο), νομίζουν ότι το παιχνίδι γίνεται πιο εύκολο.
Εμείς ένα έχουμε να πούμε: Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία, οι φτωχοί κι οι άνεργοι έχουν πληγωθεί, αλλά δεν έχουν ηττηθεί! Οι δύο γε­νι­κές απερ­γί­ες, οι μαζικές απεργιακές (κι όχι μόνο) συγκεντρώσεις, η μαζική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, οι πρώτες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν τις πρώ­τες ρωγ­μές στο μνημονιακό τείχος. Είναι χαρακτηριστική επίσης η συμμετοχή του κόσμου σε συγκεντρώσεις για να σώσει τα νοσοκομεία του σε πολλές πόλεις και νομούς στην Ελλάδα, όπως στην Κοζάνη πριν δυο βδομάδες που διαδήλωσαν πάνω από 7000 πολίτες. Η πολιτική αστάθεια είναι εδώ.Τη γεννάνε τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία. Η μοίρα του Τσίπρα είναι προδιαγεγραμμένη, ακολουθώντας την πορεία  των Σαμαρά και Γ.Παπανδρέου. Οι δυνάμεις της Λαϊκής Ενότητας στέκονται δίπλα στους φτωχούς και τους ανέργους, δίπλα σε εργαζόμενους, αγρότες και μικροεπαγγελματίες . Εκτός από τις ευχές μας για καλές γιορτές, δίνουμε και μια δέσμευση: Τη νέα χρονιά θα  δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανα­τρο­πή του  μνη­μο­νια­κού πα­ρό­ντος, με τον ενωτικό αγώνα όλων των μα­χό­με­νων κοι­νω­νι­κών και πο­λι­τι­κών δυ­νά­με­ων. Οι αγώνες που ήδη ξεσπάνε θα έχουν την αμέριστη στήριξή μας, με πρωτοβουλίες για να τους ενισχύσουμε και να τους συντονίσουμε. Για να πετύχουμε εδώ και τώρα νίκες, για να ανατρέψουμε μέτρα που θα χειροτερεύουν τις ζωές μας. Για να αντισταθούμε στο ρα­τσι­σμό και τον πό­λε­μο, για την υπε­ρά­σπι­ση των δη­μο­κρα­τι­κών δι­καιω­μά­των και ελευθεριών. Αλλά και για έναν ακόμα μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό, που θα ανοίξει το δρόμο για μια Ελλάδα ανθρώπινη χωρίς αδικία, λιτότητα και φόβο για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας