Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

«Μπράβο» στον Τσίπρα για την χειρότερη δήλωση του 2015

Του Μάκη Πολλάτου
Στο ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup του Πολ Μέισον και της Θεόπης Σκαρλάτου ο βασιλιάς είναι γυμνός. Όσοι έχετε κάνει τον κόπο να το παρακολουθήσετε νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ. Οι εικόνες που προβάλλονται δείχνουν την πλήρη κατάρρευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί πώς έκανε την κωλοτούμπα και από τα ψέματα που είχε υποσχεθεί πριν αναρριχηθεί στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 έφτασε όχι μόνο να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο αλλά και να το υπερασπίζεται με επιχείρημα πως οποιαδήποτε άλλη λύση θα οδηγούσε την χώρα και τους Έλληνες στην καταστροφή.

«Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις» ομολόγησε αφοπλιστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».
Νομίζω ότι είναι η χειρότερη δήλωση του 2015. Την ώρα που
βαυκαλιζόταν ότι διαπραγματεύεται σκληρά και οι πολίτες παραμυθιάζονταν ότι παίρνουν ανάσες αξιοπρέπειας διευκολύνε -αδιάφορο αν το έπραξε άθελά του- εκείνους που μας έσκαβαν τον λάκκο.
Η παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα πως θα είχε κάνει κάτι καλύτερο αν ήξερε από την αρχή που θα έφταναν τα πράγματα δείχνει και το μέτρο των δυνατοτήτων του πρωθυπουργού τον οποίο ορισμένοι βιάζονται να βαφτίσουν και... εθνάρχη.
Απίστευτα πράγματα.
Και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος καταλαβαίνει ότι στον Αρμαγεδδώνα των νέων σκληρών μέτρων που προκλήθηκαν από την μη λήψη αποφάσεων και την ουσιαστική ακυβερνησία των οκτώ πρώτων μηνών που δημιούργησε νέα ελλείμματα μας οδήγησε με τις επιλογές του, οι πολίτες τον αντάμοιψαν ξαναδίνοντάς του την εξουσία για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο του επιβλήθηκε από τους δανειστές και το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει.
Πραγματικά αναρωτιέμαι: Τι μας δείχνει άραγε ότι ο πελαγωμένος πρωθυπουργός που επί οκτώ μήνες δεν καταλάβαινε πού πηγαίνει το πράγμα θα μπορέσει τώρα να μας βγάλει από το τούνελ; Έχει σχέδιο και στρατηγική; Έχει να δείξει κάποιο αποτέλεσμα το οποίο να μας επιτρέπει να τον εμπιστευθούμε;
Και γιατί ο κ. Τσίπρας που επί οκτώ μήνες είχε δώσει λευκή επιταγή στο «asset» Γιάνης Βαρουφάκης που οι Ευρωπαίοι αποκαλούσαν... κλόουν θα λάβει τώρα τις σωστές αποφάσεις; Ποιες είναι οι εγγυήσεις ότι οι φίλοι και οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα που έχουν αναλάβει όλα τα υπουργικά πόστα θα φέρουν αποτελέσματα;
Αν το σκληρό πρόγραμμα που μας επέβαλαν οι Κουτόφραγκοι αποτύχει έχετε αναλογιστεί τι μας περιμένει; Και τι εμποδίζει τον Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη δυσκολία να επιλέξει να γίνει ήρωας «για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις» όπως ο ίδιος είπε ότι μπορούσε να κάνει το καλοκαίρι του 2015 παρ' ότι αυτό θα αποδεικνυόταν καταστροφικό για την πλειοψηφία των Ελλήνων, εκείνους δηλαδή που υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται, τις επόμενες ημέρες και νύχτες;
Οι πολίτες δεν χρειάζονται ανάσες αξιοπρέπειας. Θέλουν μια αξιοπρεπή ζωή. Οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές ποτέ δεν θα πετύχουν αν είναι προϊόν εξωτερικής επιβολής. Πρέπει κάποιος να εμπνεύσει τους Έλληνες να τις υλοποιήσουν εξηγώντας ότι μόνο έτσι τα πράγματα σε λίγα χρόνια θα βελτιωθούν.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας