Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η Κοζάνη απαίτησε λύση για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Από ΤΟ ΒΗΜΑ
Πολίτες και εργαζόμενοι έξω από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου κατέληξε η πορεία μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 (ΑΠΕ - ΜΠΕ / Δημήτρης Στραβού)
Την έντονη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που ταλανίζουν το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της πόλης εξέφρασαν σε μαζική συγκέντρωσή τους φορείς και πολίτες της Κοζάνης στην κεντρική πλατεία το πρωί της Τετάρτης.

Χαρακτηριστικό της συμμετοχής είναι ότι η πόλη είχε νεκρώσει καθώς τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά από το πρωί.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου ώστε να μπει φρένο στη συνεχή υποβάθμιση του πολυτιμότερου αγαθού, της Υγείας.

Την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος τόνισε πως ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος, σημειώνοντας πως η παρουσία του κόσμου ήταν ανέλπιστα μεγάλη, σημειώνοντας ότι η Κοζάνη, η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας, αξίζει το καλύτερο, το απόλυτα αυτονόητο, με το πρόβλημα να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετείχαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι δήμοι Κοζάνης, Σερβίων - Βελβεντού και Βοΐου, το Εργατικό Κέντρο, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, το ΤΕΕ/ΤΔΜ και το ΓΕΩΤΕΕ Κοζάνης, ο Ιατρικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, σωματεία εργαζομένων και πολιτιστικοί σύλλογοι, αλλά και η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, όπου παρέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα στον διοικητή του νοσοκομείου:

«Από τις πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, και έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον καταστροφής σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα, δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι δομές του ΕΣΥ.

Θύμα αυτών των ανάλγητων πολιτικών αποτελεί και το "Μαμάτσειο" νοσοκομείο, το οποίο οδηγήθηκε σε στελεχιακή κατάρρευση, μηδέ εξαιρουμένων και των υπόλοιπων δομών υγείας στην ΠΕ Κοζάνης.

Τα αποτελέσματα των πολυδιαφημισμένων "μεταρρυθμίσεων" στον χώρο της Υγείας, είναι νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, ασθενείς χωρίς φάρμακα, άνεργοι και ανασφάλιστοι χωρίς ή με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Η αύξηση του αριθμού των ανέργων και των ανασφάλιστων, σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων μας λόγω περικοπών και υπέρμετρης αύξησης της κρατικής φορολόγησης και τη διαφαινόμενη διάλυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και υγείας, καθιστά εμάς, τους πολίτες, θύματα μιας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης, από την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος διαφυγής.

Επιπλέον, το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής μας καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας, με σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα, καθιστά την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας πρωταρχικής σημασίας για τους πολίτες της Κοζάνης  

Η σημερινή συγκέντρωση, που οργανώνεται με τη συμμετοχή όλων των φορέων, πρωτοστατούσης  της δημοτικής αρχής Κοζάνης και με τη συμπαράσταση των υπολοίπων φορέων αυτοδιοίκησης της ΠΕ έχει ως αποκλειστικό σκοπό να δημοσιοποιήσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και να στείλει με δυνατή φωνή την απαίτησή μας για:

* Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες
* Πλήρη στελέχωση του ΓΝ Κοζάνης "Μαμάτσειο", αλλά και των υπόλοιπων υγειονομικών δομών της ΠΕ.
* Πλήρη ανάπτυξη και στελέχωση των μονάδων του ΕΚΑΒ
* Κατάργηση του νόμου για τη δημιουργία της ανώνυμης εταιρείας χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Είμαστε πολίτες ευρωπαϊκής χώρας και όχι απρόσωποι λογιστικοί αριθμοί.
Είμαστε πολίτες, που εκτός από υποχρεώσεις προς το κράτος έχουν και δικαιώματα.
Δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας και αυτά απαιτούμε να διασφαλιστούν ως αυτονόητα.

Το αγαθό της υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο και το απαιτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας