Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Το πολιτικό μας σύστημα υποφέρει από τους επώνυμους, τους αριβίστες, τους γυρολόγους και τους γενίτσαρους, τους οποίους, δυστυχώς, επιβραβεύει ο Λαός.

Του Θεοδόση Ν. Μακρυγιάννη*
ΟΛΟΙ μας βρίζουμε και αναθεματίζουμε τους πολιτικούς τους οποίους εμείς οι ίδιοι εκλέγουμε. Και ψηφίζουμε, συνήθως, επώνυμους, ηθοποιούς, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, δημοσιογράφους κλπ, χωρίς να εξετάζουμε και να ερευνούμε αν διαθέτουν τις  απαιτούμενες γνώσεις εκείνες που  πρέπει να διαθέτει ένας Βουλευτής για να νομοθετεί και όχι μόνο να ψηφίζει ότι προτείνει η εκάστοτε Κυβερνητική πλειοψηφία.
Δυστυχώς, όλα, ανεξαίρετα, τα πολιτικά κόμματα σε κάθε προεκλογική περίοδο αναζητούν τέτοιους επώνυμους για να τους εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους.
Αυτοί οι επώνυμο, αφού εκλεγούν  δεν διστάζουν να το εγκαταλείψουν αν το κόμμα που τους επέλεξε, αρχίζει να έχει προβλήματα,  μόνο και μόνο για να σώσουν το τομάρι τους, εντασσόμενοι σε αντίπαλα κόμματα, τα οποία, δυστυχώς, ασμένως, τους αποδέχονται. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα, με κλασική περίπτωση τη μαζική αποχώρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μόλις αυτό άρχισε να φυλλοροεί, με το αιτιολογικό ότι προδόθηκαν τα ……. Σοσιαλιστικά τους ιδεώδη!!!!!!!!! και ότι δεν  ψήφιζαν το πρώτο μνημόνιο, ενώ ψήφισαν το πιο σκληρό, αλλά…… αριστερό  τρίτο μνημόνιο.!!!!!!!!!
Είναι οι κλασσικοί αριβίστες και γυρολόγοι της πολιτικής, οι οποίοι για να επιπλεύσουν στο νέο τους κόμμα,  μετατρέπονται σε Γεννίτσαρους.
Για του λόγου το αληθές παραθέτω, στη συνέχεια, επιστολή μου την οποία απέστειλα στην ηθοποιό και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγενά. Σημειώνω ότι  η κ. Βαγενά δεν  απάντησε στην επιστολή μου αυτή, όπως την προκάλεσα, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτώ και να τη δώσω στη δημοσιότητα. Το κείμενο της επιστολής μου αυτής έχει ως εξής.





                                                                            Αθήνα 12  Ιουνίου 2015.
Κυρία
Άννα Βαγενά
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.
Ενταύθα
Κυρία Βαγενά,
Παρακολούθησα, πριν από λίγο καιρό, το σώου που δώσατε στη Βουλή και την επίθεσή σας στους Βουλευτές του… επάρατου ΠΑΣΟΚ. Παρακολούθησα, επίσης, μία τηλεοπτική εκπομπή στην οποία αποκαλέσατε τους Βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ … λαμόγια.!!!!!! Πάθατε όμως γλωσσοδέτη όταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γρηγοράκος αποκάλυψε ότι υπήρξατε γυρολόγος των Υπουργείων  ζητώντας από τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ συνεχώς επιχορηγήσεις για το Θέατρό σας.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το 1997 όταν Διοικητής της ΑΤΕ ήταν ο αείμνηστος Χρήστος Παπαθανασίου σας ενέκρινε επιχορήγηση, αν δεν με απατά η μνήμη μου, δέκα εκατομμυρίων  ( 10.000.000) δραχμές με την υποχρέωση να γράψετε στο πίσω μέρος των εισιτηρίων του Θεάτρου σας  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!!! τότε που,  για να σηκώσεις τη δραχμή ήθελες ….γερανό.
Την εποχή εκείνη εγώ ήμουν Διευθυντής του Γραφείου του Διοικητή και αν θυμάστε ήρθατε στο Γραφείο μου και απαιτούσατε τα  εκατομμυριάκια να τα εισπράξετε την ίδια μέρα.!!!!!!!Όταν σας απάντησα ότι αυτό ήταν αδύνατο γιατί έπρεπε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες μου απαντήσατε ότι  δεν μπορείτε να περιμένετε και ότι η πίεσή σας είχε φθάσει  18!!!. Στην πρότασή μου να φωνάξω το Γιατρό της Τράπεζας αρνηθήκατε, γιατί προφανώς  αυτός ο ισχυρισμός σας ήταν προσχηματικός. Επειδή η πίεσή σας ήταν φορτική την ίδια στιγμή μπήκα στο Γραφείο του  Διοικητή και τον ενημέρωσα για τη συμπεριφορά σας. Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί άλλο μαζί σας γιατί τον είχαν ζαλίσει από τα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ για την επιχορήγηση του Θεάτρου σας και μάλιστα ζητούσαν να σας επιχορηγήσει με το διπλάσιο ποσό!!!!!!!
Ή απόφαση του Διοικητή της ΑΤΕ υπάρχει στο αρχείο της Τράπεζας, τη γνωρίζετε πολύ καλά, και δεν μπορείτε να την αμφισβητήσετε.
Και εγώ σας ερωτώ.
1.                  Τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν καλό και έντιμο επειδή σας ενίσχυσε οικονομικά και κατόπιν τα στελέχη του έγιναν λαμόγια;
2.                  Γιατί δεχθήκατε να είστε υποψήφια Βουλευτής σ αυτό το ….. διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και αφού εκλεχτήκατε το εγκαταλείψατε.
3.                  Από ποιά εποχή προδόθηκαν τα ….σοσιαλιστικά σας ιδεώδη; Προφανώς ΜΕΤΑ την είσπραξη των εκατομμυρίων.
4.                  Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και πριν από το 2009. Γιατί δεν ενταχθήκατε από την αρχή  σ αυτό το κόμμα; Για το απλούστατο λόγο γιατί τότε δεν υπήρχε καμία προοπτική  να έρθει στην εξουσία και εσείς έπρεπε να είστε πάντοτε με το γκουβέρνο.
5.                  Αν δεν με απατά η μνήμη μου  το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ το οποίο σας ανέδειξε, ιδρύθηκε, όπως και όλα τα περιφερειακά Θέατρα, από την αείμνηστη ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, την «Εθνική πόρνη» όπως την αποκαλούσαν οι τότε αντίπαλοι του …. διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ και σήμερα σύμμαχοί σας.
6.                  Αφού δεν σας εξέφραζε το…. επάρατο ΠΑΣΟΚ πως δεχθήκατε να συνεργαστείτε με το ακροδεξιό κόμμα του Καμένου: Μήπως ενθυμείστε ότι ο Καμένος επί πολλά χρόνια ισχυριζόταν ότι ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη, έγραψε μάλιστα και σχετικό βιβλίο: Και σείς δέχεστε να συγκυβερνάτε με αυτόν τον συκοφάντη. Αιδώς Αργείοι !!!!
7.                  Με τη στάση σας, τόσο εσείς όσο και όλοι οι αριβίστες και προδότες που εγκαταλείψατε το ΠΑΣΟΚ αποδείξατε ότι δεν σας ενδιέφερε η νύφη (το ΠΑΣΟΚ) αλλά η προίκα της η οποία δεν ήταν ευκαταφρόνητη!!!!!!
Κυρία Βαγενά.
Δυστυχώς, δεν αποτελείτε εξαίρεση. Έτσι είναι η συμπεριφορά όλων των Γενίτσαρων. Για να επιβιώσουν στο νέο τους Κόμμα, βρίζουν χυδαία, συκοφαντούν και ασχημονούν σε βάρος των ευεργετών τους. Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος, με την απόσταση του χρόνου, και όταν ο κουρνιαχτός θα έχει κατακάτσει, όλοι οι λαδοπόντικες που εγκαταλείψατε το ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη τρικυμία, το οποίο σας ανέδειξε, θα κατέχετε περίοπτη θέση στις κατάμαυρες σελίδες της.
 Όπως οι Εφιάλτες, οι Νενέκοι, ο ΙΟΎΔΑΣ και τόσοι άλλοι προδότες. Ο Ιούδας όμως « μεταμεληθείς επέστρεψε τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας τοις Αρχιερεύσι και τοις Πρεσβυτέροις, λέγων. Ήμαρτον παραδούς αίμα αθώον. Και απελθών απήγξατο »
Εσείς και οι όμοιοί σας που εγκαταλείψατε το ΠΑΣΟΚ,όχι μόνο δεν θα ακολουθήσετε την τακτική του Ιούδα, αλλά οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από όλους εμάς που παραμείναμε στο ΠΑΣΟΚ και δεν απολαύσαμε τα προνόμια που όλοι σας απολαύσατε, αν διαθέτετε την ευαισθησία  και τις τύψεις που ένοιωσε ο Ιούδας μεταμεληθείς. Βέβαια τα αργύρια της προδοσίας ποτέ δεν θα τα επιστρέψετε.
Αν αμφισβητείτε ότι εισπράξατε το προαναφερθέν ή οποιοδήποτε άλλο ποσό, γιατί μπορεί να εγκρίθηκε μεν και αυτό είναι σίγουρο πλην όμως εσείς να….. μετανοιώσατε  και να μην το εισπράξατε, θα σας παρακαλέσω να μου απαντήσετε μέσα σε μία εβδομάδα από τη λήψη της επιστολής μου αυτής. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσω ότι εισπράξατε το εγκριθέν ποσό και αποδεσμεύομαι να δώσω την επιστολή μου αυτή στη δημοσιότητα και  γι αυτό, όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν θα ευθύνομαι εγώ. Και θα τη δώσω για να αντιληφθούν οι πολίτες για τα κίνητρα που σας οδήγησαν, τόσο εσάς, όσο και όλους τους προδότες, να  μεταπηδήσετε στο νέο γκουβέρνο.
Θεοδόσης. Ν. Μακρυγιάννης
Συντ. Δικηγόρος.
Υστερόγραφο:
Η κυρία Βαγενά, όπως προανέφερα και είναι προφανές  δεν είναι η μοναδική. Οι πολίτες και οι ψηφοφόροι πρέπει να αντιληφθούν, επί τέλους, τα κίνητρα όσων μεταπηδάνε από  Κόμμα  σε Κόμμα και να μην τους επιβραβεύουν, αλλά να τους μαυρίζουν με την ψήφο τους, γιατί δεν προδίδονται τα ιδεώδη τους , αλλά εξυπηρετούν ΜΟΝΟ τα ατομικά τους συμφέροντα, νοθεύοντας το πολιτικό μας σύστημα.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πές τα Χρυσόστομε.Αυτή είναι η αλήθεια για όσους φεύγουν από το Κόμμα τους και εμείς τους.....χειροκροτούμε όταν έρχονται στο δικό μας Κόμμα. Κάποτε πρέπει να βάλουμε μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

Οιεπισημάνσεις είναι απόλυτα σωστές.Πρέπει όχι να επιβραβεύουμε τους γυρολόγους της πολιτικής που νοθευουν το πολιτικό μας σύστημα, αλλά να τους τιμωρούμε με την ψήφο μας.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί επιβραβεύουμε τους γυρολόγους της πολιτικής. Το σύνθημά μας στο εξής πρέπει να είναι μαύρο στους εκάστοτε μαυριγυαλόρους

Το Προφίλ μας