Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης συμμετέχει στο Παν-κοζανίτικο συλλαλητήριο

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, εν όψει του παγκοζανίτικου συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Κοζάνης, αποφάσισε 4ωρη (τετράωρη) στάση εργασίας την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη και ώρα 11.00 με 15.00.
Εκτός των άλλων προβλημάτων έχουμε μπροστά μας και  το τεράστιο πρόβλημα που αφορά την υγεία όλων με το Νοσοκομείο Κοζάνης.
Ορατός είναι πια ο κίνδυνος να ανασταλεί η λειτουργία στην παθολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου εξαιτίας της υποστελέχωσης.
Οι φορείς της περιοχής μας, το εργατικό κέντρο ν. Κοζάνης και  οι νοσοκομειακοί γιατροί με επανειλημμένες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις μας, έχουμε επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Μαμάτσειου και ιδιαίτερα της Παθολογικής Κλινικής, που μετά από συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις γιατρών έχει αποδυναμωθεί δραματικά. Όλο αυτό το διάστημα η προσπάθεια στελέχωσης της κλινικής με γιατρούς δεν υλοποιήθηκε.
Επειδή οι επιπτώσεις αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής και Παιδιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου  Νοσοκομείου θα είναι δραματικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό μας και με αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, καλούμε την κυβέρνηση να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων  και των πολιτών και να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση του.
Απαιτούμε:
Άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους. Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της Υγείας
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό το οποίο δεν είναι διαπραγματεύσιμο

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας