Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η Ανακοίνωση της ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης για το Συλλαλητήριο για την Υγεία

 ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου,  11 πμ Κεντρική πλατεία Κοζάνης.


Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και οι τοπικές κοινωνίες παίρνουν δίκαια το δρόμο των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.
Τα νοσοκομεία στερεύουν μέρα με τη μέρα από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Εδώ και πολύ καιρό τα νοσοκομεία σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα λειτουργούν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, οδηγώντας κάθε τόσο στο κλείσιμο κλινικών τους, παρά τις ηρωικές (και απλήρωτες) προσπάθειες του προσωπικού τους.
Οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία (με μνημονιακούς υπολογισμούς) είναι αυτή τη στιγμή 28.000. Τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, με την εφαρμογή των μνημονίων, έχουν αποχωρήσει από τα δημόσια νοσοκομεία 17.000 εργαζόμενοι και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας. Ως την Άνοιξη του 2016 αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν τουλάχιστον 3.000 περίπου εργαζόμενοι. Οι άδειες και τα ρεπό των εργαζομένων τείνουν να μετατραπούν σε ανέκδοτο. Ακόμη και αν γίνουν πράξεις οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις του περασμένου Απρίλη για προσλήψεις τριών ως τεσσάρων χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών-τριών στα νοσοκομεία, η κατάσταση θα παραμείνει τραγική.
Η υποστελέχωση και η έλλειψη χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό, θα κάνουν απαγορευτική την παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων, των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Και όλα αυτά την ώρα που οι εργατικές και λαϊκές τάξεις υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανεργία, τους φόρους και τις περικοπές καθιστώντας μονόδρομο την αναζήτηση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο δημόσιο τομέα.
Ως εδώ!
Το πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζεται ολοένα και περισσότερο από φαινόμενα σήψης. Στη διαλυτική κρίση του ΠΑΣΟΚ προστίθεται αυτή της ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει κυβερνητική διεύρυνση με το κόμμα Λεβέντη (κι έπεται συνέχεια), μπαίνοντας κι αυτός σε τροχιά γρήγορης φθοράς, όπως οι προηγούμενοι μνημονιακοί διαχειριστές. Ενώ η προπαγάνδα περί «ισοδύναμων» καταρρέει,  η κυβέρνηση υλοποιεί ταχέως το τρίτο μνημόνιο. Μετά την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας για να (ξανα)σωθούν οι τράπεζες, ακολουθεί άλλη μία... σκληρή διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, της οποίας το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό: η πλήρης κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία χρειάζεται να αγωνιστούν μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, για να σώσουμε τις κατακτήσεις μας. Η υγεία αφορά όλο το λαό, άρα κανένας δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη μάχη!

Η διεκδίκηση χρηματοδότησης για την Υγεία συνδέεται άμεσα με την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των εκφραστών τους. Για να σώσουμε την Υγεία, αλλά και το ασφαλιστικό, τους μισθούς και τις συντάξεις, το δημόσιο πλούτο από τα μνημονιακά νύχια των ντόπιων και ξένων αρπακτικών  απαιτούνται σκληροί, συντονισμένοι και παρατεταμένοι κοινωνικοί αγώνες.

 Το πολιτικό σύστημα είναι αδύναμο και αυτοί που το υπηρετούν τρέμουν τη λαϊκή οργή. Οι δυο γενικές απεργίες και οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα, μετά από μόλις δυο μήνες διακυβέρνησης,  έκαναν την αρχή κι έδειξαν ότι  η διάθεση για αντίσταση υπάρχει και «ζεσταίνεται». Ας βαδίσουμε ξανά στο δρόμο του ξεσηκωμού!

 Διεκδικούμε-αγωνιζόμαστε:
·         Τέρμα πια στα «μπαλώματα». Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ΑΜΕΣΑ.
·         Δημόσια Δωρεάν Υγεία πραγματικά για όλους κι όλες, άνεργους και ανασφάλιστους, ντόπιους και μετανάστες
-δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης .
·         Έξω οι εργολάβοι απ’ τα νοσοκομεία-όχι στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας.
·         Κάτω τα χέρια απ’ το Ασφαλιστικό.
·         Ανατροπή των μνημονίων- σύγκρουση με κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ- καμιά θυσία για χρέος και ευρώ-την κρίση να πληρώσουν οι πλούσιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας