Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Διανομή Πορτοκαλιών, Μανταρινιών και Ακτινίδιων

Η Αντιπεριφέρεια Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής ενημερώνει πως πραγματοποιούνται με επιτυχία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οι δωρεάν διανομές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινίδιων από τις Κοινωνικές Συμπράξεις που έχουν συσταθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Οι σχετικές δράσεις (όπως και η διανομή ροδάκινων που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο) υλοποιούνται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014...
για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, εξαιτίας της απρόβλεπτης κρίσης που προκλήθηκε από την απαγόρευση της ρωσικής κυβέρνησης στις εισαγωγές ορισμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων, καθώς και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565/13-08-2015 των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Δικαιούχοι των παραπάνω οπωροκηπευτικών είναι οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) και οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης του Προγράμματος της Ανθρωπιστικής Κρίσης με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας, της Κάρτας Σίτισης και του Πιστοποιητικού Οικογενειακής κατάστασης (για τον υπολογισμό της ανάλογης ποσότητας οπωροκηπευτικών που δικαιούνται σύμφωνα με τα μέλη).
Στο τέλος κάθε διανομής οι αρμόδιες αρχές στέλνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τη λίστα με τους ωφελούμενους που παρέλαβαν προϊόντα και τις ποσότητες αυτών.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης διατέθηκαν δωρεάν μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), περί τους 26 τόνους πορτοκαλιών (σε εξέλιξη βρίσκεται και η διάθεση των άλλων οπωροκηπευτικών), τους οποίους παρέλαβαν εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων Σερβίων & Κοζάνης, Σισανίου & Σιατίστης καθώς και των Δήμων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων-Βελβεντού και Βοϊου.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας  διατέθηκαν δωρεάν μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), περί τους 24 τόνους πορτοκαλιών και 24 τόνους ακτινίδιων, τους οποίους παρέλαβαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας και καθώς και των Δήμων Πρεσπών, Αμυνταίου και Φλώρινας.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών  διατέθηκαν δωρεάν μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), περί τους 20 τόνους πορτοκαλιών και 20 τόνους ακτινίδιων, τους οποίους παρέλαβαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών καθώς και των Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς διατέθηκαν δωρεάν μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), περί τους 22 τόνους πορτοκαλιών, 22 τόνους ακτινίδιων και 22 τόνους μανταρινιών, τους οποίους παρέλαβαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς καθώς και των Δήμων Καστοριάς, Νεστορίου και Άργους Ορεστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας