Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

H ΔΕΘ μας τελείωσε

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Η ΔΕΘ μας τελείωσε. Εδώ και πολλά χρόνια ως εμπορικό γεγονός, τα τελευταία δυο-τρία χρόνια πλέον και ως πολιτικό γεγονός.
Εκείνοι που άλλοτε έκαναν σαν τρελοί να βρεθούν στη μπουζουκομάνα Θεσσαλονίκη για ένα «όλα τα λεφτά» τριήμερο, τώρα ούτε που το σκέφτονται. Οι πολιτικοί και πάσης φύσεως πολιτικάντηδες, γιατί αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση μυρίζει μπαρούτι, οι δε δημοσιογράφοι –οι μισοί πια απολυμένοι- γιατί πέρασαν οι εποχές που τα μέσα δικαιολογούσαν «κάλυψη ΔΕΘ».

Ετσι η ΔΕΘ τελείωσε μεν, έμειναν δε οι κινητοποιήσεις για χάρη του συμβολισμού. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται, λοιπόν, τις επόμενες μέρες να μείνουν στα σπίτια τους, παράλληλα, όμως, η πόλη δεν θα θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες δοξασμένες εποχές.
Καιρός ήταν κάποια στιγμή να τελειώσει η πολιτική φιέστα της ΔΕΘ. Είναι κρίμα, όμως, που ένα από τα ελάχιστα σημαντικά εμπορικά γεγονότα στη χώρα καταδικάστηκε στην αφάνεια, επειδή από ένα σημείο και μετά κανείς δε φρόντισε για την ουσία, παρά μόνο για την εικόνα.
Αλλοι θα θυμούνται από τη ΔΕΘ τα τεράστια παγωτά Alfa και τα μπαλόνια με ήλιον, μια φιέστα για μικρούς και μεγάλους δηλαδή και λιγότεροι τα τρελά φαγοπότια των ημερών της αστακομακαρονάδας. ¢ραγε θα θυμάται κανείς ότι πριν από όλα αυτά στο χώρο αυτό γινόταν πραγματικές εμπορικές συναλλαγές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας