Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην Κοζάνη για τον δολοφονημένο Π. Φύσσα

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της Κοζάνης και πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και η οποία μάλιστα κατευθύνθηκε στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», αντιφασίστες – αντιφασίστριες, απλός κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των συλλογικοτήτων και συλλόγων, εξέφρασαν το βράδυ της Τετάρτης τη διαμαρτυρία τους για τη στυγνή δολοφονία του ράπερ και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, από μέλος της «Χρυσής Αυγής».



Ο κόσμος της Κοζάνης ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα, μεταξύ αυτών και ο  Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Κοζάνης, η ΕΛΜΕ Κοζάνης,  ο Σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων ΤΕΙ Κοζάνης, η Σ.Ε.Ε.Ν. Εργατική Αλληλεγγύη, ο  Σύλλογος υπαλλήλων ΔΕΥΑΚ και άτομα της αριστεράς, αλλά και που ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Μεταξύ τους και αρκετοί νέο. Οι συγκεντρωμένοι στην αρχή συγκεντρώθηκαν λίγο πιο κάτω από το καμπαναριό, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους, με διακριτική την παρουσία των ΜΑΤ. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας  ακούγονταν πολλά συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, της Αστυνομίας και όχι μόνο.
Η πορεία, εν συνεχεία, κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κοζάνη, επί της πλατείας Γιολδάση. Οι συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια παρέμεναν επί της Παύλου Μελά. Μερίδα των συγκεντρωμένων φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ υπήρχε προληπτικά στο χώρο για αποφυγή επεισοδίων. Τελικά και μετά από παραμονή μισής και πλέον ώρας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (τα οποία να σημειωθεί πως ήταν κλειστά), όπου και ακούστηκαν πολλά συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι με τα πανό ανά χείρας συνέχισαν την πορεία τους.
Εντωμεταξύ ομόθυμη είναι η καταδίκη πολιτικών κομμάτων, φορέων, συλλόγων και τοπικά, για τη δολοφονία, ζητώντας να καταδικαστεί και να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή αλλά και κάθε μορφή φασισμού και ναζισμού στη χώρα. Ειδικότερα:
 
Το συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας για τη δολοφονία του 34χρονου από τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής

«Συνάδελφοι-ισσες,
Αυτό είναι το πρόσωπο της εγκληματικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Είναι αυτοί που δολοφόνησαν χθες τον 34χρονο νέο, μετά από ενέδρα, αυτοί που επιτίθενται σε μετανάστες, στους κομμουνιστές και πρωτοπόρους εργάτες την προηγούμενη εβδομάδα στο Πέραμα, που βεβηλώνουν τα μνημεία των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη μας και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα.
Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας για να μη σηκώνουμε κεφάλι, για να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο από ήλιο σε ήλιο.
Τα τσιράκια του κεφαλαίου θα τα στείλουμε πάλι εκεί από όπου ήρθαν: Στο βόθρο της ιστορίας.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να δυναμώσει τον αγώνα του, να συσπειρωθεί στο συνδικάτο, να οργανώσει την πάλη του ενάντια στα αντεργατικά σχέδια των μεγαλοεργοδοτών και στα μαντρόσκυλα τους.
Να τσακίσουμε το φασισμό μαζί με το σύστημα που τον εκκολάπτει!»

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κοζάνης για τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα

«Τα χθεσινά γεγονότα στο Κερατσίνι αποτελούν σκηνές βγαλμένες από τις χειρότερες της ελληνικής ιστορίας. "Το παρελθόν έγινε παρόν και μέλλον."
Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των Ελλήνων και ειδικά των νέων ανθρώπων απέναντι στον κηρυγμένο πόλεμο των νεοναζί εναντίον συνανθρώπων μας εξαιτίας της φυλετικής, σεξουαλικής, θρησκευτικής ή πολιτικής τους ταυτότητας. Εναντίον όλων μας.
Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για την στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Απευθύνουμε πρόσκληση προς όλους τους νεολαιίστικους φορείς, τις κομματικές οργανώσεις, προς τον κάθε νέο και την κάθε νέα να συνταχθεί στον αγώνα κατά των νεοναζί. Ο ναζισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα. H υπεράσπιση της εθνικής και λαικής ενότητας είναι υποχρέωση όλων μας».
 
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: «Να απομονώσουμε τους φασίστες στη συνείδηση του λαού»
«Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται  η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους,  χωρίς επικίνδυνους συμψηφισμούς.
Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει  το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθάει  στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων  που  τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά τη δημοκρατία .
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την κατασκευασμένη θεωρία των 2 άκρων και έτσι αντικειμενικά «νομιμοποιεί» την εγκληματική δράση της Χ.Α.  Η πολιτική της τακτική είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, εξισώνει το θύμα (κοινωνία) με τον θύτη (ακροδεξιά και βάρβαρη πολιτική λιτότητας). Αυτή την ώρα χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και την φασιστική πρόκληση και συγχρόνως ψυχραιμία και δημοκρατική εγρήγορση, γιατί γνωρίζουμε πως πολλές φορές τα οργανωμένα σχέδια αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού εμπεριέχουν και προβοκάτσιες.
Με μαζικούς, μαχητικούς, ειρηνικούς αγώνες να απομονώσουμε τους φασίστες στη συνείδηση του λαού. Το έδαφος της δημοκρατίας είναι η δική μας σταθερή και μόνιμη επιλογή και πάνω σ’ αυτή θα τσακίσουμε Χ.Α. και ακροδεξιά».
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρόνου

«Το Εργατικό Κέντρο N. Κοζάνης, καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως δήλωσε ο ίδιος  που συνελήφθη.
Τα κηρύγματα, οι τραμπουκισμοί και οι επιθέσεις πρέπει επιτέλους να σταματήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.
Η βία που καλλιεργείται έχει τραγικά αποτελέσματα και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τέτοιου είδους φαινόμενα θα λάβουν ακόμη δραματικότερες διαστάσεις.
Το κράτος, η κυβέρνηση και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα οφείλουν να πάρουν θέση και να προστατεύσουν τη Δημοκρατία και την κοινωνία πριν να είναι πολύ αργά».
Συνδικάτο οικοδομών & συναφών επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί συνέχεια της δολοφονικής επίθεσης που είχαν εξαπολύσει τα φασιστοειδή στο Πέραμα ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αποτέλεσμα 7 τραυματίες ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΜΕ, συνάδελφος Σωτήρης Πουλικόγιαννής.
Αποδεικνύουν το λυσσαλέο μίσος που έχουν απέναντι στους εργάτες…».
Είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που μόνο στόχο έχουν πως θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους, ώστε ανενόχλητοι να ξεζουμίζουν τους εργάτες. Αυτό που ζητάνε και διεκδικούν είναι η στήριξη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.
Επιβεβαιώνουν ότι αφού εκπαιδεύτηκαν με το κυνήγι των μεταναστών, τώρα δεν κάνουν διακρίσεις, αρκεί να είναι ο άλλος εργάτης.
Ο στόχος τους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους δεν θα περάσει!
ΠΑΜΕ: Γραμματεία Εορδαίας και Κοζάνης: «Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει»

«Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, μουσικού και μεταλλεργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο δραματικό τρόπο το χαρακτήρα και το ρόλο της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία. Μόνο αδύναμους χτυπάνε ενώ μπροστά στους εφοπλιστές και την εργοδοσία κάθονται σούζα. Είναι βαθιά συστημικό κόμμα.
Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. ´Εχουν σαν στόχο να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, να χρησιμοποιούνται σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός, να αναγκάσουν το λαό να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην εργοδοσία που πληρώνει για τη βρώμικη αυτή δουλειά. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.
Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.
Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει.
ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας