Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδα για την αξιολόγηση των Δήμων

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στη διοργάνωση ημερίδας, στις 2 Οκτωβρίου, προχωρεί η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την αξιολόγηση των δομών των Δήμων. Το θέμα αυτό και οι λεπτομέρειες της όλης διοργάνωσης συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής, μεσημβρινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.  Μιλώντας στους δημοσιογράφους για το θέμα, η δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου ανέφερε πως «οι Δήμοι βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη αγωνία γιατί έχουμε εξελίξεις.
Μετά το τραγικό γεγονός με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τη συζήτηση στην ΚΕΔΕ για τον τρόπο με τον οποίο θα απορροφηθούν αυτοί, έρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα αξιολόγησης των δομών των ΟΤΑ.

Επειδή σαν Δήμοι φοβόμαστε πως αυτό το βήμα θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά κυρίως για τους εργαζόμενους, θέλουμε να πάμε εμείς ένα βήμα μπροστά και να προλάβουμε τις εξελίξεις. Να αξιολογήσουμε εμείς τις δομές μας, με τα κριτήρια που δίνει το Υπουργείο, ώστε να είμαστε έτοιμοι και ό,τι γίνει στο μέλλον να γίνει με τον πιο αξιοκρατικό και ορθολογικό τρόπο τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και τους Δήμους».

Επίσης, στην ίδια χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης η
Έγκριση 1ου πρακτικού επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για αποσφράγιση, προσφορών και ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής στα πλαίσια του έργου SIVA, οι ορισμοί εκπροσώπων σε επιτροπές και συμβούλια αλλά και μελών στην επιτροπή παρακολούθησης του ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας, και η αύξηση εταιρικού κεφαλαίου της εταιρείας τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας – αίτημα καταβολής ετήσιας εισφοράς.
Επικαιροποίηση της από 19-10-2007 υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης με τίτλο: «Μελέτες προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ Δήμου Γρεβενών» και ορισμό εκπροσώπων στην ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας